deser - 61894 przepisów (strona:1779/4127)

Baranki - tort śmietankowy z wiórkami kokosowymi 201

Tort urodzinowy w formie dwóch baranków ozdabiał nasz stół wielkanocny. Święta zbiegły się z podwójną uroczystością urodzinową. Baranki jak najbardziej pasowały i do Wielkanocy i do

Przepisy Kulinarne
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 176

ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście dużej ilości czerwonego wytrawnego wina.  Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie również deser, czyli smażone ryżowe placuszki. Były bardzo delikatne i aksamitne w środku, a z zewnątrz chrupiące. Cudnie pachniały cytryną, a jedzone na gorąco z odrobiną cukru pudru - po prostu niebo

Kulinarne przygody Gatity
Czarne detoksykujące smoothie z quinoą 162

kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin).   Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html

Quinoa Raz!
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 155

wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ambrozja 111

Ulubiony deser dla mniejszych  i większych łasuchów. Daje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców. Składniki: 2 litry mleka 1,2 l śmietany 30 % 6 jajek 5 op. cukru wanilinowego 1 masło 1 szklanka cukru pudru owoce (brzoskwinie, truskawki) galaretka biszkopty Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe. Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu. Następnie

Pyszności Słodkości
Mazurek Paryski Wielkanocny 202

marmoladą, czekoladą, kajmakiem, nawet budyniem. Mazurek może być kwadratowy, prostokątny, okrągły, w każdej wersji prezentuje się wspaniale. Ile wersji, tyle smaków, Wielkanoc jedna:) I choć Mazurek jest typowo Wielkanocnym deserem - mogłabym go przygotowywać w różnych wersjach na inne okazje, nie tylko na Wielkanoc - jest taki prosty w przygotowaniu, a prezentacja - jak tylko poniesie nas kulinarna fantazja! Składniki: na ciasto kruche

Zasmakuj Kuchni
Pszczółka adwokatka – bez pieczenia 520

czynnika – im rzadszy, tym użyjmy go mniej, by niepotrzebnie nie rozrzedzać całej masy. Najlepszym wyjściem jest dodawanie likieru stopniowo i ocenianie na bieżąco konsystencji masy. Ja robiłam ten deser kilkukrotnie na przestrzeni lat i zazwyczaj używałam różnego rodzaju ajerkoniaku. Wg moich obserwacji najoptymalniejsza (i najbezpieczniejsza) ilość to 130-150 ml. Pamiętajmy też, że masa jeszcze zgęstnieje nieco w lodówce

Smaki Na Talerzu
Cukier fiołkowy 88

Mój pierwszy cukier fiołkowy. Udało mi się w tym roku zdążyć na wysyp kwiatów i tak oto powstał fajny fioletowy aromatyczny cukier. Idealny do deserów, dekoracji. Można go przechowywać.  1 szklanka płatków fiołków 2/3 szklanki cukier kryształ Kwiaty fiołków obrywam z płatków. Aromat jest właśnie w płatkach. Przekładam płatki do moździerza, dodaję cukier i ucieram. Zrobiłam to w trzech

wesoła kuchnia
Smoothie z pieczonym buraczkiem 133

Zapraszam  na buraczkowe smoothie. Piękny kolor i niezwykły smak sprawią naszym kubkom smakowym ucztę. Zachęcam również do sprawdzenia przepisów na zimne desery, lody i smoothie w książce Jolanty Naklickiej-Kleser. Oto link do książki: http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html Składniki: 1 mały burak 1 jabłko 1 banan opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Dzień wcześniej banan obieramy i kroimy w plasterki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bajaderki 151

Bajaderki to pyszny deser w formie kulek. Dobra alternatywa dla niezbyt udanego czy niesmacznego ciasta. Ważne żeby masa była konsystencji miękkiej plasteliny wtedy łatwo formuje się z niej kulki. W moim przypadku wykorzystałam murzynka, który nie wyrósł jak należy (testuję nowy piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha

Pysznie & Pięknie
Wielkanocne babeczki 220

Dziś przepis na babeczki wielkanocne. Same w sobie są proste i smaczne, ale całą robotę robi dekoracja! Niestety nie jest to deser lekki. Maślany krem-lukier to prawdziwa bomba kaloryczna! Do tego rafaello, lukier plastyczy, posypki... No ale przy okazji świąt można przymknąć oko na liczenie kalorii... Takie babeczki na będą też piękną dekoracją wielkanocnego stołu. Jeśli macie jeszcze trochę

Kulinarne Inspiracje
Oryginalny Sok - recenzja 114

Wszystkie soki są bardzo smaczne. Moim faworytem jest wariant buraczany oraz marchewki z jabłkiem. To zdecydowanie moje smaki! Grejpfrut oraz limonka sprawdziły się jako dodatki do koktajli i deserów.  Soki są w 100% naturalne, bez cukrów (cukier tylko naturalny), zwierają witaminy oraz minerały i nie posiadają sztucznych barwników, ani żadnych ulepszaczy.  Mogę śmiało polecić firmę Oryginalny

Di gotuje
chleb bezglutenowy (bez drożdży i jajek) 140

miesiącu szalejmy Zaczęliśmy od pysznego kokosowego deseru z musem jagodowym , potem świetny przepis na najlepsze bułki bezglutenowe do burgerów (chociaż widziałem je na instagramie przygotowane w wersji na słodko, z truskawkami i polewą czekoladową – też dobry pomysł). Ostatnio mocno przyglądałem się wypiekom z użyciem babki jajowatej (znakomicie reguluje funkcjonowanie układu pokarmowego). Szukałem przepisu, aby przygotować dobry chleb bez jajek

PaleoLife
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 203

Jak wiecie, kocham rzeczy proste, ale zarazem efektywne. Ten przepis na mazurka jest dowodem, że efekt wow możemy uzyskać niekoniecznie dużym nakładem pracy. Przygotowałam dziś wypiek

Kuchnia Bazylii
Mus z orzechów laskowych 218

Jednym z moich ulubionych deserów jest Monte, niestety jest on dość drogi w porównaniu do wielkości, dlatego postanowiłam zrobić coś równie pysznego, a może i nawet lepszego. Składniki 1/2 szklanki orzechów laskowych 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietany 36% 60 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechy wysypujemy na blaszkę wyłożoną pergaminem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Delusional Trine