Pasta z piklinga 166Pikling. Śledź wędzony w całości na gorąco w temperaturze 40 stopni. Składniki 2 piklingi 3 jajka pół kostki chudego białego sera 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2
R'n'G Kitchen
Chleb pszenny na zakwasie z melasą i otrębami 192Dziś szybki i pyszny bochen mam do pokazania. Chleb jest prosty w wykonaniu, potrzebuje jednak trochę czasu na wyrośnięcie. Jeśli macie mocny zakwas to kwestia 3
Moje Małe Czarowanie
Koktajl z mango z bananem i pomarańczą 168Koktajl z mango z bananem i pomarańczą t o najlepszy koktajl jaki piłam w tym roku! I ten kolor! Taki koktajl można zamrozić i przygotować
Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane (wersja podstawowa + kilka rad) 148Placki ziemniaczane są jedną z najprostszych potraw z ziemniaków, którą znają chyba wszyscy. Poniżej przedstawiam klasyczną wersję dającą mnóstwo możliwości do ich podania. Można je
Di gotuje
Gofry bananowe 176Gofry bananowe – pyszne, pulchne, mięciutkie gofry do których przygotowania zużyjemy mocno dojrzałe banany. PRZEPIS NA GOFRY BANANOWE Składniki na gofry bananowe: 2 dojrzałe banany 2
Dorota Smakuje
Jajeczka z białą kiełbasą 177Prosta przekąska-niby nic ale jak zrobimy ją z pysznej białej kiełbasy-u mnie była mojej roboty kiełbaska-to smakuje naprawdę super i jak fajnie wygląda
Swojskie jedzonko
Naleśniki – prosty przepis na ciasto 417Każda babcia (a pewnie i mama) wie, że najpopularniejszą miarą kulinarną jest „na oko”. Problemy zaczynają się kiedy ktoś dociekliwy zaczyna się dopytywać co
Ciastkozercy
Sushi z ogórka i serka labneh z czosnkiem niedźwiedzim 194Moja wiosenna wariacja na temat sushi. W zastępstwie glonów morskich poczciwy ogórek, a nadzienie stanowi miks twarożku z serem feta aromatyzowany pastą z czosnku niedźwiedziego, z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem 173Świeże polskie szparagi goszczą na naszych talerzach od końca kwietnia do mniej więcej końca czerwca. Najbardziej popularne są te gotowane i polane masłem z tartą
Kulinarne przygody Gatity
Pasta z awokado, twarogiem i jajkiem 252Lekko pikantna, pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkich grzanek. Składniki: 1 dojarzałe awokado, 2 jajka, ok 50 g sera twarogowego wędzonego, 2 - 3 łyżki
Lena Gotuje
Naleśniki z serem i borówkami 161Naleśniki to popisowe danie mojego męża, które przygotowuje co tydzień w sobotę – dzieci uwielbiają! Naleśniki to placki z ogromnym potencjałem, nadziewamy je farszami na słodko
Dorota Smakuje
BANANOWO-BRZOSKWINIOWe SMOOTHIE 177Pożywny koktajl, na dobry początek dnia lub na każdą okazję, gdy łapie nas głód. Pełen smaku, orzeźwiający, pyszny. Przygotujecie go ekspresowo, wrzucając wszystkie składniki do blendera
cool and minty
Schab pieczony 207Dziś przedstawię Wam mój sprawdzony przepis na schab pieczony. Soczysty, miękki, w przyprawach, długo marynowany. Smakuje podany na ciepło do obiadu z sosem, np. do ziemniaków
Zasmakuj Kuchni
SMALCZYK Z FASOLI Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 206Smalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną
Kuchnia MagdaLeny
Frittata z białymi szparagami 188Frittata to popularna w Hiszpanii potrawa, którą robi się z jajek oraz warzyw. Czasami dodać można także szynkę, ser i zioła. Frittata z białymi szparagami Frittata
mecooks