przepis na przepyszne smoothie truskawkowe właśnie na mleku kokosowym. Z dodatkiem miodu i soku z limonki. Wspaniale orzeźwi, ale też nasyci. Jest idealnym pomysłem na śniadanie, deser albo zamiast słodkiej przekąski. Polecam! A przy okazji przypominam o kończącym się konkursie! Możecie zgarnąć fantastyczny sprzęt m.in do koktajli! Szczegóły tutaj: http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/06/konkurs-zmiksuj-ostrej-slodki-koktajl/ SKŁADNIKI: * truskawki – 250 g * mleko kokosowe
Ostra na Słodkonosie znajdujemy niezbyt intensywne aromaty owoców tropikalnych, ananasa, grejpfruta i dojrzałej gruszki. W ustach wyczuwalne nuty brzoskwini i moreli. Pić dobrze schłodzone, samo lub w towarzystwie sałatki owocowej, słodkich deserów lub samodzielnie. Wino delikatne i przyjemne w odbiorze. 11,5 % alkoholu, 51 g cukru na litr oraz kwasowość na poziomie 5,75 g na litr powodują że wino to powinno
królestwo garówNigdy nie przepadałam za mocno cytrynowym smakiem… Do czasu! Ten krem jest obłędny i rozkochał nas w sobie na dobre. Aksamitny, delikatny i mocno cytrynowy
zabawa smakiemZapp, kolorowe i smaczne ciacho. Do jego "stworzenia" przyczyniły się ciepłe lody, znalezione w kuchennej szafce. Galaretki zawsze mam "pod ręką " więc pomysł sam się
Takie tam pichceniePrzepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium. Odkryłam go na stronie mojeciasto.pl . Uwielbiam w nim to, że pomimo, że pomysł jest bardzo prosty: spód, stężały jogurt, a na to galaretka z owocami (cóż prostszego można wymyślić) to jest to ciasto niesamowicie
JedzeniomaniaRabarbar to warzywo a nie owoc , ale w deserach i wszelkich słodkich wypiekach sprawdza się świetnie. Sezon rabarbarowy trwa dość krótko , więc tym bardziej warto teraz przygotować coś słodkiego z dodatkiem tych kwaśnych łodyg. Dziś zrobiłam muffiny z kruszonką. Ciasto przygotowałam z dodatkiem maślanki. Można z niego też upiec jedno większe ciasto . Składniki : 3 jajka 1 szklanka maślanki pół
Malinowa Kawiarenkatego produktu. Pozytywnie zaskoczyłam się i to bardzo, kiedy przed oczami ukazał mi się zarys tego czekoladowego cuda. Szkic nie oddawał tego, co zobaczyłam składając kolejne warstwy deseru. Lasagne czekoladowa z mlekiem. Składniki: 85 ml wody 1 g agaru 45 g gorzkiej czekolady Goplana 60% 10 ml likieru orzechowego Wykonanie: Zimną wodę mieszamy z agarem
Malinowe PocałunkiMiód" z mniszka smakuje podobnie do miodu gryczanego, ale ma w tle charakterystyczną nutę mniszka lekarskiego. Można go z powodzeniem wykorzystać tam gdzie miód pszczeli, czyli do słodzenia mleka, deserów, ciast czy herbaty. A dodatkowo przy okazji zbierania kwiatów można spędzić miło czas na łące. Można go przygotować w wersji naturalnej lub z dodatkiem cytrusów, które nadają ciekawego aromatu
Pyry na Gaztylu jesienno - zimowych miesiącach tęsknoty za świeżymi, wiosennymi warzywami teraz trzeba z nich korzystać ile się da! W kanapkach, sałatkach, obiadach, kolacjach, deserach,.... Na wszystko przyjdzie czas. Dzisiaj zapraszam na kolejną śniadaniowo - lunch'ową opcję - pyszny wiosenny omlet. Ze świeżym szpinakiem, z cukinią, szparagami i parmezanem. Zmasowany atak zielonych warzyw! Składniki: 2 jajka, kilka zielonych szparagów, mała cukinia, garstka
Plate of Joysyrop będzie już wystudzony dodajemy do niego wodę różaną. Przelewamy do słoika/buteleczki i przechowujemy w lodówce. Taki syrop może Wam służyć jako dodatek do polania lodów, placuszków czy deserów, ale jest fenomenalny jako dodatek do wody gazowanej! I tak będzie u mnie chyba najczęściej wykorzystywany! Dużo lodu, gazowana woda, plasterki limonki, kawałek imbiru, syrop i słomeczka! Pyszności
Plate of Joyuniwersalność. Co jakiś czas przygotowuje kruche ciasto, czy to w wersji słodkiej czy wytrawnej i wkładam do zamrażalnika, kiedy przychodzi ochota na tartę w chwilę mam obiad albo deser gotowy. Do tarty możemy użyć dosłownie wszystkiego! Idealna do oczyszczania lodówki z resztek, zawsze znajdziemy albo warzywa, albo np. resztę z pieczonego kurczaka, takimi sposobami przynajmniej nie marnujemy żywności. Kruche ciasto
Plate of Joytaki, który jest wilgotny i kremowy. Musi rozpływać się w ustach. Musi być czymś więcej niż zwykłym ciastem z twarogu. Ma być jak połączenie najlepszego ciasta z najlepszym deserem. Ma być tak dobry, że aż chce się jeść wolniej, aby dłużej rozkoszować się każdym jednym kęsem. Mam nadzieje, że będzie Wam smakował :) Składniki: 95 g ciasteczek*, 35 g rozpuszczonego
Plate of Joyzamrażalniku czekają chyba z 3 woreczki, ale na nie też już mam pomysł. Część z chęcią upiekłam, dobrze przyprawiając. Upieczony rabarbar jest wspaniałym dodatkiem do ciast, placuszków czy deserów. Składniki: 400 - 500 g rabarbaru (u mnie mrożony), 2 laski cynamonu, 3/4 szklanki soku pomarańczowego, 5 rozgniecionych ziaren kardamonu, 2 gwiazdki anyżu, 6 łyżek cukru trzcinowego, 2 łyżki brązowego
Plate of JoyKiedy ostatnio mieliśmy ochotę na coś dobrego, ale szybkiego powstał pomysł na Pseudo tiramisu z truskawkami , teraz wykorzystałam troszkę skarbów z zamrażalnika. Wyszło bardzoooo smacznie
Plate of Joyabsolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser. Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 62 g miękkiego
Plate of Joy