Sernik o smaku słynnych czekoladek z miętowym nadzieniem. Ja bardzo lubię to połączenie głębokiego smaku czekolady i mięty, dlatego w ostatni weekend postawiłam na deser w klimacie After Eight. SERNIK AFTER EIGHT Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera 3 jajka 1 budyń czekoladowy 1/3 szklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru
Bon appetit mon amieTrzeci odcinek Bake Off Ale Ciacho upłynął pod znakiem czekolady :) Było jej mnóstwo – biała, mleczna i gorzka. Każda pyszna, każda rozpływająca się w ustach, każdą
Kuchenne Wariacjejutra znaczy się, bo dzisiaj cały dzień leje i wieje niemal jak w Kansas. A ja, wbrew prognozom, serwuję Wam dzisiaj lody. W końcu nie ma bardziej wiosenno-letniego deseru, prawda...? Lody pistacjowe chodziły za mną od dawna. Dlaczego nie przygotowałam ich wcześniej...? Nie pytajcie; nie wiem... Na Boże Narodzenie solidnie zaopatrzyłam szufladę bakaliowo-orzechową, między innymi w pistacje, które
Pożeraczka, czyli raz adobrzewierzch dajemy starty żółty ser. Podajemy z sosem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczna-salatka-warstwowa-kurczakiem/ MieszamWGarnku Artykuł Klasyczna sałatka warstwowa z kurczakiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSłodyczy nadają daktyle i odrobina melasy karobowej. Dla wzbogacenia smaku i tekstury oraz dla zagęszczenia całości użyłam mąki kokosowej. Samo zdrowie i zbawienie dla naszego układu pokarmowego. Taki deser możecie jeść bez obaw. Wszelkie bakalie i zdrowe produkty możecie znaleźć w sklepie agnex a żeby was zachęcić do mam dla was 5% rabat na produkty Agnex
vaniliowoczekoladowakażda kiszonka są probiotykiem i mają zbawienny wpływ na jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu 2 listki laurowe Wykonanie: cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!studenckich gdy mieszkałam w Polsce, pracowałam w jednej z lepszych restauracji w Poznaniu. Na początku wiadomo, zmywak, a później zajmowałam się pomaganiem w cukierni, czyli pieczenie ciast, chleba, deserów. Stamtąd też mam ten przepis na Crème brûlée, którym chciałam się dzisiaj podzielić. Nie jest to wcale takie skomplikowane jakby mogło się wydawać ;) Składniki na około
Delusional Trinestopniach do zrumienienia (ok 20 min) 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-grahamki-miodem-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybkie grahamki z miodem na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuczymże trafniejszym mogą pachnieć i smakować wakacje jeśli nie ananasem, mango, pomarańczami i kokosem właśnie. Choć od upragnionych wakacji dzieli nas jeszcze kilka miesięcy to od przygotowania tego deseru dzieli nas najwyżej 45 minut. Wypiek należy przechowywać w lodówce i zajadać kiedy tylko zamarzy nam się tropików. Składniki na formę 20/20 cm Czas przygotowania: 45 min Spód 3/4 szklanki mąki
Słodki Kompromiswięc chyba niedługo nadejdzie czas na nowy piekarnik, bo ten już stracił swoją dożywotność. Pomimo utrudnień tarta wyszła przepyszna i aż sama jestem pod wrażeniem, że można stworzyć deser bez cukru kryształu, złych tłuszczów i kalorycznej mąki. Spód tarty to czekoladowe ciasto z płatków owsianych i orzechów laskowych. Spód pokrywa pianka o smaku toffi na bazie białek i jogurtu
Kuchnia PaulettesSernik z polewą chałwową A może sernik? Albo lepiej, sernik z polewą chałwową? Mąż się upierał przy deserze, ale już od jakiegoś czasu miałam ochotę na sernik. Nie wiem jak wam, ale mi się serniki zawsze kojarzyły z niedzielą u babci lub ewentualnie świętami. No właśnie wielkanoc za pasem, więc może się skusicie? Sernik miał być pieczony w kąpieli wodnej
Relaxtimeprzykryte przepysznym, delikatnym kremem o lekkim posmaku orzechów nerkowca. Mięciutka kakaowa babeczka ze słodkim porzeczkowym wnętrzem i delikatnym kremem lekko orzechowym...czy to nie brzmi kusząco? ;) Ten pyszny, przedwiosenny deser zawiera niewielką ilość tłuszczu, także dzięki wykorzystaniu serka naturalnego w podstawie orzechowego kremu. Idzie wiosna. Za chwilę świat wybuchnie z wiosenną energią, zalewając wszystko wokół wszelkimi odcieniami zieleni :) Niecierpliwie czekając
Kuchnia w Słońcu Skąpanawarzywa (normalnie smakujące sałaty, słodkie pomidory i ogórki jak w sezonie) i owoce: pyszne i w dużym wyborze (kiwi, banany, jabłka, gruszki, melony ). Wszystko świeże. Ogromny wybór przepysznych deserów naprawdę robi wrażenie, np. panna cotta z bitą śmietaną, baklava czy różne rodzaje ciasta. Znakomite są antipasti z czerwonych papryczek wypełnionych serem, kilka rodzajów serów, w tym rewelacyjna feta z oliwą
W mojej kuchniIdealne ciasto, gdy zostały nam białka z innych wypieków czy deserów i szukamy pomysłu co z nimi zrobić, bo przecież nie da się cały czas robić tylko Pavlovej , prawda?. Przy okazji przypominam Wam, że białka można mrozić także nie musicie wykonywać ciasta od razu. Można zamrozić białka, a do przepisu powrócić po jakimś czasie. Więcej pomysłów na wykorzystanie białek znajdziecie
Mania Wypiekaniamąki ziemniaczanej 3 łyżki wiórek kokosowych HELIO 700 ml mleka 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła 4 łyżki cukru 1 żelatyna do deserów Dr. Oetkera 1/2 szklanki przegotowanej wody 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach 36/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie przesiewamy
Sama słodycz i szczypta chili