Powoli mogę tu do Was wracać :) Bardzo chcę przekazać Wam przepis na owsiankę, który znalazłam przeglądając ostatnio zdjęcia na Instagramie . Dla miłośników masła orzechowego - będzie to idealne śniadanie lub deser! Inspiracja - coconutandbliss Składniki (na jedną porcję) : 1/2 szkl. płatków owsianych* 1/2 szkl. mleka kokosowego 1/2 szkl. wody 1 średni banan Pół łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao
Chocolate Stop TemptingTe domowe lody waniliowe są idealne dla tych, co nie mają maszynki do lodów i nie lubią mieszać. Oczywiście, że domowe lody są najlepsze – nie
UgotujmyTo.plrazu przypadła mi do gustu. Nie tylko pięknie pachnie ale także wybornie smakuje (nawet na surowo, nie mogłam się oprzeć- musiałam spróbować). Mąka kokosowa może stanowić idealny dodatek do deserów, lodów czy też wypieków. Należy jednak pamiętać, że jest ona bardziej chłonna niż "klasyczne" mąki. Moi drodzy jak już zapewne zauważyliście rozpoczęłam współpracę z kolejną firmą. Tym razem postanowiła
Krakowskie smaki AniBatony kokosowe są najszybszym, najzdrowszym i najłatwiejszym do zrobienia deserem, który przygotowuję kiedy mam ochotę na coś słodkiego, pysznego, poprawiającego humor, a jednocześnie nie wywołującego wyrzutów sumienia i odkładania się tkanki tłuszczowej. Składniki : - 2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 4 łyżki oleju kokosowego ( może być potrzebne więcej) - 1/2 szklanki miodu Przygotowanie ; Wszytko wymieszać, w razie potrzeby gdy masa jest
zdrowa vege kuchniaZapraszam na pyszne ciasteczka z owocami goji i czekoladą. Doskonałe jako deser do kawy lub herbaty. Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych owoców goji, które otrzymałam od hurtowni przypraw Rafex. SKŁADNIKI: 120g margaryny, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 30g suszonych jagód goji z hurtowni Rafex , 30g rodzynek. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasimasła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki
BullioBeza – to chyba jedyny deser za który dałabym się pokroić. Do tego filiżanka mocnego espresso i jestem w raju, przyjemność nie do opisania. Bezy wychodzą mi niemalże bezbłędnie dlatego też nie mogę się im oprzeć i robię je częściej niż powinnam. Kuszą ogromnie i to nie tylko mnie ale i mojego syna. Jedynie mój mąż na ich widok pozostaje
Made By Mom And SonKasza jaglana charakteryzuje się bardzo szerokim zakresem zastosowania. Jest idealna jako dodatek do mięs i dań na słono, ale wspaniale sprawdza się w słodkich wypiekach i deserach. Osobiście bardzo lubię ją na śniadanie, w formie puddingu z dodatkami. W zakładce kasza jaglana znajdziecie więcej przepisów na pyszności z wykorzystaniem tej kaszy. Ciasto, które dzisiaj proponuję jest bardzo wilgotne, mokre, inne
Chocolate Muffin Blogpewno wyjdzie i czy efekt będzie taki jaki oczekuję, ale nie rozczarowałam się. Każdy kto chciałby w efektowny sposób ozdobić tort (czy każde inne ciasto lub deser) i miał chociaż raz w życiu doczynienia z plasteliną/modeliną/masą solną/ czy nawet mokrym piaskiem w piaskownicy może jak najbardziej użyć tej "czekoladowej plasteliny" do ozdoby. !! Taka uwaga zanim przejdę
Jedzeniomaniapopularności, zapytałam swoich czytelników o ich sposoby na kaszę jaglaną i zaskoczyła mnie ilość możliwości, jej podawania. U nas oprócz tradycyjnego dodatku do drugiego dania, kasza jaglana króluje w deserze, naszych ulubionych serniczkach. Składniki: 200 g kaszy jaglanej (ugotowanej) 200 g białego twarogu (mielonego trzykrotnie) 3 duże jajka 80 g cukru (ja używam brązowego) 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka
Farmażonynajlepszy będzie olej kokosowy (który jest jednocześnie świetnym balsamem do ciała!), a napoje zyskają na smaku i odżywczości dzięki dodatkowi sproszkowanej spiruliny lub maki. Dobrym pomysłem będzie też wzbogacanie deserów produktami z kakaowca lub produktami pszczelimi. To wcale nie jest trudne, a przyniesie mnóstwo korzyści dla naszego organizmu. SUPERŻYWNOŚĆ. JEDZENIE I MEDYCYNA PRZYSZŁOŚCI Davida Wolfe'a to lektura obowiązkowa
Qlinarnie i QlinarnieTruskawki kojarzą się z latem. Zazwyczaj. Jednak u nas zimą jest ich całkiem sporo w jadłospisie. Moje dzieci (w zasadzie nie tylko one) uwielbiają truskawki. Dlatego
IzaGotujeKażda mama, która nie podaje dziecku mleka krowiego szuka innego, naturalnego źródła wapnia. Jestem jedną z takich mam i znalazłam świetne rozwiązanie. Niełuskany sezam i mak
IzaGotujeSzukasz zdrowej alternatywy dla błyskawicznych kaszek ryżowych podawanych dziecku? Czegoś, co będzie równie proste w przyrządzeniu ale o wiele zdrowsze i smaczniejsze? Kasza jaglana, t o
IzaGotujeSezon na przeiębienie i katar w pełni. Oto moja alternatywa dla słodkiego i tłustego ciasta. Jabłecznik z kaszy jaglanej i brzoskwini. Postanowiłam zmodyfikować nieco
IzaGotuje