TARTA BEZ PIECZENIA Składniki (8 porcji): 130 g słonecznika łuskanego 70 g siemienia lnianego 150 g daktyli 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli Krem jaglany: 100
Powiedz dietom nieMimo wszystko zdecydowałam się dodać „raw” w tytule, choć dwa składniki, których użyłam – kakao i wiórki kokosowe – nie są zgodnie z surową dietą. Jednak osoby jedzące
Roślinna - blog wegańskiSkładniki: 270 g mąki 120 g cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki wiórków kokosowych + troszkę do posypania babeczek 100
The Sweet DamselKolejna moja propozycja na letnie ciasto, szczególnie dla wszystkich miłośników kokosanek. Jest pyszne! Kruche ciasto z truskawkowym dżemem, pod kokosową kruszonką, skrywającą soczyste
Rozpustne gotowanieSkładniki: 1 kostka margaryny Kasia 250ml mleka 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 200 g
Wielki apetytW pieczeniu ciast dopiero ,,raczkuję”. Sernik wyszedł przepyszny, a jego smaki chodziły za mną od dawna. Maślany spód o kokosowym smaku, ciasto z kawałkami batoników i
VioletoweKucharzenieJest na moim blogu kasza jaglana z malinami, z truskawkami, jest z masłem orzechowym, ze śliwkami, kokosowa, z dodatkiem amarantusa i wiele innych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowyprzedpołudnie zapraszam na pyszne ciasto ze śliwkami. Jest łatwe do przygotowania. Idealne jako deser do kawy. SKŁADNIKI: Ciasto: 25 dag mąki, 12 dag masła, 3,5 łyżki cukru, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1,5 dag drożdży, 1,5 łyżki śmietany 18%; Piana kokosowa: 3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 10 dag kokosu
Tradycyjna kuchnia Kasizimno . Zachowuje on smak i zapach kokosa, w przeciwieństwie do rafinowanego. Olej kokosowy w temperaturze poniżej 25 stopni C ma konsystencję stałą, przypominającą masło. Nie zalecam stosowania regularnego, ale sporadycznie możecie go używać do smażenia naleśników, drobiu lub - najlepiej- na zimno do owsianki, sałatek, deserów. Temat wpływu tłuszczów nasyconych na choroby układu krążenia wciąż
Powiedz dietom niekońcu Japończycy nie bez powodu używają jej do deserów . A zatem do pieczenia! Na brownie: 1 szklanka suchej fasoli adzuki (lub 2 szklanki ugotowanej/z puszki) 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (można zastąpić ryżową/kukurydzianą) 6 czubatych łyżeczek siemienia lnianego + pół szklanki wrzątku 4 czubate łyżki kakao 100 ml oleju kokosowego (lub innego oleju roślinnego) 100 ml melasy
Food Squarezsiądnięcia, a następnie kokosową - tym razem schować do lodówki do całkowitego ściągnięcia. Gruszkę i śliwkę umyć. Gruszkę pokroić w cienkie plasterki, śliwkę wypestkować. W małym garnuszku przygotować karmel z 3 łyżek cukru - rozpuszczać go aż będzie złocisty. Włożyć do niego owoce, obtoczyć i wyjąć na papier do pieczenia. Lekko ostudzić i ułożyć na deserze
Cakes By KejtCukinia – nie pierwsze już i na pewno nie ostanie ciasto z jej udziałem. Uwielbiam, nie tylko w deserach ale również w daniach wytrawnych. Zapiekana z kaszą jaglaną czy z mięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe(...)stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy
Made By Mom And SonLubicie jabłeczniki? Ten jest zupełnie inny od tych wszystkich, które jadłam. Jabłka otulone ciastem, ale nie kruchym, a bardziej ucieranym. Do tego kokosowa beza. Czy
Kuchnia w czekoladzieniesamowite kolory!), jak i ciało oraz wprowadziły nas w prawdziwy błogostan. Na przygotowanie deseru niestety czasu zabrakło, ale nasi kulinarni mentorzy byli na to przygotowani i zawczasu upiekli dla nas dwa pyszne i zdrowe (bo bez dodatku mąki, nabiału i cukru ciacha): czekoladowe z bananami i kokosowe z truskawkami. Oba na spodzie z kaszy jaglanej i wiórków kokosowych. Po warsztatach
Food SquarePyszne, kruche i z mąki owsianej, z dodatkiem obłędnie kremowego masła orzechowego z wiórkami kokosowymi! Pyszne, idealne na drugie śniadanie do kawy. Polecam! Raz ciach
SMYKWKUCHNIJedynym ograniczeniem przy komponowaniu tego dania jest nasza wyobraźnia :). Dziś propozycja lekkiego deseru aromatyzowanego lawendą i miętą z pysznymi jagodami i jaglaną czekoladą, bez cukru, bez glutenu. Czas przygotowania: 20 minut + moczenie i chłodzenie Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Kupiec, 1/2 szklanki odtłuszczonego mleka kokosowego, 1/2 szklanki orzechów nerkowca, 10 świeżych daktyli bez pestek (do posłodzenia
SzczyptaSmaQpodawać je dzieciom. Ja przygotowując desery myślę też o moim maluchu a ten deser w wersji bez czekolady podałam córeczce bez wyrzutów sumienia :) Polecam! Na 5 babeczek o średnicy ok 10 cm: 3 łyżki naturalnego chudego twarożku (zmielonego jak na sernik) 40 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) jajko 180 g pełnoziarnistej mąki teff 70 g gorzkiej
Mienta blogkażdą okazję. Sprawia ogromną radość dla podniebienia, bo jest po prostu pyszne. Doskonały deser do porannej kawy. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, Masa budyniowa
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany 3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5
kgwjanczewoPrzedstawiam pyszne, dietetyczne ciasto marchewkowe z mąki razowej i bez cukru. Jest puszyste i wilgotne dzięki dodatkowi marchewki i oleju kokosowego, który dodatkowo korzystnie wpływa
Pyry na Gazniedziela była dla nas dniem pod znakiem truskawki:) Zaczynając od śniadania a na deserze kończąc królowały truskawy w różnych postaciach. Najważniejsze, że smakowały i znikały z talerzy: Tysio i truskawkowe śniadanie: A teraz już czas na chłodnik truskawkowy przygotowany na bazie pozostałego po bitej śmietanie mleka kokosowego. Świetna propozycja na upalny dzień :) Składniki: mleko kokosowe (pozostałe po ściągnięciu śmietany
Magiczna kuchnia DariiTak zdecydowanie to jest czekoladowa piękność, a smakuje "nieziemsko" . Musicie spróbować! Składniki: ciasto 150 g mąki 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4
Niezły Młynek