Muffinki to bardzo wdzięczny do przyrządzenia wypiek. Proste w przygotowaniu, jednak potrafią być bardzo efektowne i zostawiają niemałe pole do popisu. Dzisiaj muffinki na bazie cytryny
Ania i Marcin gotująTeraz dodawaj naprzemiennie cukier i mąkę i mieszaj. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dodaj do masy ostudzoną czekoladę z masłem i orzechy, dokładnie wymieszaj. Wyłóż pergaminem blachę z piekarnika. Piecz brownies 16-20 minut. Wyjmij, ostudź i pokrój na kwadraty. Świetnie smakują z zimnym mlekiem. Przepis dodaję do akcji: W końcu(...)goździkami (nadzwyczaj smaczne), seler w sosie pomidorowym, gulasz z dynią i kukurydzą. Da tego dania podawana jest miseczka surówki. Jak szaleć, to szaleć: deser. Genialna tarta cytrynowa na spodzie z 2 mąk z bezą . N iestety nie udało mi się dowiedzieć, jakiej mąki użyto, ale wiem na pewno, że nie pszennej. Może z ciecierzycy i kokosu? Wnętrze restauracji
Qlinarnie i QlinarnieU mnie na Wielkanocnym stole zawsze oprócz ciast muszą znaleźć się jakieś ciasteczka. Najczęściej przygotowuję kruche dowolnie przekładane. Jak lubicie ciasteczka to polecam Wam ten przepis
IzabelawkuchniOpis fondant czekoladowy: Fondant czekoladowy jest nazywany także ciastem lawą, ponieważ po przekrojeniu ciepłego jeszcze ciastka, czekolada stanowiąca dużą jego część, wypływa niczym lawa po eksplozji
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePora na niedzielne ciasto! Miałam wielką ochotę na marchewkowe ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat
codojedzeniaCzasem w prostocie siła! Niby tylko białko i cukier, a powstaje mega elastyczny i wydajny lukier do pierniczków, no cóż, nie tylko wydajny - dodam jeszcze, że
Słodkie PrzyjemnościEklerki. Przepis krok po kroku. Eklerki. Składniki: Krem: 1 jajko 1 szklanka cukru cukier waniliowy 0,5 szklanki mąki 500 ml mleka
kuron.com.plNiedawno na FB Lady Kitchen pojawiło się zdjęcie czarnego sernika. Jedno małe zdjęcie wywołało całkiem sporą lawinę komentarzy. Pojawiły się głosy, że spalony do cna, że
ladykitchenMuffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową
Ania i Marcin gotująmojprzepisna.pl | Tarta cytrynowa Tarta dla prawdziwych fanów cytryny, jest kwaśna i orzeźwiająca. Jest też delikatna jak aksamitny sernik, łatwa w wykonaniu i bezproblemowa. Zdecydowanie polecam dla
moj przepis naCiasto zainspirowane przepisem siostry Anastazji. Połączenie biszkoptu jasnego z biszkoptem z dodatkiem maku. Przełożone lekką, delikatnie różową masą śmietankową oraz budyniową. Wierzch ciasta pokrywa warstwa nasączonych
Domowy Smak Jedzeniaodważyłam na zakupienie większej ilości topinamburu. Z myślą o zupie, rzecz jasna. Pogoda zdecydowanie sprzyja gorącym, kremowym, rozgrzewającym obiadom. Przeczytałam kilka przepisów, i w końcu zrobiłam po swojemu. Prawie bez przypraw, żeby wydobyć ten charakterystyczny, delikatny smak. Topinambur świetnie skomponował się z pasternakiem, delikatnie orzechowy smak obu warzy idealnie do siebie pasuje. Do tego chipsy - banalnie proste do przygotowania(...)sól pieprz biały chipsy: 150 g topinamburu dodatkowo: 1 cebulka dymka Topinambur na chipsy wyszorować, osuszyć. Pokroić w cieniutkie plasterki, ułożyć je pojedynczo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 100 st. C. przez 1 godzinę, wystudzić. Pozostałe warzywa obrać, pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na maślę. Dodać pozostałe warzywa, podsmażyć, aż wchłoną cały tłuszcz. Zalać bulionem, gotować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMakaroniki bardzo lubię. Przygotowywałam je już kilkakrotnie (przy najbliższej okazji pokażę je Wam.) Tym razem postanowiłam zrobić coś w rodzaju połączenia makaroników z kruchymi
Codzienna kuchnia niecodziennaDrożdżowe bułeczki zawijane z owocami. Idealne na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. Celowo ciasto przygotowane bez mleka dla wszystkich nietolerujących laktozy lub białka. Są pyszne i słodkie a do nadzienia możemy wybrać sezonowe owoce lub ukochany dżem. Składniki: 0,3 kg mąki 0,3 szklanki cukru 1-2 żółtka pół szklanki wody 0,3 szklanki(...)Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Bułki można posmarować pozostałymi z jajek białkami ale nie jest to konieczne. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy od grubości ciasta. Wierzch drożdżówek polewamy lukrem (cukrem pudrem rozpuszczonym w soku cytrynowym) Przepis dodano do akcji promującej książkę Doroty Świątkowskiej Moje wypieki i desery na każdą okazję
prawdziwe jedzenieJeden z prostszych wypieków, które poczyniłam ostatnimi czasy. Bez specjalnych zakupów, ogromu czasu i sił. Wymagane tylko chęci i podstawowe składniki, aaa no i piekarnik
Kuchnia w czekoladzie