Dziś mam dla Was fantastyczne, intensywnie czekoladowe muffinki z serem. To takie sernikobrownie w wersji muffinkowej, chociaż sera nie ma tu za dużo. Doskonale jednak łączy
Healthy food explorerCzas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 2 pizze Drukuj Pizza z sosem beszamelowym i kurkami By Piotr 8 sierpnia 2018 Pizza z sosem beszamelowym i kurkami
Pogotujmy.plPrzepis na ciasto,które dobrze smakuje i dobrze wygląda. Upiekłam na 18- stkę mojego siostrzeńca - chrześniaka. Imprezkę organizują mu rodzice w sobotę w lokalu
Niespełnione zdolności kulinarneZbliżają się Mikołajki, znacie jakiś sposób, żeby Mikołaj przyszedł wcześniej? ;) Mam jeden pomysł! Upieczcie ciasteczka, skusi się na pewno :) Od razu lepiej upieczcie więcej, bo znikają
Czerwona Porzeczkapewnością większość z Was lubi miód, który świetnie sprawdza się nie tylko w deserach, ale również w kompozycjach słodko-słonych. Poniższe danie, zainspirowane przepisem Roberta Sowy, stanowi bardzo udane i smaczne połączenie łososia z miodem i musztardą, podanego z jabłkami. Publikuję je w ramach „Miodowej akcji - na pomoc pszczołom” ogłoszonej na Durszlaku.pl, której założycielka zwraca bardzo słusznie uwagę(...)Chinach są miejsca, gdzie pszczół nie ma już w ogóle. A w Europie na przestrzeni trzech ostatnich lat w okresie jesienno-zimowym śmiertelność wśród pszczół wynosiła około 20 proc. Bez pszczół i innych owadów zapylających nie byłoby roślin i poprawnie działającego ekosystemu. A jeśli nie będzie przyrody wytwarzającej tlen, to życie człowieka będzie również zagrożone. Albert Einstein mawiał
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskafajnie, gdy w jednym deserze są połączone najlepsze, najbardziej lubiane desery - brownie i sernik! Te połączenie to coś cudownego. Polubiłem to ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny. To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko(...)cukier, cukier trzcinowy i krótko mieszamy . Cukier nie powinien się rozpuścić. Po tym dodajemy jajka, śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy aż powstanie gładka masa bez grudek mąki. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może
Kuchnia Łukaszawiem, jak mogłam tak długo zwlekać ze zrobieniem domowej granoli. Jest rewelacyjna! Chrupiaca, słodka, pożywna, bez tony cukru - pyszna i zdrowa. A najlepsze jest w niej to, że mogę dodać do niej to co chcę, pełna dowolność. Pod tym względem sklepowa nie ma z nią szans. A takiej mieszanki jak ta na pewno nie znajdziecie na sklepowych półkach :) Już(...)ekstrakt waniliowy oraz dosypujemy cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby miód i jabłka obkleiły wszystkie płatki, a cynamon równomiernie się rozprowadził. Gotową masę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozkładamy dość cienko na całej blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na 10-15 minut. Po tym czasie wyciągamy, mieszamy (dzięki temu granola upiecze się
DefinicjaSmakuZ racji wczorajszego święta – moich urodzin, pozwoliłam sobie pofolgować i przygotowałam rewelacyjne, zabójczo słodkie, kaloryczne ciasto o smaku Princessy kokosowej. Jeżeli jesteście fanami kokosa i
Be Fit Be StrongMuszę się Wam do czegoś przyznać ;) Rzadko wypiekam chleby, bo najzwyczajniej w świecie nie mam komu. Jemy go nie za wiele, więc piec jeden co dwa
Kuchnia w czekoladzieOstatnio mam fazę na orkisz... chałka , drożdżówki ze słodkim nadzieniem a teraz padło na drożdżówki z budyniem. JAKIE ONE SĄ DOBRE! Te z
Czarnawisienkamojprzepisna.pl | Babeczki burczane, wegańskie i bez cukru Świetne ciasto a’la brownie. Buraki w nim są tak dobrze ukryte, że prawie ich nie czuć
moj przepis naLiczba lajków na facebooku przekroczyła już dwa tysiące! Czyli już tyle osób uwierzyło, że zdrowe gotowanie może być łatwe, pyszne i tanie (to też jeden
Smakuje zdrowoRozpływający się w ustach sernik z kruszonką, kwaskowatym dżemem i migdałami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 175 g zimnego masła 150 g
My Culinary ArtNie wiem jak u Was, ale w mojej kuchni mieszkają skrzaty. Ciągle coś mi chowają, brudzą, psocą i ciągle coś wyjadają. Wystarczy, że
Rozpustne gotowanieZ dnia na dzień humor coraz lepszy. Z niecierpliwością oczekuję co przyniesie kolejny dzień. Każdy następny dodaje mi wiary i nadziei. Mam nadzieję, że wkrótce będzie
Be Fit Be Strong