Najpopularniejszym daniem typu gyros jest uwielbiana sałatka warstwowa. Wielu z nas też robi zapiekankę gyros lub pizzę. Dzisiaj mam dla was pomysł na pyszne kotleciki z
Danka PichciDziś zapraszam na tradycyjny, drożdżowy, wigilijny kulebiak z kiszoną kapustą i grzybami. Ciasto jest mięciutkie, nadzienie soczyste i pełne smaku, idealny jako dodatek
Rozpustne gotowanie5 / 5 ( 89 votes ) Zakwas buraczany na barszcz czerwony z nutką chrzanu Zakwas buraczany z nutka chrzanu, daje niesamowity barszcz. Dzięki niemu ta zupa wkracza w
Ogrodnik w podróżySkładniki: 3 jajka 60 g mąki 1 marchewka (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka dodatki: 69 łososia wędzonego kanapkowego roszponka
czarrna od kuchniDanie, które dzisiaj polecam króluje u mnie na wszystkich przyjęciach rodzinnych i z okazji świąt. Karkówka w ten sposób przygotowana jest soczysta i aromatyczna. Jest to
Danka PichciTakie śledzie jadłam pierwszy raz 15 lat temu. Bardzo mi wtedy smakowały i od tej pory robię je na każde święta i nie tylko. Na szczęście
Danka PichciJakiś czas temu dostałam od rodziny sporą ilość cukinii i musiałam ją jakoś wykorzystać. Dlatego z części zrobiłam leczo z dodatkiem papryki, pomidorów i kiełbasy. Danie
Danka PichciZawsze robiłam ciasto naleśnikowe tradycyjnie (według tego przepisu ), ale tym razem skusiły mnie naleśniki budyniowe. W tym wydaniu są one delikatne, pyszne i pachnące wanilią
Danka Pichci