Witajcie, dzisiaj kolejna odsłona pralinek - tym razem kokosowo daktylowe. Daktyle to bardzo wdzięczny produkt, ponieważ są bardzo słodkie z powodzeniem można je wykorzystać do osłodzenia naszych deserów. Pralinki są bardzo proste i szybkie. Potrzeba tylko dwóch składników. Jedna pralinka to: 71 kcal w tym: B: 0,68 g; W: 8,2 g; T: 4,0 g. Składniki
Health-Fit-Lifeczasie wyciągamy z piekranika i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie gdy ciasto będzie chłodne wycinamy w nim dowolny kształt naszych biszkopcików. Biszkopciki są idealne nie tylko do jako dodatek do deserów ale same w sobie są smaczną słodką przekąską. Łatwe do przechowywania czy zabrania na letnią wycieczkę. Idealne dla dzieci przez swoją niską zawartość cukru i brak konserwantów czy polepszaczy. Smacznego
Health-Fit-LifeProste i zdrowe wegańskie lody. W naszej rodzinie robią poważną konkurencję lodom truskawkowym . Sami zdecydujcie, które bardziej Wam smakują. Ale ostrzegam, to będzie trudna decyzja! Składniki
Lamarida.plsmaku solą i pieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuogrodzie pszczoły wykorzystują inne kwiaty i bardzo rzadko obserwuję je na lawendzie. Owszem, sporo na niej trzmieli. Zapach lawendy jest dość intensywny, więc nadaje się do aromatyzowanie różnych deserów i napojów, podobnie do cukru waniliowego. Składniki : 11 kłosów kwiatów lawendy ok. 250 ml cukru Kwiaty lawendy zerwać w słoneczny dzień, wypłukać i wysuszyć. Pojedyncze kwiaty oderwać od 10 łodyżek
Weekendy w domu i ogrodzieW sezonie letnim nasze półki w spiżarniach zapełniają się pysznymi przetworami. Dziś mam dla Was przepis na pyszny dżem owocowy z moreli i pomarańczy. Dżem nie
Tradycyjna kuchnia KasiProsty w wykonaniu, a niezwykle pyszny i aromatyczny syrop idealnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do różnych ciepłych czy zimnych trunków, ale i jako składnik deserów czy też do nasączania biszkoptów ;-) Przepis na ten syrop podawałam równo rok temu. Cieszył się on jednak tak dużą popularnością, że postanowiłam go przypomnieć. W tym roku urozmaiciłam go o większą ilość cytryny
Wielopokoleniowozupy mieszając do lekkiego zagęszczenia, zupę dobrze wystudzić podawać z kaszą manną, ze śmietaną 12% i listkami mięty - zupa smakuje jako danie obiadowe ale też można podać na deser czy na kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Truskawkowe lody
Kulinarne przygody GatityTort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku.
Przepisy Kulinarnestopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/bulki-miesem-baklazanem-cukinia/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bułki z mięsem, bakłażanem i cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. "Kuchnia toskańska" to zbiór apetycznych przepisów na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery, które zostały uzupełnione wyborem smakowitych felietonów. Autor z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych
Di gotujePrzepis na clafoutis – szybkie ciasto z czereśniami, znalazłam u Ani Starmach . Jego apetyczny wygląd i prostota wykonania skłoniły mnie do tego, aby je przygotować. Przyznam
Kuchnia BazyliiJak wiecie jestem ogromną, ale to ogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości
Ostra na SłodkoSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domu