oprócz tego, że powinno smakować, fajnie by było, gdyby dobrze wyglądało. Taka jest tarta z musem kawowym i owocami. Prosta i wymagająca nocy w lodówce. Czy ktoś powiedział, że deser nie może być podany w formie śniadania do łóżka? Potrzebujemy ciasto kruche na spód tarty. Przepis znajdziecie tutaj: http://ladykitchen.pl/tarta-z-musem-z-mango-i-borowkami/ Na mus: dwa pudełka jogurtu naturalnego typu greckiego
ladykitchenEkspresowe, truskawkowe mini serniczki na zimno, które mogą stanowią idealny, lekki deser w upalne dni. Proste w przygotowaniu, nie wymagają specjalnych, kulinarnych umiejętności ;) Składniki: 150 g truskawek 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 200 g twarogu półtłustego, zmielonego 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, pozostawić do przestudzenia. Truskawki zmiksować blenderem na puree
Nastoletnie WypiekanieCzekoladowe babeczki z nutą piernikową z delikatnym kremem ze śmietanki i sera mascarpone, polane konfiturą z jeżyn i borówek, to propozycja na wspaniały słodkie deser! Muffinki podane na talerzu Kamila- BOGUCICE Składniki: Babeczki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wanilia i Kardamonmuffin. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Dobrze jest zostawić muffiny na kolejne pół godziny w jeszcze ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. To lekki i smaczny deser lub dodatek do kawy. Płatki gryczane powstają w wyniku gniecenia całych ziaren gryki. Są bezglutenowe. Zawierają dużą ilość białka, cenne aminokwasy i błonnik pokarmowy, który jest ważny dla układu pokarmowego
My Chcemy Jeśćmieszać, aż zgęstnieje. Gotować do momentu wystąpienia bąbelków z powietrzem. Rozlać do pucharków. Przestudzić, posypać świeżymi jeżynami i wcisnąć rurki z kremem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Desery , DLA DZIECI Tagged: budyń , jeżyny
https:KKuchniaMniamfont-family:"Times New Roman";} Moje tiramisu jest inne niż tradycyjne, gdyż nie dodaje jajek. Perspektywa spożywania surowych jajek mnie zniechęca. Dlatego po prostu ich nie używam tu. Deser ten jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Jedynie najdłużej schodzi schłodzenie go w lodówce – przynajmniej 2 godziny. Tiramisu bez jaj - przepis Składniki: 500 ml śmietanki kremówki
Pyza i SurówkaMasz ochotę na coś słodkiego a nie bardzo masz pomysł co upiec, zrób takie szybkie i smaczne rogaliki. Na deser, do kawy czy herbaty a nawet dla dzieci do szkoły. Oczywiście do ich przygotowania możecie zachęcić dzieci. Nie wiem jak Wasze dzieciaczki pomagają w kuchni ale mój młodszy synek uwielbia pomagać w przygotowywaniu słodkości bo starszy lubi pomagać
Ewa w kuchniOwoce pod owsianą kruszonką to szybki deser idealny zarówno na gorące dni z lodami jak i te chłodniejsze z sosem waniliowym. Składniki na 4 porcje: 135 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych błyskawicznych 100 g cukru trzcinowego 100 g masła 500 g owoców - u mnie 300 g truskawek, 100 g jeżyn, 100 g malin (mogą być mrożone
Perfect home lifegruszki w syropie. Swą wyjątkowość zawdzięcza przyprawom, które idealnie komponują się z dość mdłym smakiem gruszek, nadając im wyjątkowości i charakteru. Bardzo polecam, bo to świetna baza do deserów i ciast. Składniki na gruszki w syropie: (u mnie 2 słoiki: jeden 1, a drugi 1,5 litrowy) 1 litr ciepłej wody 1 łyżka kwasku cytrynowego 2 kg gruszek pozbawionych
Rozpustne gotowaniemałym garnuszku przygotować karmel z 3 łyżek cukru - rozpuszczać go aż będzie złocisty. Włożyć do niego owoce, obtoczyć i wyjąć na papier do pieczenia. Lekko ostudzić i ułożyć na deserze
Cakes By Kejtmargin-bottom: 0.21cm; } W zasadzie deser typowo letni, ale zdecydowanie w zimowych klimatach. Bardzo prosty i idealny jeśli mam ochotę na coś słodkiego i lekkiego jak płatek śniegu. Niezbyt świątecznie, ale za to jak smacznie! Zimowa galaretka 1 galaretka niebieska 1 galaretka zielona owoce (brzoskwinie, ananasy, gruszki, winogrona) 200g śmietanki 30% 70g cukru pudru perełki do dekoracji Zieloną galaretkę
Przepysznik - BLW i nie tylkoprawda gotowała i gotuje bardzo dobrze i z czasem wiele się od niej nauczyłam, ale jakoś nie miałam jeszcze motywacji, żeby się od niej uczyć. Szczególnie, że z deserów jadło się u nas tylko galaretki i klasyczne ciasta, takie jak szarlotka, makowiec czy pleśniak. Przyszedł jednak rok 1997, kiedy to upiekłam swój pierwszy biszkopt ( o którym innym razem, zapewne już
Przepysznik - BLW i nie tylkoWychodzę za mąż, zaraz wracam. Z tej okazji w najbliższy tydzień zaprezentuję kilka przepisów potraw i deserów, którymi będziemy się dziś raczyć na małej rodzinnej uroczystości z okazji naszego ślubu cywilnego. A dziś nadal we francuskim klimacie Crème brûlée, które poza skorupką wyszło rewelacyjnie. Przetestowałam kilka znalezionych w internecie sposobów na uzyskanie karmelowej skorupki, przy pierwszym ramekinie wymieszaliśmy cukier
Przepysznik - BLW i nie tylkokamień by się nie skusił. W związku z tym przepisu dziś nie będzie, może w przyszłym tygodniu się uda, w zamian proponuję tym razem coś niewłoskiego, ale obiecanego. Mianowicie desery, które zaserwowałam rodzinie w czasie małego przyjątka po ślubie cywilnym. Dziś dwie moje propozycje, przepyszna Beza Pavlovej, której jestem fanką, choć za każdym razem coś mi w niej szwankuje
Przepysznik - BLW i nie tylko