firma Oleofarm zamknęła arachidowe "złoto". Jestem pod wielkim urokiem oleju arachidowego i chyba na zawsze zagości on w mojej kuchni. Pachnie przecudnie, wspaniale aromatyzuje mięso, nadaje się również do deserów, ciast, naleśników a także do przeróżnego rodzaju potraw na zimno. Serdecznie zapraszam i z najczystszym sumieniem polecam produkty z bogatej linii firmy Oleofarm. Kurczaka podałam z mizerią i młodymi
Krakowskie smaki Anisole mineralne, węglowodany i witamina C pomogą w leczeniu przeziębienia i nieżytu górnych dróg oddechowych. Z powodzeniem może być używany w kuchni zastępując miód w dresingach, marynatach, napojach, deserach czy glazurach. Ma aromat zbliżony do rozmarynu i z powodzeniem może go zastąpić w kuchni. Składniki: młode pędy sosny 1kg cukier 750g Sposób przygotowania: Młode pędy sosny zrywamy z dala
Pyry na Gazkcal na 100 g Mięta cytrynowa: Mentha 'Hillary Sweet Lemon, zdecydowanie jedna z najsłodszych odmian mięty jest przepełniona naturalnym olejkiem eterycznym o świeżym zapachu cytryny, jest idealnym składnikiem deserów, czy mrożonych herbat. Można również spotkać odmianę o zapachu i aromacie fig, jabłek czy truskawek. Składniki: (na 1-2 porcje) 125 ml świeżego soku z selera 125 ml świeżego soku
KreatywnePinyzdecydowanie tak :) Oprócz konfitury, którą koniecznie będę musiała przygotować, bo lubi ją moja córka, powstał już cukier różany. Jego cudny aromat i kolor będzie stanowił idealny dodatek do deserów. Ciekawa jestem jakie Wy macie pomysły na dziką różę? SKŁADNIKI: 2 szkl płatków z dzikiej róży 1 szkl cukru (gruba rafinada) A jak to zrobić: Do miski przełożyć płatki róży
Kuchnia w opałachwygodniej się zjada. Wy zróbcie jak chcecie. Z ciasta parzonego możecie upiec także Grzybki ptysiowe Eklery upiekłam tym razem na Dzień Matki żeby mieć coś dobrego do podania na deser w tym szczególnym dniu. Bo to szczególny dzień chociaż mojej Mamy już z nami nie ma. Przyjmując życzenia od syna wspominam Ją i tęsknię. Jedno mogę Wam powiedzieć - kochajcie swoje
Smaczna Pyzatrzeba z niego korzystać ile tylko się da. Jedną z moich ulubionych rzeczy, które można zrobić z truskawek jest prosty mus. Nadaje się idealnie to wielu różnych dań, jak desery, ciasta czy placki ale jego dużą zaletą jest to, że można go zamrozić w kubeczkach i korzystać z niego w okresie zimowym, gdy nie ma dostępu do świeżych truskawek
Milion SmakówDzisiaj przygotowałam dla Was kilka propozycji na Dzień Mamy , mniejsze i większe desery i ciasta, jedne wymagają pieczenia inne nie, jedne są troszkę dłuższe w przygotowaniu inne bardzo szybciutkie, więc starałam się dostosować listę również do opcji last minut ;). Wystarczy kliknąć w wybraną miniaturkę przepisu, a przeniesie Was ona do wybranej pyszności :) Mam nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie
KreatywnePinySzybki deser... nic skomplikowanego Składniki: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy
Delicious TitbitsDanie idealne na śniadanie, podwieczorek lub deser. Składniki: 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej typ 2000 szczypta soli 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej olej kokosowy do smażenia 100 ml jogurtu naturalnego łyżka miodu migdały w płatkach drobno posiekane kilka kropel esencji migdałowej owoce: 150 gram truskawek, kilka malin i borówek ewentualnie cukier puder do posypania Jaja, mąkę, mleko
Mango Papajapyszny! Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego chętnie dodaję je do moich pysznych deserów :) 600 g mielonego twarogu 1,5 szklanki mleka 2% jajko i 2 żółtka opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 5 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki zagęszczonego, słodzonego mleczka ziarenka
Mienta blognajlepszych ciast, jakie kiedykolwiek zrobiłam! A do tego jego przygotowanie nie jest trudne! Tarta jest lekka, orzeźwiająca, intensywnie owocowa - idealna w ciepłe, letnie dni. Czytałam kiedyś, że dobry deser powinien zawierać różne smaki, a także łączyć różne struktury i konsystencje. Ta tarta ma to wszystko. Połączenie kruchego spodu, soczystego nadzienia, puszystej śmietany i chrupiących orzechów przenosi na zupełnie
Kulinarne Inspiracjeutworzyły cienką warstwę. Wkładamy do lodówki. MASA JAGLANA: szklanka suchej kaszy jaglanej dwie szklanki wody do ugotowania kaszy 10 truskawek 100 ml oleju arachidowego jeśli lubicie bardzo słodkie desery, możecie dodać 3 łyżki cukru Kaszę jaglaną najpierw obficie przelewam na sitku wrzątkiem, później zimną wodą. Dopiero wtedy wrzucam ją do garnka zalewam dwiema szklankami wody i gotuję na małym ogniu
MamaOskarkawyboru rodzaju i wielkości czcionki, a także jej koloru. Naszą książkę możemy podzielić na rozdziały, w których będziemy zamieszczać swoje przepisy, u mnie są to: przystawki sałatki dania obiadowe desery i ciasta Po każdej zmianie kreator zapisuje dane, które zostały dodane. W tym momencie możemy zamknąć edytor i wrócić do pisania w innej chwili, bez obawy, że nasze przepisy znikną
Kulinarne przygody GatityMuffiny to doskonały sposób na deser, jak również leniwe, niedzielne śniadanie na słodko. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a wyciągnięte z piekarnika, jeszcze ciepłe bardzo szybko znikają ;) Składniki (12 muffinów): 1 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru (może być pół na pół z domowym cukrem waniliowym) 1/2 szklanki oleju
Piąty grzech głównyPyszny deser... Zdrowy i banalny w wykonaniu. Jest to również doskonały dodatek do pieczonej kaczki. Składniki: 4 jabłka 8 łyżek konfitury z żurawiny 4 łyżki miodu Przygotowanie: Jabłka umyć i osuszyć. Odciąć górne części i łyżeczką delikatnie wydrążyć gniazda nasienne, uważając żeby nie uszkodzić dna jabłka. Do każdego jabłka włożyć po dwie łyżki konfitury z żurawiny. Piec w temperaturze
Piąty grzech główny