deser - 61894 przepisów (strona:2029/4127)

Pieczone jabłko w cieście francuskim 130

Weekendowy deser w 30 minut. Świetny pomysł by zaskoczyć.... a roboty naprawdę mało :D SKŁADNIKI ciasto francuskie (pół opakowania XXL) 2 jabłka  cynamon żurawina czekolada  jajko szczypta cukru Jabłka obieramy i drylujemy nie przekrawając ich bo będziemy je faszerować. Ja  używam do jednego żurawinę do drugiego czekoladę. Następnie dokładnie obtaczamy z wierzchu cynamonem .  Jabłka są gotowe

MarciochaKucharzy
Galaretka kawowa z malinami i serkiem mascarpone 144

Zawsze podobały mi się desery podane w szklankach, takie warstwowe... Dlatego zrobiłam Galaretkę kawową z malinami i serkiem mascarpone SKŁADNIKI: 100ml gorącej kawy (z kawiarki/ekspresu) 1 łyżeczka żelatyny mleko mrożone maliny herbatniki 1 serek mascarpone cukier puder, aromat migdałowy, mięta W gorącej kawie rozpuścić żelatynę oraz 1-2 łyżeczki cukru pudru. Dobrze wymieszać, dodać mleko (w zależności jaką kawę się

MarciochaKucharzy
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami 161

deser :) Tarta z kiszoną kapustą i grzybami SKŁADNIKI: 1 opakowanie cista francuskiego 200 g kiszonej kapusty z marchewką 1 łyżka oliwy  1 łyżka masła  1/2 łyżeczki kminku 1 cebula  1/2 szklanki białego wina  garść suszonych grzybów 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kosteczkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili, papryka czerwona Kapustę odcisnąć

MarciochaKucharzy
Gorące maliny z piernikiem i bitą śmietaną 172

Kwaśno- słodki deser Gorące maliny z piernikiem i bitą śmietaną SKŁADNIKI: mrożone maliny pierniczki śmietana 30% lub 36% cukier kakao Malinki powolutku zagotować. Jeśli są zbyt kwaśne można dodać łyżeczkę cukru. Pierniczki zmiksować a śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Do dużej szklanki wsypać zmiksowane pierniczki, dodać gorące maliny a na sam wierzch ułożyć bitą śmietanę. Całość posypać kakao

MarciochaKucharzy
Brownie z fasoli adzuki 173

musicie koniecznie używać odmiany adzuki , sprawdzi się również zwykła czerwona, bądź czarna. Jednak ta ma naturalnie słodki smak. W końcu Japończycy nie bez powodu używają jej do deserów . A zatem do pieczenia! Na brownie: 1 szklanka suchej fasoli adzuki (lub 2 szklanki ugotowanej/z puszki) 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (można zastąpić ryżową/kukurydzianą) 6 czubatych łyżeczek siemienia lnianego

Food Square
Basilur...Cejlońskie spotkanie... 164

herbaty. Dolna natomiast ma w sobie wysokiej jakości zieloną herbatę cejlońską HYSON o aromatyzowanym wyjątkowym egzotycznym naparze i delikatnym posmaku czystej czarnej herbaty cejlońskiej. Niebawem wytrawne potrawy i słodkie desery z tymi herbatkami

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta budyniowa z gruszkami 106

Weekend zaczynamy na słodko, a tarta w tym przypadku będzie szybkim i pysznym deserem. Wykorzystacie mój przepis? Koniecznie spróbujcie przygotować to ciasto w domu. Składniki : Spód tarty : * 200g mąki pszennej  * 50g cukru * 2 żółtka  * pół kostki zimnego masła * szczypta soli Nadzienie tarty : * domowy budyń bananowy lub waniliowy bądź przygotowany z torebki - ważne żeby był przygotowany z połowy składników

Magiczne Życie Marty
Brązowy ryż z jabłkami, Bagdad Cafe 188

Pyszna i zdrowa wersja tradycyjnego deseru. Składniki: 200 g brązowego ryżu ulubione mleko 3-4 duże jabłka 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru szczypta kardamonu sok z cytryny ksylitol (lub cukier) olej do posmarowania formy Ugotuj ryż na mleku. Obierz i pokrój jabłka na większe kawałki. W szerokim rondlu rozgrzej kilka łyżek wody, dodaj pokrojone jabłka, cynamon, imbir i kardamon. Duś

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciasto gryczane z orzechami, suszoną śliwką i żurawiną 146

książkę mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego, którą stworzył dla sieci Lidl. Pośród pysznych acz kalorycznych ciast znalazłam tę perełkę. Ciasto gryczane o obłędnym czekoladowym zapachu i bogatym wnętrzu. Idealne na deser dla osób dbających o linię :) Składniki : 180 g kaszy gryczanej ugotowanej w 400 ml wody 5 jajek 150 g cukru trzcinowego 120 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Chocolate Muffin Blog
Urodzinowa Zabawa z BLONDYNKĄ :) 112

Zauważyliście już, że w tym wszystkim mocno przewija się liczba 3? 13 dni przed urodzinami, 3 nagrody, ja kończę 33 lata i teraz temat konkursu: "Ugotuj danie lub przygotuj deser z 3 składników!" W prostocie siła Kochani. Możecie do woli używać jedynie przypraw suszonych, ale każdy dodatkowy składnik nie będący przyprawą będzie traktowany jako składnik wliczający się w ilość składników

Blondynka Gotuje
Koktajl truskawkowo-bananowy 245

się rozpoczął, a  z pierwszych truskawek  postanowiliśmy przygotować szybki i bardzo smaczny koktajl truskawkowo-bananowy.  W następnych tygodniach  cena truskawek na pewno spadnie a wypieków, deserów i napojów z ich udziałem coraz więcej. Składniki  na 2 porcje : 250 g truskawek, 2 banany, 125 ml mleka sojowego (możecie użyć innego) Przygotowanie: truskawki płuczemy, odcinamy szypułki

cookpl
Serniko-Makowiec 121

razem już nie taki lekki deser. Ale takie również muszą być w mojej codziennej diecie :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Orzechowe księżyce 145

sobotnie popołudnie zapraszam na pyszne ciasteczka z orzechami laskowymi. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne jako deser do kawy lub herbatki. SKŁADNIKI: 100 g orzechów laskowych, 100 g masła, 1,5 szklanki mąki, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru pudru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, cukier kryształ do posypania PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cukier fiołkowo - waniliowy 128

piecze i gotuje przypomniałam sobie aby go zrobić. Ale ja użyłam cukru domowego waniliowego. Cukier jest świetny, ma ładny kolor i możecie używać do ciast i deserów. Troszkę trzeba popracować bo zerwać fiołki, oczyścić, potem oberwać płatki ale warto. Tak więc jeśli nie macie jeszcze takiego cukru to spieszcie się bo fiołki niebawem przekwitną. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Granola "studencka" 119

mieszankę studencką, mieszamy całość i pieczemy jeszcze 7-8 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do wystudzenia, a następnie przekładamy do słoika. Mogą stanowić przekąskę, dodatek do jogurtu lub deseru.    Smacznego

bistro mama