śniadania - 47913 przepisów (strona:2026/3195)

Pasta z piklinga 166

Pikling. Śledź wędzony w całości na gorąco w temperaturze 40 stopni. Składniki 2 piklingi 3 jajka pół kostki chudego białego sera 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2

R'n'G Kitchen
Chleb pszenny na zakwasie z melasą i otrębami 192

Dziś szybki i pyszny bochen mam do pokazania. Chleb jest prosty w wykonaniu, potrzebuje jednak trochę czasu na wyrośnięcie. Jeśli macie mocny zakwas to kwestia 3

Moje Małe Czarowanie
Koktajl z mango z bananem i pomarańczą 168

Koktajl z mango z bananem i pomarańczą t o najlepszy koktajl jaki piłam w tym roku! I ten kolor! Taki koktajl można zamrozić i przygotować

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane (wersja podstawowa + kilka rad) 148

Placki ziemniaczane są jedną z najprostszych potraw z ziemniaków, którą znają chyba wszyscy. Poniżej przedstawiam klasyczną wersję dającą mnóstwo możliwości do ich podania.  Można je

Di gotuje
Gofry bananowe 176

Gofry bananowe – pyszne, pulchne, mięciutkie gofry do których przygotowania zużyjemy mocno dojrzałe banany. PRZEPIS NA GOFRY BANANOWE Składniki na gofry bananowe: 2 dojrzałe banany 2

Dorota Smakuje
Jajeczka z białą kiełbasą 177

Prosta przekąska-niby nic ale jak zrobimy ją z pysznej białej kiełbasy-u mnie była mojej roboty kiełbaska-to smakuje naprawdę super i jak fajnie wygląda

Swojskie jedzonko
Naleśniki – prosty przepis na ciasto 417

Każda babcia (a pewnie i mama) wie, że najpopularniejszą miarą kulinarną jest „na oko”. Problemy zaczynają się kiedy ktoś dociekliwy zaczyna się dopytywać co

Ciastkozercy
Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim 194

Moja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem 173

  Świeże polskie szparagi goszczą na naszych talerzach od końca kwietnia do mniej więcej końca czerwca. Najbardziej popularne są te gotowane i polane masłem z tartą

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z awokado, twarogiem i jajkiem 252

Lekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek. Składniki: 1 dojarzałe awokado, 2 jajka, ok 50 g sera twarogowego wędzonego, 2 - 3 łyżki

Lena Gotuje
Naleśniki z serem i borówkami 161

Naleśniki to popisowe danie mojego męża, które przygotowuje co tydzień w sobotę – dzieci uwielbiają! Naleśniki to placki z ogromnym potencjałem, nadziewamy je farszami na słodko

Dorota Smakuje
BANANOWO-BRZOSKWINIOWe SMOOTHIE 177

Pożywny koktajl, na dobry początek dnia lub na każdą okazję, gdy łapie nas głód. Pełen smaku, orzeźwiający, pyszny. Przygotujecie go ekspresowo, wrzucając wszystkie składniki do blendera

cool and minty
Schab pieczony 207

Dziś przedstawię Wam mój sprawdzony przepis na schab pieczony. Soczysty, miękki, w przyprawach, długo marynowany. Smakuje podany na ciepło do obiadu z sosem, np. do ziemniaków

Zasmakuj Kuchni
SMALCZYK Z FASOLI Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 206

Smalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną

Kuchnia MagdaLeny
Frittata z białymi szparagami 188

Frittata to popularna w Hiszpanii potrawa, którą robi się z jajek oraz warzyw. Czasami dodać można także szynkę, ser i zioła. Frittata z białymi szparagami Frittata

mecooks

Proponowane wyszukiwania