Sezon na truskawki w pełni. Ostatnio kuszę Was pysznymi ciastami z truskawkami (klik) , orzeźwiającymi napojami, koktajlami czy smoothie, śniadaniami, deserami itd. Dziś jednak postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na prostą i dość nietypową sałatkę. Sałatka z truskawkami w słodko-kwaśnym sosie . Tego połączenia pierwszy raz spróbowałam u mojej znajomej. I choć początkowo miałam obawy co do smaku
Słodkie okruszkiOwocowa chmurka, to czterowarstwowe ciasto na kruchym cieście z delikatnym kremem i lekką pianką bezową.
Przepisy Kulinarneużyłam syropu z agawy. Pierogi polane odrobiną masła i słodką śmietanką 18%. Propozycja na letni obiad lub podwieczorek, dla całej rodzinki. Jeśli śmietankę zastąpicie bitą śmietaną otrzymacie danie na deser :) Polecam w sezonie na borówki, który już się zaczął. I pamiętajcie, że borówki to superfood! The post Pierogi z borówkami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaszybko, jest bardzo łatwe a do tego pyszne. Tak przynajmniej zgodnie stwierdziły koleżanki z pracy, które zostały nim poczęstowane. Polecam Wam to ciasto z całego serca. Będzie świetnym deserem do świątecznej kawy. Masa grysikowa: 1,1 l mleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników
Smakołyki AsiPiękne truskawki zakupiłam w moim ulubionym sklepiku na rogu i zaraz namnożyły się pomysły na ich przerobienie, najpierw usmażyłam mięciutkie placuszki na deser. Smakowały nam bardzo, więc radzę wam zrobić z podwójnej porcji ;) Składniki na około 12-14 placuszków: 1/2 szkl zsiadłego mleka 6 czubatych łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 płaskiej łyżeczki sody kilka kropel esencji waniliowej
Gotowanie...to proste !Japonia słynie z przepysznych owoców morza, warzyw, ryżu i makaronów. Do najbardziej rozpoznawalnych japońskich potraw zaliczyć można sushi, ramen, okonomiyaki, suszone ryby, mięso wołowe, wieprzowe i drób, takoyaki, gomae, desery przyrządzane z zielonej herbaty, czy miso, czyli tradycyjna zupa, której bazę stanowi pasta ze sfermentowanych nasion soi zawierająca dobrze przyswajane białka oraz minerały i tłuszcze. Dla kobiet istotne są występujące
Cynamonowe szczęściedietetyczną pastę jajeczną bez majonezu , sprawdź również ten przepis. Artykuł Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu – dietetyczna pasta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukaszy to jest bardzo wartościowy i pożywny. Sernik, który ma moc ! Taka jedna porcja na śniadanie dostarczy mnóstwo energii na cały dzień. Jest idealny na śniadanie jak i deser, którym możemy delektować się w gronie najbliższych przy pysznej i aromatycznej kawce. ~~SKŁADNIKI~~ kasza jaglana 3 woreczki mleko 3 szklanki zmielone płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
Kuchnia Paulettesponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy tradycyjnych deserów jak i tych lubiących eksperymentować. Pudding z tapioki: 4-5 porcji 1/2 szklanki tapioki 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli Wykonanie: 1. Tapiokę zalać mleczkiem
Pland based fillepożywne, zdrowe i kolorowe śniadanko, tudzież deser, bo w takim wydaniu również sprawdzi się wyśmienicie- wszak to omlet w deserowym i pysznym wydaniu! 😋 Omlet, ale nie taki klasyczny, a całkiem zaskakujący, bo w połączeniu z... czekoladowym mini makaronem, który całkowicie odmienia pospolity omlet zarówno w efektownym wyglądzie jak i smaku- oczywiście nieskromnie dodam, że na plus, wieeelki plus! 😊 Do podania
Kraina Miodem Płynącaaromatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach
Kulinarne przygody Gatitywidok pięknych ryb można zobaczyć, przechodząc obok restauracji w Tokio, pływają sobie w zbiorniku bez żadnej ochrony. Jeśli zainteresowała Was taka podróż, zapraszam wkrótce po więcej, będzie mięso i desery. Tymczasem zobaczcie jeszcze fotki ze starą japońską architekturą z Osaki i Kioto
Kuchcik gotujeKoktajl jest świetną alternatywą na drugie śniadanie bądź na pyszny deser. W dalszym ciągu rządzi u mnie szpinak i lubię go w kompozycji z owocami. Truskawki i szpinak świetnie smakują w połączeniu z cynamonem. Polecam podawać jako dobrze schłodzony koktajl. Szpinakowy koktajl z truskawkami Składniki : 2 garście szpinaku 150 g truskawek 3/4 łyżeczki cynamonu 250 ml kefiru Przygotowanie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinadchodzi czas truskawek nie mogę się im oprzeć. Jem je na śniadanie, jem na obiad i na deser również. Ostatnio odkryłam makaron czekoladowy (nowość firmy Lubella) i postanowiłam wykorzystać sezon na truskawki i przygotować ulubiony sos Małżona. Powstało pyszne deserowo-śniadaniowe danie. Czekoladowe świderki z sosem waniliowym, truskawkami i pistacjami dla 3 głodomorów: 300 g MINI
Dzieje kuchennej WiewióryZapraszam na pyszne crumble czyli owoce pod kruszonką. Bardzo prosty deser, który zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Dziś w wersji z rabarbarem i truskawkami. Składniki: 1 łodyga rabarbaru 1 garść truskawek 1/2 szkl mąki 3 łyżki ksylitolu 50 g masła cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar
słodkie i nie tylko historie kulinarne