wylewamy na spód i odstawiamy z powrotem do zamrażarki. N adzienie malinowe: Do pozostałego w blenderze ciasta dorzucamy maliny. Ponownie mieszamy, wylewamy maliny na wierzch jako górną warstwę naszego deseru. Pamiętajcie, że poprzednia warstwa też musi już być twarda, dzięki temu obie masy się Wam nie wymieszają i uzyskacie piękny efekt dwuwarstwowego ciasta Do dekoracji możecie użyć wszystkiego
PaleoLifeJeżeli jeszcze nie wiecie co zjeść jutro na śniadanie to może owsiankę? U mnie owsianka bardzo często pojawia się na śniadanie jednak prawie za każdym razem
Niezły MłynekOstatnio udało mi się przekonać moje dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w
kuchnia doskijeść, bo później zostaną już tylko mrożone. Jeszcze lepiej jeśli uda się Wam z nich wyczarować wyśmienite dania :) Owoce dostępne tylko w lecie świetnie pasują do wszelkiego rodzaju deserów . Dlatego wzorując się na jednym z przepisów w internecie postanowiliśmy przygotować wyśmienitą tartę z truskawkami i serkiem mascarpone . Ale spokojnie… nie będziecie musieli robić kruchego ciasta… to będzie znacznie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kubki smakowe. Po ostatnich kreteńskich dakos , przyszła kolej na odrobinę słodkości. Podczas pobytu na malowniczej krecie miałem okazję próbować wielu regionalnych przysmaków. Jednym z nich był fenomenalny deser, czyli słodka i mocno orzechowa baklava . Dziś chciałbym odtworzyć te smaki w mojej kuchni. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym w oryginalnym przepisie czegoś nie zmienił. Klasyczna grecka baklava jest przygotowywana(...)grubość kartki papieru. Syrop do baklawy przygotowałem na aromatycznym miodzie leśnym prosto z krety oraz soku i skórki z pomarańczy. Jeśli lubicie słodkie i wyraziste desery, to dzisiejsza inspiracja jest właśnie dla Was. Przepis idealnie sprawdzi się podczas wakacyjnych spotkań i pikników . Czas przygotowania: 60 min. Składniki na formę 30 x 20 cm Koszt przygotowania
kulinarnyJaOstatnio na blogu było ciągle obiadowo, więc dziś dla odmiany będzie śniadaniowo i na słodko. Te babeczki śniadaniowe robi się błyskawicznie, a znikają w mgnieniu oka
kuchnia doskiKtoś właśnie wstał i jest bardzo głodny? No to na pewno nie pogardzi takim omletem :) Przygotowałam go jakiś czas temu i z przyjemnością powtórzę, bo
Kuchnia w czekoladziesię w lodówce aby był naprawdę dobry :) Serniczek ma delikatną i kremową konsystencję, wprost rozpływa się w ustach! Do wypieku użyłam cukru Królewskiego , od dawna dodaję go do słodzenia deserów czy to w postaci kryształu czy pudru. Cukier w przyzwoitych ilościach, dodany do posłodzenia domowego ciasta czy deseru jest nieszkodliwy. Wręcz nawet potrzebny aby dostarczyć nam energię potrzebną
Smakołyki Asizamrożonego szpinaku, tym razem postawiłam na świeży szpinak i kolor ciasta wyszedł jeszcze bardziej piękniejszy. Babeczki możemy nie tylko przygotować na różnego rodzaju przyjęcia, ale również będą świetnym deserem na piknik. Na łonie natury babeczki będą smakować jeszcze lepiej! Gwarantuje, że Wasza rodzinka i bliscy będą zachwyceni tym deserem. Składniki (17 babeczek): ciasto: szpinak 250 g, jajka
kulinarne odsłony patiDziś zachęcam do wypróbowania przepisu na pierś z kurczaka z kaszą kuskus i warzywami. Danie zdrowe, dietetyczne i naprawdę sycące. Idealnie nadaje się również do zabrania
kuchnia doskiLubicie chia pudding? Uwielbiam zdrowe nasionka chia , więc prawie codziennie zajadam chia pudding, dzisiaj z truskawkami. Jest to na ogół moje śniadanie , mój deser , mój zastrzyk energii po treningu. Nasiona chia zawierają sporo witamin (B3, B1, B2), minerałów ale najbardziej są znane ze względu na dużą zawartość białka i kwasów omega-3. Przepyszny chia pudding z truskawkami…Jego wykonanie
codojedzeniatruskawek i rabarbaru jest świetną bazą do deserów i ciast. Ma dość gęstą konsystencję, którą można dodatkowo zagęścić, dodając do gotowanego musu nieco mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody. Taki zagęszczony mus będzie idealnym nadzieniem do tarty lub tartaletek. Bez zagęszczania można wykorzystać go do wszelkiego rodzaju deserów, naleśników, a nawet... do kanapek :) Mus po zagotowaniu można przechowywać przez około
Smakołyki BerenikiDziś zapraszam na gołąbki bez zawijania w smacznym sosie pomidorowym, czyli świetną alternatywę dla tradycyjnych gołąbków. Proces ich przygotowania trwa o wiele krócej niż zrobienie gołąbków
Smakowite DaniaUwielbiam szybkie desery, w szczególności te owocowe lub serniczki w pucharkach. Dziś zapraszam Was na połączenie obu – bananowy serniczek z chia i wiśniową pokusą . Dla mnie połączenie idealne W kilka chwil można stworzyć coś naprawdę pysznego. Wiśniowa warstwa wspaniale równoważy smaki. Te kawałki wisienek… osobiście uwielbiam Spróbujcie. Miłego, słodkiego dnia Składniki: 3 pełne łyżki sera na sernik
Słodkie okruszkiKolejna propozycja na dietetyczny obiad to kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami. Kasza jaglana jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu i ma wiele cennych właściwości. Zawiera dużo
kuchnia doski