Miniszarlotki

Miniszarlotki

Składniki na 6-8 miniszarlotek: Ciasto kruche • 500 g mąki • 100 g cukru • 200 g masła • 2 żółtka • szczypta soli Masa jabłkowa • 12 łyżek gotowych jabłek do szarlotki • 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: • Z podanych składników zagnieść ciasto. Mąka + masło + żółtka + cukier. • Ciasto schłodzić przez godzinę w lodówce. • Podzielić na 2 części. Jedną schować do zamrażarki do starcia na wierzch. • 6-8 małych foremek na tarty wyłożyć kruchym ciastem, nakłuć widelce...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję