TORT CZEKOLADOWO-KAWOWY Z POWIDŁAMI Idealny tort na urodziny, bądź inną szczególną okazję. Jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jakie dotąd jadłam i robiłam. Bardzo czekoladowy
Calzonella.comMiałam pewne opory co do upieczenia tej wersji sernika, ale jak to powiedziała pewna znawczyni serników: "Skoro można upiec z porzeczkami, to czemu nie z granatem
Kuchnia w czekoladzieTak jak powiedziałam tak zrobiłam, a mianowicie upiekłam pierniki ;) wzorowałam się na już opublikowanym przepisie, ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćTarta z malinami i białą czekoladą to prosta, pyszna w smaku tarta. Bardzo delikatne i słodkie nadzienie przyjemnie kontrastuje z kwaskowatymi malinami. Nie jest przesłodzona, taka
Poezja smakuProsty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki
Moja Delicjawypieczenia. Nie warto zostawiać pieczenia na ostatnią chwilę. Świeżo upieczone ciasto jest bardzo twarde, a jego jedzenie nie sprawi nikomu przyjemności. Część ciasta tradycyjnie już odkładam do przygotowania Moczki , która dzięki niemu nabiera niepowtarzalnego smaku. 2. Barszcz czerwony Trudno mi wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez barszczu(...)przed wigilią) Na naszym rodzinnym stole w dniu wigilii królowały dwa rodzaje pierogów: tradycyjnie, te z kapustą i grzybami oraz ruskie , bez których nie mógł obejść się mój dziadek. Tym drugim, niemal od zawsze, towarzyszyło oburzenie mojej prababci Wandy, która uparcie powtarzała
kuron.com.plNadrabiam przepisy! Ostatnio lekki zastój, problemy zdrowotne - jadłam co mi dano. Wróciłam do normy, do treningów i do mojej ukochej diety! A apropo diety.. w
CzarnawisienkaKoniecznie muszę Wam przypomnieć i ten przepis. Zaraz po świątecznych pierniczkach ucieszy wszystkie dzieci – te małe i te duże… Małe, zaraz zobaczycie dlaczego…
Garniec Magaliemożna nikogo zawieść Dlatego tym razem postawiłem na brownie . I to dość nietypowe bo przygotowywane na patelni – tak na patelni Efekt niesamowity, kiedy na stół ląduje tak zrobiony deser – zaskoczenie dla gości murowane. Dodatkowo jest to bardzo paleolife, wszyscy jedzą prosto z naczynia :-). Wracając do brownie , jest chrupiące z wierzchu, a delikatne w środku. Smak czekoladowo-kokosowy(...)zmywania. Super opcja. Składniki: ½ szklanki płatków kokosowych ½ szklanki miodu 4 łyżki kakao 1 jajko 1 gorzka czekolada szklanka mąki migdałowej 2 łyżki oleju kokosowego laska wanilii łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki masła z orzechów nerkowca Sposób przygotowania: Gorzką czekoladę kroimy na drobne kawałki. Do blendera wrzucamy pozostałe składniki oprócz masła orzechowego i wszystko razem blednujemy
PaleoLifeImieniny córy i kombinowanie co by tu zrobić dobrego, bez mleka i najlepiej czekoladowego, bo własnie takie ciacha najbardziej lubi nasza najmłodsza pociecha. Padło na
Państwo Wojtczuk gotująCudowny. Idealny. Jestem bardzo podatna na uroki czekolady, a ten deser to spełnienie moich oczekiwań z nią związanych: ciasto rozpływa się w ustach, jest pyszne, miękkie i wilgotne, głęboko czekoladowe i, co najważniejsze, poprawia humor. Podwójnie czekoladowy, ponieważ, oprócz ciasta, które samo w sobie zawiera sporo czekoladowych składników, tort przekładany jest ciemnym daktylowym kremem z dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto(...)przełóż do przygotowanej tortownicy. Piecz przez 50 min. Wyciągnij, po 10 min. ciasto wyjmij z tortownicy i poczekaj, aż wystygnie. Aby przygotować krem, podobnie jak w przypadku pasty daktylowej, daktyle podgrzej w podanej ilości mleka, zagotuj, zdejmij z ognia i pozostaw kilka minut, aby daktyle zmiękły. Dodaj kakao i zmiksuj na gładką masę bez grudek (najwygodniej zrobić to blenderem
Roślinna - blog wegańskiBabeczki drożdżowe z kruszonką. W każdej babeczce umieszczona jest wróżba. Żeby były jeszcze słodsze posypane są cukrem pudrem. Z podanych składników robię 12 babeczek ale to
prawdziwe jedzenieOto czym grozi jesienny wieczór w rodzinie, w której matka i córka czytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc
Wypisz Wymalujdeserem, a nie obiadem. Postanowiłyśmy to zmienić. Przedstawiamy Wam gofry w wersji nie tylko dla wielbicieli słodkości. Składniki na ok. 6 szt. gofrów: Ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła (Wybierzcie 2 opcję, jeśli chcecie, żeby gofry były bardziej chrupiące.) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)przygotowania: Ciasto: Szpinak podsmażamy na patelni z czosnkiem, solą i pieprzem. Wsypujemy do miski mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy jajka olej/masło i mleko oraz przestygnięty szpinak. Całość miksujemy/mieszamy na gładką masę, do połączenia składników. Rozgrzewamy gofrownicę. Gofry pieczemy przez około 3 – 3,5 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą
Pyszny Duet