Kasza manna to takie wspomnienie z dzieciństwa. Prosty i tani deser, który serwowały nam nasze mamy i babcie i ja dzisiaj również serwuję je swojemu dziecku. Można je podać ze świeżymi owocami lub dżemami, obydwie wersje będą równie smaczne :) Potrzebujemy: 0,5 litra mleka 4 łyżki błyskawicznej kaszy manny, ja użyłam Kaszy Manny z Młynów Stoisław 2 łyżki niskosłodzonego dżemu
MamaOskarkaktóre nie wymagają spędzenia całego dnia w kuchni, setki składników i nakładania warstwy po warstwie. Dlatego przygotowałam to ciasto, angielski sponge cake z angielskim bałaganem. To połączenia ciasta i deseru na bazie bezy. Wcześniej miałam upiec pavlova, ale z jakiegoś powodu całkowicie mi ona nie wyszła, dlatego pokruszyłam bezę i użyłam jej do tego ciasta. I tak mamy kolejną angielską
Bernika - moj kulinarny pamietnikTaka galaretka to idealny deser w ciepłe dni. Polecam serdecznie zwłaszcza teraz jak arbuzy są aromatyczne i jeszcze bardziej soczyste. Szybka w wykonaniu i rewelacyjna w smaku, polecam. Galaretka arbuzowa z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKtoś kiedyś powiedział, że deseru w pięć minut nie da rady zrobić.Ja potwierdzam , że jednak można. Składniki: Jogurt 0% z wapniem 400 g banan 3 szt żurawina jedna garść cynamon szczypta Krok 1 Do kielicha blenderowego wlewamy jogurt naturalny Krok 2 Banany obieramy ze skórki i odcinamy końcówki, kroimy w plasterki i wkładamy do jogurtu. Krok 3 Dodajemy
Różowa kuchniaDzisiaj mamy dla Was coś wyjątkowego - w sam raz na ostatnie podrygi lata! Idealnie nas orzeźwi, a dodatkowo będziemy mieli pyszny deser! Koniecznie idźcie na Smaczną Stronę Tesco po szczegóły krok po kroku i nie zapominajcie o konkursie !! Spróbujcie koniecznie!!! Pyszności!!!! Składniki: (4 porcje) 500 ml lodów, 200 g malin, 200 g czerwonych porzeczek, 375 ml zimnego mleka
Plate of Joybrakuje, by je odpowiednio opisać.. Rozczulam się nad wakacjami, bo zawsze jest trochę smutno gdy się kończą. Dlatego z okazji zbliżającego się nowego roku szkolnego przygotowałam przepyszny, czekoladowy deser. Ten aksamitny mus z pewnością doda Wam sił i energii na nowe wyzwania. Likier nie jest pozycją obowiązkową, ale wiadomo, wzmacnia siłę smaku. Można zwiększyć ilość. ;) Składniki
Kuchnia EllieSmoothie bowl to po prostu popularna wersja gęstego koktajlu podawanego w miseczce. Może być zarówno odżywczym śniadaniem, jak i deserem. Zasada jest prosta - miksujemy kilka składników (głównie owoce i płyn), przelewamy do naczynia i dodajemy owoce, orzechy, nasiona chia, wiórki kokosowe itd . Taki posiłek idealnie sprawdza się latem, szczególnie jeśli użyjemy mrożonych bananów. Ja dziś proponuję Wam wersję nie tylko
Powiedz dietom nieananasa i miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku cukier i miksujemy ponownie. Przelewamy do szklaneczek/słoiczków. Podajemy z kwałkami ananasa, posypane wiórkami kokosowymi i nasionami chia. Tak przygotowany deser można zamrozić, otrzymamy przepyszny mrożony jogurt ananasowy z mleczkiem kokosowym! Zobacz także więcej przepisów na koktajle, kliknij w zdjęcie poniżej
Moja smaczna kuchniaszkodzi, wproszę się do Maćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już muffinki z czerwonej fasoli czy marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
zadanie-gotowaniezaprosić na ich dietetyczną (zdrową) odsłonę. Moje kuleczki a la rafaello przygotowałam na bazie zdrowej, pełnej witamin (m.in. B1, B2, B6, żelaza, miedzi) kaszy jaglanej. Spróbujcie. Przygotowanie takiego zdrowego deseru jest naprawdę proste, a później można się już cieszyć małą chwilą pysznego i zdrowego zapomnienia… Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej (u mnie od Pro-BIO ) 1 szklanka mleka
Słodkie okruszkiMacie czasami za dużo mięty? u mnie w ogródku rozrosła się jak szalona. Zrobiłam z niej cukier miętowy, idealny będzie do deserów czy nawet do napojów. Polecam gorąco, pachnie w całym domu. Cukier miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieEfektownie prezentujące się rożki z ciasta francuskiego to interesująca propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowity deser. Połączenie chrupiącego francuskiego ciasta z aksamitnym budyniowo-śmetanowym kremem to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą słodką przekąskę. Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Składniki: ok. 600 g ciasta francuskiego Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy
Słodka Stronadzisiejszym poście będą, aż 3 słodkie propozycje. Biorę udział w akcji blogerskiej „ Czas na małe co nieco ” i tematem przewodnim są desery, które wyglądają jak wytrawne potrawy. Przygotowałam więc cynamonowe frytki z jabłek, z dipem jogurtowo – waniliowym, kruche pierogi z nadzieniem bananowo- czekoladowym oraz tort „zupa z kluseczkami” :). Pierogi jak i frytki z jabłek, są bardzo proste i szybie
Mała CukierenkaOpis: Gofry, słodka przekąska uwielbiana przez wszystkich. Najlepsze gofry są chrupiące i lekkie. Idealne jako deser dla łakomczuchów. Gofry możemy przyrządzać na wiele różnych sposobów. Najlepsze są ze świeżymi owocami z dodatkiem bitej śmietany. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka szczypta soli 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne