Marcepan uwielbiam, kuchnię hiszpańską również, zatem przy okazji Wszystkich Świętych nie mogłam oprzeć się wykonaniu marcepanowanych słodkości, które spotkać można w Madrycie właśnie w okolicach tego
Weekendy w domu i ogrodzieWyjątkowo smaczny amerykański apple pie, zdecydowanie najlepszy jaki jadłam. Z niezwykłym ciastem bez dodatku masła oraz dużą ilością jabłek doprawionych cynamonem i gałką muszkatołową. Spód
Złote przepisyMleczne ciasto z kasz ą jaglan ą , aromatyzowane wanili ą , udekorowane kremowym serkiem i sals ą z owoców leśnych jest pyszn ą , zdrow
La grande e la piccola cuocaTortilla swoją wielką karierę zrobiła w kuchni meksykańskiej, skąd pochodzi. Popularne pieczywo dotarło i do nas i równie mocno je kochamy. Tortille faszerować możemy praktycznie wszystkim
Jadło i czytadłoPiersi kurczaka z listkami bazylii i owinięte szynką szwarcwaldzką w sosie pomidorowym ze śmietanką i chrupiącymi szparagami. Małe piersi owinęłam jednym plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej, ale jeśli
Oryginalny smakPłatki z mlekiem. Podstawowy posiłek ucznia od podstawówki do liceum - przynajmniej w moim przypadku :) Pomijamy oczywiście fakt, że sklepowe chrupki to w głównej mierze cukier i
Chocolate Muffin BlogSłonecznie żółte, kusząco pachnące, kwaśne, a jednocześnie słodkie, takie są te złote, dziko rosnące kuleczki, dojrzewające pod koniec lata. Mirabelki, nie umiem im się oprzeć. Szkoda
Bon appetit mon amieMocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji
DefinicjaSmakuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje pasje. Jeśli miałabym wybierać spośród wszystkich rodzajów czekolad - zawsze będzie to
Di gotujeParę dni temu zakupiłam książkę "chocolate 100 everyday recipes", czyli sto czekoladowych przepisów na każdy dzień. Pierwszy już sprawdzony, upieczony na szczególny dzień jaki dziś mamy
W kuchni u Monikidużo miejsca, żeby postawić taką skrzynię jak moja, ale donice samonawadniające występują w różnych rozmiarach, nawet takich, które świetnie sprawdzą się do uprawy ziół na kuchennym parapecie. Czy warto? Bez wątpienia WARTO. Korzyści płynących z własnej nawet najmniejszej uprawy jest sporo. Mnie opieka nad roślinami niezwykle relaksuje, lubię patrzeć jak rosną i pięknieją. Wciąż zachwycam się kwitnącym tymiankiem. Uwielbiam(...)może Wy też już macie już swoje mini ogródki lub też planujecie taki stworzyć? Koniecznie pochwalcie się w komentarzach. Jeżeli dotarliście do tego miejsca, zasłużyliście na pyszny deser z kremem, domową granolą i oczywiście słodkimi poziomkami prosto z mojego balkonowego ogródka. Składniki (3-4 porcje): świeże poziomki Granola kokosowa: 1/2 szklanki (120 g) płatów owsianych zwykłych 1/2 szklanki
Fitsweet.meśrodku. Do tego bita śmietana, świeże owoce i mamy deser, który za każdym razem robi furrorę na rodzinnych spotkaniach i imprezach w gronie przyjaciół. Choć jej przygotowanie wydaje się skomplikowane, warto podjać próbę. Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad (zwróćcie uwagę na podkreślenia) i na pewno się uda. Tę bezę zaserwowałam gościom jako tort na mojej imprezie urodzinowej. Zniknęła w mgnieniu(...)wszyscy wylizywali talerzyki ;) Porcja dla 10-12 osób: Beza ( wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ) 6 białek jaj 280 g cukru 1 płaska łyżeczka skrobii ziemniaczanej 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego szczypta soli Krem 250-300 ml schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią 2-3 łyżki cukru pudru Dekoracja
Zawsze głodna!Znów ogarnęło mnie muffinkowe szaleństwo! Czekoladowe … kakaowe …. śmietankowe … z truskawkami … i słodkim kremem – każde zajadam z wielką przyjemnością! Robi się je
Ostra na SłodkoAromatyczne i bardzo pyszne ciasto miodowe z serem i gruszkami sprawi, że poczujecie się wyjątkowo. Pyszne ciasto, które łączy w sobie moje ulubione smaki i smakuje
Kuchcik gotuje