Przepis na : obiad
Wieki nie jadłam kotletów jajecznych. W dzieciństwie robiła je często mama. Mama kotlety jajeczne przygotowywała zawsze na obiad, z dodatkiem ziemniaków i surówki. Kotlety poza jajkami były ze smażoną cebulą. Mama kotlety siekała, ale nie używała blendera czy malaksera. Dzięki temu każdy kotlet miał wyczuwalne kawałki jajka i cebuli. Dzisiaj przygotowałam wersję z wykorzystaniem blendera, czyli masa jajeczna była całkowicie gładka. Do tego bułka tarta, surowe jajko i sól. Podałam je z surówką i di... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!