Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na
Moja DelicjaKocham, uwielbiam i mogła bym jeść przez cały rok. RABARBAR ! Doskonały do ciast i deserów, idealny na kompot i konfiturę. Podany prosto lub w wyrafinowany sposób, pasuje zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Mamy sezon na rabarbar, więc korzystajmy ile tylko się da. U mnie rabarbar króluje w wersji "na słodko", bo tak lubię najbardziej. Słodycz ciasta
kolorowotorcikowocelebrowaniu jedzenia. Jedz jest podzielona na kilka części: do ręki w misce z patelni grillowane na kuchence duszone pieczone zapiekane w cieście z woka na talerzu na deser To bardzo fajny sposób na sklasyfikowanie dań, możemy je wybierać na przykład po sposobie ich przygotowania. Na początku książki znajdziemy też krótki spis potraw według głównych składników. Wszystkie przepisy są krótkie
Kulinarne przygody Gatitymniej cukru, a także dodajac kawę zbożową. Z masą z mleczka kokosowego z gorzką, niemal wytrawną czekoladą całość komponuje się przepysznie. Do tego polewa z kawową nutą i kwiaty. Deser zajadamy obowiązkowo w towarzystwie kawy, tym razem ulubionej mojej mamy, czyli Inki z magnezem. Polecam :) ciasto: 300 g mąki tortowej 190 g cukru pudru 10 łyżek oleju 10 łyżek zimnej
Mienta blogMetrowiec to kolejne ciasto ze starego zeszytu, czyli jeden z tych deserów, które robiły nasze mamy i babcie :) Przyznam, że metrowiec jest czasochłonny, ale za to wychodzi go naprawdę dużo, więc jest to fajne ciasto na różne przyjęcia rodzinne. W sam raz do herbaty czy kawy :) Ciasto (2 keksówki): 1 szklanka mąki krupczatki 3/4 szklanki cukru 5 jajek 10 łyżek
Kulinarna (nie)codziennośćstron dodając odrobinę masła. Podajemy z owocami, cukrem lub dżemem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/omlet-cesarski-kaiserschmarrn/ MieszamWGarnku Artykuł Omlet cesarski – Kaiserschmarrn pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumagnez, cynk, potas, fosfor i miedź. Dobrze komponują się z potrawami słodkimi oraz słono-pikantni. Mogą być składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Sprawdzą się także w deserach, przy wypieku ciast… i nie tylko. Masło orzechowe. Składniki: - 2 szklanki orzechów laskowych - ok. ½ szklanki oleju kokosowego (lub innego o neutralnym smaku) - ½ łyżeczki różowej soli himalajskiej - opcjonalnie nektar z agawy
mojewypiekiinietylkomiesiąc, w którym nie braknie okazji do uroczystych spotkań w gronie rodziny, a tym samym przygotowania wykwintnych dań obiadowych, kolacji i pysznych deserów. Będą Komunie Święte, Dzień Matki ... Co w takim dniu podać na stół i czym ugościć naszych wspaniałych gości, żeby było i ładnie i smacznie? Mam propozycję na pyszny, wykwintny obiad... Składniki: 800 g filetu z indyka
Kuchnia u Krysiproste, włoskie smaki płynące z kart książki. Jeden z przepisów spodobał mi się szczególnie. Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci, które „wydaje się początkiem i końcem włoskich deserów”. Można go zasmakować w wielu włoskich kawiarniach czy barach. To taki klasyk cukierniczy. Więc dlaczego nie upiec go też w polskiej, domowej kuchni? Oto mój efekt. Przepis na ciasto
Raj dla Podniebieniatakich miejscach! Wybieram bukiet „komunistycznych” goździków, jak mówi sprzedawca, w niespotykanym kolorze limonki, a na targu „krakowskim targiem” nabywam haftowany bieżnik na stół. A na deser robię keks. Składniki: 250g margaryny mlecznej 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki rumu 100g rodzynek 100g suszonych moreli
Raj dla PodniebieniaSiatka truskawek to inspiracja. Świt zagląda do okna. A po obiedzie musi być deser. Składniki: /na 4 porcje/ 400g truskawek 1 pomarańcza 1 saszetka cukru migdałowego 5 łyżek cukru trzcinowego 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 80g masła 5 łyżeczek płatków migdałowych kilka kawałków gorzkiej czekolady Wykonanie: Truskawki umyć i odszypułkować, umieścić w misie lub głębokim talerzu. Skropić
Raj dla PodniebieniaDziś banalny, ale troszkę urozmaicony deser. Jako że lubimy owocowe galaretki, robię je zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta. Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione
Raj dla Podniebieniabardzo letni, orzeźwiający deser. Takie niby lody. Semifreddo, czyli w połowie zmrożony. Można do niego użyć różnych owoców, ale najlepiej kwaskowatych. Sprawdzi się borówka, porzeczka, malina. Przygotowuje się go bardzo szybko, potrzeba tylko czasu na mocne schłodzenie i już możemy uraczyć naszych gości niecodzienną porcją słodkości. Gorąco polecam! Składniki: /inspiracja White Plate/ 450g śmietanki kremówki 100g bezów 3 czubate
Raj dla Podniebieniaciasto jest niezwykle szybkie i bardzo smaczne. Zaraz po upieczeniu przypomina puch. Pachnące wanilią i wilgotne za sprawą jogurtu będzie doskonałym deserem na nadchodzącą jesień. Oprócz śliwek do nadzienia użyłam również plasterków mango. Ciekawie wzbogaciło smak. Polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki: 2,5szklanki mąki pszennej, 3 jajka, 1 szklanka cukru pudru, 1 szklanka jogurtu greckiego, 1/2szklanki oleju
Raj dla Podniebieniarazu wylepia się nim foremkę, wykłada owoce i zapieka. Ciasto jest cieniutkie, bardzo delikatne, więc zalecam ostrożność przy krojeniu. Na sam koniec chmurka cukru pudru i smaczny, pachnący cynamonem deser gotowy! Składniki: 125g mąki pszennej, 125g masła,75g cukru pudru, 1 żółtko, 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego, 400g śliwek, 1,5 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki brązowego cukru, kakao, cukier puder Wykonanie
Raj dla Podniebienia