końcu czas na suszenie pomidorów. W tym roku zrobiłam z migdałami, pestkami dyni i słonecznikiem , oraz ziołami świeżymi. Jest to bardzo fajna propozycja która idealnie nadaje się do sałatek, na chleb. Oliwą od pomidorów polewam zawsze sałatki. Nie ma to jak domowe pomidory suszone. Uwielbiam ich smak. 3 Kilogramy pomidorów gatunek lima 2 łyżki stołowe soli morskiej czosnek na każdy
wesoła kuchniaJuż za kilka dni będziecie mogli spotkać nas w Poznaniu. Jeśli jeszcze nie macie planów na najbliższy weekend to w dniach 28-30.09 w ramach Międzynarodowych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatki z halloumi zdecydowanie rządzą ostatnio u mnie w kuchni 😉 Tym razem prezentuję wersję z morelami i suszoną żurawiną. Ser halloumi pokroić w cienkie plastry i przesmażyć na dobrze
Bulliojest zdrowa , kolorowa i pyszna składniki : 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 zwykłej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 świeży ogórek 1 średniej wielkości marchewka sos do sałatki : 1 łyżka gęstego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżeczka świeżego ,siekanego czosnku niedźwiedziego ( można zastąpić suszonym ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól , pieprz do smaku Kapustę
Ogrodnik w podróżyCiasto drożdżowe z owocami Najlepszy placek drożdżowy z kruszonką Ciasto drożdżowe z owocami - smak mojego dzieciństwa i beztroskich chwil, ale też zapach który witał mnie, gdy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajlepsza nalewka na śliwkach węgierkach szybka nalewka śliwkowa Najlepsza nalewka na śliwkach węgierkach, aromatyczna, lekko słodka, po prostu pyszna. Tej nalewki z węgierek nie może zabraknąć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazajęcia z animatorem z których nasza pociecha skrzętnie skorzystała. Po szybkim rozpakowaniu czym prędzej popędziliśmy na obiadokolację w formie bufetu. Było kilka dań do wyboru, coś mięsnego, wege, zupa, sałatki i coś słodkiego. Kiedy byliśmy już uśmiechnięci i najedzeni mogliśmy śmiało skoczyć na nocne zjeżdżanie. Na szczęście w Wiśle jest kilka ośrodków narciarskich oświetlonych po zmroku(...)dnia pospaliśmy trochę dłużej dzięki świeżemu górskiemu powietrzu. Po solidnym śniadaniu w formie bufetu, w którym codziennie jest kilka propozycji ciepłych ciepłych i moc zimnych dodatków: wędlin, serów i sałatek, skierowaliśmy się dalej szlifować umiejętności narciarskie. Zosia i Bogusia robiły błyskawiczne postępy, dla Bogusi był to dopiero 2 sezon narciarski. Natomiast ja jeżdżę od dziecka i mogłem obrać trochę bardziej
kuron.com.pljeśli da mu się spokojnie 2-3 dni poleżeć, nabiera zupełnie innego wymiaru! Staje się naprawdę smaczny, choć w dalszym ciągu pozostaje mało aromatyczny. Jako kolorowy dodatek do sałatek będzie w sam raz. 3 Costoluto Di Parma Włoski pomidorowy klasyk z rejonu Emilia-Romagna. Mocny, wyprostowany krzak do 170cm. Z racji tego, że rósł na tylnej ścianie tunelu i miałam(...)przyjemnie słodki, ale nie przesłodzony – zostaje, musowo. Green Zebra – za wygląd i naprawdę orzeźwiający smak, bardzo go polubiłam. Ananas Noir zostaje z nami– jeden ogromny pomidor załatwiał całą miskę sałatki! Na przyszły rok mam też już naszykowane kolejne odmiany do “testów” – Queen Of The Night, dwarf Boronia i Sertse Ashabada, Reinhards Green Heart, Green Pineapple, Afternoon
Karo in the KitchenWeekendowy wypad na Babią Górę (bo ruch to zdrowie) ze znajomymi zakończył się smacznym jedzonkiem w Zawoi. Pierwszy raz odwiedzone przez nas miejsce, Pstrąg Zawojski, bardzo
Karola gotujeZapraszam na lekką,zdrową i niesamowicie szybką sałatkę z sosem z oleju lnianego ;) pychotka ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤ Składniki 150 g sera feta 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 cebuli 20 oliwek (dowolonych) 20 pomidorków koktajlowych Sos: 1 łyżeczka suszonej Bazyli 1 łyżeczka suszonego majeranku Sól(...)lnianego 2 łyżki wody Przygotowanie: Sałatę drobno kroję. Pomidorki kroję na połówki. Cebulę obieram i drobno siekamy. Ser kroję w kostkę. Składniki sosu łącze ze sobą. Składniki sałatki przekładam do miski,polewam sosem. Smacznego
Gotowanie Patkiminor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sezon na paprykę w pełni, ogórki jeszcze na straganach są więc pora na bardzo delikatną, aromatyczną sałatkę w łagodnej zalewie. Potrzebujemy: 1kg ogórków 0,5kg czerwonej papryki 2 duże cebule ziele ang, liść laurowy, pieprz ziarnisty(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ocet i cukier zagotowałam. Po przestudzeniu wlałam do sałatki. Dodałam też olej. Wymieszałam i włożyłam do słoiczków (330ml). do każdego słoiczka włożyłam ząbek czosnku i przyprawy. Zalałam pozostałą zalewą. Pasteryzowałam ok. 15 min. Wystudziłam odwrócone do góry dnem
Co w garnkach piszczyLekka sałatka z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekką kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Bardzo dobra alternatywa dla niezdrowego jedzenia Szczególnie że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: bagietki czosnkowe 2 piersi z kurczaka mix sałat (ew sałata, rukola itp) ogórek pomidor ziarna słonecznika sos czosnkowy papirus z Winiary (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)sałat i dodajemy do niego pokrojonego ogórka oraz pomidora, a także ziarna słonecznika i naszą usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka. Całość zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki czosnkowej. Można ją dostać w biedronce albo już upieczoną albo gotową do upieczenia w piekarniku (obie są dobre ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLrazem od razu ją opracuję dla tego ciasta zanim zapytacie Ale można użyć również zwykłej mąki pszennej i ciasto też będzie pyszne. Polecam Dla amatorów deserów i sałatek z brzoskwiniami polecam również jagielnik , tort makowy , dżem , sałatkę . Składniki (żaroodporne naczynie o wymiarach 15 cm x 20 cm): Ciasto: 1/2 szklanki (120 ml) mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki (120 ml) mąki
Lamarida.plJapoński gulasz wołowy łatwy przepis na pyszny obiad Japoński gulasz wołowy nikujaga znacznie różni się od swojego polskiego odpowiednika, ale jest równie pyszny i bardzo
Cztery Fajery