
Przepis na : obiad
Jak gotować jajka by nie pękały? Zależy nam na tym szczególnie jeśli mamy w planie robienie pisanek czy dekorowanie jajek albo jeśli faszerujemy jajka w skorupkach. Warto znać kilka prostych zasad, które pozwolą nam uniknąć tego problemu. JAK GOTOWAĆ JAJKA BY NIE PĘKAŁY Do gotowania używamy jajek w temperaturze pokojowej. Jeśli jajka trzymamy w lodówce warto wyjąć je pół godziny wcześniej by uzyskały odpowiednią temperaturę. Jajka wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy (czas gotowania liczymy od m... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...