Od 2-3 lat męczę Agnieszkę o batoniki🍬 i ciasteczka🍪 dla dzieci. Takie zdrowe słodycze🍩🍭, najlepiej bez cukru, bez konserwantów, bez
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBezy to łatwy do przygotowania i podzielny, a do tego pyszny smakołyk, lubią go zarówno dzieci, jak i dorośli. Samo przygotowanie to około 10 minut, a
Kuchcik gotujeNajlepszy sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie, jaki do tej pory jadłam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i odpowiednie na każdą okazję. Sernik jest o umiarkowanej
Kuchcik gotujemąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy: t ruskawki (120 gr) cukier (1 łyżka) żelatyna (1 łyżeczka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety: mikser foremka do pieczenia serce 24 cm. rondelek (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)kakao i posiekaną czekoladę. Mieszamy krótko do połączenia się składników. 2. Masę serowo - czekoladową przelewamy do wysmarowanej tłuszczem foremki w kształcie serca, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180 * C / około 50 min. do tzw. suchego patyczka. 3. Do rondelka przekładamy truskawki drobno pokrojone, cukier i podgrzewamy co chwilę mieszając. Jak truskawki będą
RITA food channelSKŁADNIKI 1 1/2 szklanki maku 3/4 szklanki cukru 10 jaj 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyzeczka wanilii 1 szklanka białek + 1 łyżka cukru
harrisaczasu pieczenia buraków, ale możemy to wybaczyć, bo siedzą sobie w piekarniku bez naszego udziału. Buraki przed pieczeniem myjemy i nakłuwamy. Taki buraczek zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy buraki, oczywiście w zależności od wielkości, około godziny. Ja wybieram do pieczenia raczej małe lub średnie egzemplarze. Po upieczeniu, taki burak jest jeszcze bardziej(...)być jedzone przez osoby z cukrzycą. Dania z pieczonych buraków nie trzeba już specjalnie dosładzać. Przy tej sałatce myślałam o jakimś dressingu na bazie miodu. Wystarczyło jednak spróbowanie buraków i wiedziałam, że nie ma co tutaj dodatkowo mieszać miodu bo jest i tak słodko Porcja na 1 osobę Drukuj Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami Składniki
Mieszam w GarnkuNigdy nie byłam fanatyczką słodkości… Jeśli już to jadłam coś od czasu do czasu na podwieczorek do herbaty. Jednak gusta się zmieniają i od pewnego
kuchniabellissima.wordpress.comGorzej, że mam też zamiar skończyć z podnoszeniem poziomu endorfin za pomocą słodkości. Choćby takich jak cudowne torciki bezowej pianki z malinami. Zróbcie sobie. To najprostszy chyba deser o wysokim wskaźniku relacji trudność versus efekt. Dzisiaj mini Pavlova o wyglądzie lekko zbliżonym do małych białych koszyczków. Ja karmiłam nie tylko malinami, mój "Młodzieniec" zjadał i maliny(...)razu zmniejszam temperaturę do 150 stopni. Piekę pół godziny. Potem jeszcze pół godziny zostawiam w wyłączonym piekarniku, a następnie wyjmuję do całkowitego ostudzenia. Najlepiej niech stygną całą noc na papierze. Na drugi dzień trzeba przed podaniem ubić bardzo zimną śmietankę, krótko, na najwyższych obrotach. Do sztywnej można dodać cukier puder. Ja nie dawałam, beza jest wystarczająco słodka. Każde bezowe gniazdko
I tu będę miała takie teW tym roku nie miałam zbytnio ochoty na świąteczne gotowanie, co zapewne było wynikiem zmęczenia psychicznego po pracy oraz codziennego szykowania wałówki. Jednak mazurek wrył mi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćCassata to zdecydowanie włoska a dokładniej sycylijska "królowa deserów". Kiedyś jedzona głównie wiosną, na Wielkanoc, obecnie jest popularna przez cały rok. Cassata jest tortem bardzo dekoracyjnym. Występuje we Włoszech wielu odsłonach, różnica polega na bogactwie dekoracji. Typowa "cassata siciliana" wykończona jest zieloną masą marcepanową. Można ją również z powodzeniem udekorować bitą śmietaną choć efekt nie będzie już aż tak spektakularny(...)dodawać po kolei żółtka, po jednym nie przestając ubijać. Na koniec delikatnie wmieszać mąkę. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Delikatnie przełożyć ciasto. Piec bez termoobiegu przez 40 min lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i natychmiast energicznie upuścić tortownicę z wysokości ok. 50 cm na blat
maniapieczeniaprzekładałabym w nieskończoność, a tym samym straciłabym wiele…. Deser jest wspaniale pyszny. Soczyste owoce przykryte chrupiącą kruszonką, w dodatku owsianą smakują nadzwyczaj wybornie Wszyscy się zajadaliśmy, dzieci wręcz oszalały na punkcie tego deseru a ja mam nadzieję, że to nie była zasługa lodów na talerzu obok a właściwego deseru Idealny na niedzielne popołudnie, z lodami, w ogrodzie, w piękny(...)ręką do połączenia się całości. Jabłka i truskawki wykładamy do naczynia żaroodpornego (jeden większy lub dwa mniejsze). Posypujemy przygotowaną owsianą kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-35 minut, lub do momentu aż kruszonka na górze zacznie się rumienić. Wyciągamy z piekarnika. Serwujemy na ciepło solo lub z lodami Na zimno smakuje równie dobrze. The post
Made By Mom And Sonsobie bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia na odrobinę przyjemności i przyrządzić iście niebiański deser. Mowa o crème brûlée. Pierwszy raz miałam okazje skosztować tego rarytasu parę lat temu, już tu w Holandii. Przygotowała go dla mnie wtedy Jola. Od pierwszego kęsu zakochałam się w tym kremie, do tego stopnia, że gdy tylko byłam w restauracji, jako deser zamawiałam właśnie(...)przeciwnym wypadku żółtka mogą nam się ściąć. Wymieszaną masę crème brûlée wlewamy do kokilek, tak mniej więcej do 2/3 ich wysokości. Ustawiamy na kratce w piekarniku i pieczemy około 40 minut.Po upieczeniu studzimy a następnie wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.Tuż przed podaniem posypujemy wierzch crème brûlée cienką warstwą cukru
W mojej holenderskiej kuchnimojprzepisna.pl | Jaglane babeczki na słono Powiem bez ogródek miały być jaglane kopytka, ale coś pokopałam no i wyszły babeczki ;-). Przepis podpatrzyłam na blogu Burczy mi
moj przepis naW końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co
Be Fit Be StrongDziś przedstawiam przepis na prze-py-szną, słodko-kwaśną tartę na kruchym spodzie ze śliwkami, budyniem i bezą włoską <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary Art