Pyszny omlet po włosku ze świeżą bazylia, mozzarellą, pomidorami i szparagami. Powiem tak zakochacie się w nim. Jest lekki, puszysty, nie oprzecie się jemu. Polecam zabrać
wesoła kuchniaNowy pomysł, nowy chleb, nowe doznania smakowe. Polecam chleb na zakwasie z mąką gryczaną, jest pyszny, ma lekko orzechowy smak, wyborny. Nie jest trudny do zrobienia
Moje Małe CzarowanieRyż z truskawkami lubi prawie każdy i prawie każdemu kojarzy się z dzieciństwem. Muszę (a właściwie chcę) wracać powoli do takich przepisów. Będę rozpieszczać w tych
KardamonovyBardzo dobrze smakuje z masełkiem i dżemikiem lub miodem. Wykonanie ciasta drożdżowego – do kubka wsypać drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i 1/4 szklanki
Kuchnia PokoleńSkładniki: 2 szklanki truskawek 3 banany 200 g jogurtu naturalnego 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym Sposób wykonania: Truskawki myjemy
Qchnia po prostuJestem ambasadorką marki Kupiec . Ambasadorką charakterną i konkretną. Lubię łączyć w całość niewielkie ilości dość szczególnych dla mnie składników, które mają za zadanie wprowadzić mnie
Z Kuchni Do KuchniTaki sobie wymyśliłam dziś obiad, szybko, smacznie i pożywnie. Fasolę uwielbiamy, jaja sadzone też wiec połączenie było tylko momentem. Zapraszam na pyszne i proste danie. Omlet
Moje Małe CzarowanieW czeluściach mojej szafki odnalazłam ostatki mąki kasztanowej, którą, z racji tego, że był poranek postanowiłam wykorzystać do naleśników. Sprawdziła się bez zarzutów, a naleśniki wyszły
Zdrowie na języku :PUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPotrawa zrobiona głównie z myślą o wiadomo kim. Dodatkowo do tego kima doszła jeszcze jedna osoba, która zwaliła nam się na głowę parę dni temu, a
KardamonovyCiasto kubeczkowe – fajne, proste ciasto do którego przygotowania jako miarki używamy kubeczka po jogurcie. Smaczne, wilgotne, można wzbogacić je sezonowymi owocami. PRZEPIS
Dorota SmakujeMaj to miesiąc obfitujący w mój ukochany rabarbar. I choć można z niego zrobić mnóstwo ciast i deserów, to jednak moim ulubionym przepisem z rabarbarem w
Analiza Smaku