dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki
Kulinarny S.O.S.dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Czosnkowe supełki
Kulinarne S.O.S.sałatka jest niesamowicie prosta, ale to wcale nie umniejsza jej smaku i wartości odżywczych, u nas zniknęła w kilka chwil zrobiona na kolację, ale idealnie nadaje się do zabrania do pracy. Spróbujcie koniecznie Składniki: 1/2 opakowania rukoli 1 puszka tuńczyka mała cebula 2 garście pomidorów koktajlowych kilka oliwek garść słonecznika (polecam dostępny na Skworcu.pl ) sól, pieprz 3 łyżki oleju lnianego(...)talerzu. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do sałaty. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i oliwki. Słonecznika prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem, a następnie polewamy olejem
Cynamonowe szczęścieogórków konserwowych. Ogórki konserwowe z winogronami to świetny pomysł na ciekawe pikle, które nie dość że są smaczne to stanowią efektowną i szybką przekąskę na imprezach. By przygotować tą sałatkę możemy wybrać te większe, przerośnięte ogórki, które i tak kroimy w plastry. Winogrona musimy wybrać twarde, jędrne i te raczej mniej dojrzałe – potem bardzo pilnujemy czasu pasteryzacji, by przy(...)gorczycy, wrzucam po kwiatku kopru i po pół ząbka czosnku. W słoikach układam plastry ogórków i winogrona. W garnku zagotowuję wodę z cukrem i solą, dodaję ocet. Zalewą zalewam sałatkę w słoikach, zakręcam. Pasteryzuję 10 minut. Artykuł Ogórki konserwowe z winogronami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujePuszyste racuszki z jabłkami bez drożdży i proszku do pieczenia Racuchy to idealne śniadanie, nie tylko dla dzieci. Racuszki z owocami, cukrem pudrem, miodem lub syropem
KorniszonkiMakaron ryżowy smażony z krewetkami Stir-fry z krewetkami i makaronem ryżowym Makaron ryżowy smażony z krewetkami można podać zarówno na wystawną kolację, jak i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataextra vergine, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz. Jeżeli lubicie świeże warzywa w połączeniu z makaronem pełnoziarnistym, mięsem z piersi z kurczaka, oliwkami i lekko słonawą fetą - to jest sałatka właśnie dla Was. Jest to świetny pomysł na lunch lub spotkanie ze znajomymi. Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać 3 łyżki oleju roślinnego(...)wlać ocet winny, dodać sól i zioła prowansalskie. Wymieszać. Następnie dodać oliwę, mieszać aż składniki się połączą. Na koniec doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Tak przygotowanym sosem zalać wszystkie składniki sałatki i wszystko razem delikatnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnibardzo zdrowe, to idealna przekąska na drugie śniadanie lub lekką kolację. Można je śmiało zabrać do pracy lub szkoły. Będzie do nich świetnie pasował sos jogurtowo-ziołowy oraz lekka sałatka z dressingiem. Placki są pieczone, a nie smażone, więc sprawdzą się dla tych, którzy liczą kalorie, bo nie dodajemy tu dodatkowego tłuszczu. A może nawet dzięki takim plackom przekonacie wszystkich(...)ugniatamy, aby później nie rozpadały się. Uformowane placuszki wkładamy na około 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni. Gotowe placki brokułowe podajemy z sosem jogurtowym lub zieloną sałatką. Smacznego! Artykuł Placki brokułowe pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza SmakuTortille kroimy między wykałaczkami tworząc koreczki. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Koreczki z tortilli z serkiem szynką i warzywami pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemPuree z dyni do wszystkiego Mus z dyni do obiadu i do słoików Puree z dyni do wszystkiego czyli prosty mus dyniowy może przygotować każdy, nawet
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBędąc na wypadzie ze znajomymi w Budapeszcie odwiedziliśmy tamtejszy targ. To już chyba tradycja, że będąc za granicą odwiedzam targowiska. I tym razem nie opuściłam zakupów
Karola gotujeniezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się jej słonecznym smakiem w zimowych miesiącach. Oto prosty i szybki przepis na pieczoną paprykę w słoikach(...)minimum 12 godzin umieszczamy pod grubym kocem lub poduszką. Nasze pieczone papryki z ziołami na zimę są gotowe :) Słoik papryki gotowy do otwarcia :) Polecam przepisy na paprykę marynowaną , zimową sałatkę z papryki, ogórków i cebuli , kapustę po grecku na zimę
Gotujemy i jemyKonfitura jabłkowo - ananasowa Przepis na egzotyczny dżem Konfitura jabłkowo - ananasowa - przepis, który przebojem wdarł się do naszego kuchennego repertuaru i od razu zajął wysokie miejsce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDelikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, wędzonym łososiem i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 100 g wędzonego łososia 1/2 długiego ogórka duża garść pokrojonego koperku (może być mrożony) 2 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łososia kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki sałatki łączymy
Smak mojego domuopakowaniu i przestudzić. Paprykę i ogórki pokroić w kotkę. Do miski wsypujemy makaron, dodajemy mięso, kukurydzę, paprykę oraz ogórki. W osobnej miseczce mieszamy majonez ze śmietaną i polewamy po sałatce. Całość mieszamy. Najlepiej odstawić do lodówki aby sałatka przeszła smakiem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam
Kulinarne przygody