deser - 61894 przepisów (strona:1322/4127)

Kawowy mieszaniec 1198

delicji. Kawowy mieszaniec z markizami orzechowymi to delikatne w smaku ciasto o wyraźnym aromacie kawy. Czasem warto zapomnieć o liczeniu kalorii i rozkoszować się tym smakiem do woli. Ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dodatek do niego to oczywiście filiżanka małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag  herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy

Wanilia i Kardamon
PUDDING Z CHIA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 126

inaczej szałwia hiszpańska) to nasionka pochodzące z Ameryki Południowej. Zawierają wiele wartości odżywczych, w tym kwasy omega-3. Przygotowanie puddingu z chia to bardzo prosty w przygotowaniu deser. Dziś przedstawię Wam najłatwiejszy sposób na pudding chia z mlekiem kokosowym. Składniki: * pół szklanki mleka kokosowego * łyżka nasion chia ( użyłam nasion od  eSłoneczko * pół puszki brzoskwiń  Wykonanie

Zrób to smacznie
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 127

Clafoutis to bardzo popularny francuski deser z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan. Najbardziej znanym i popularnym jest clafoutis czereśniowe, ale ja proponuję Wam tym razem clafoutis z owocami jesieni- śliwkami. Poza tym, że są one źródłem witamin i błonnika, uważam, że smakują w tym wydaniu jeszcze lepiej niż tradycyjne clafoutis czereśniowe.   Czas przygotowania: 20   min Czas

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasteczka ze świeżą miętą 187

bomba i już połowy nie ma, a miały być na cały tydzień do szkoły. ps. „Bomba” czyli nie za słodkie, bo wbrew pozorom nie lubimy za słodkich deserów, są twarde na zewnątrz, ale miękkie w środku, nie kruszą się, czy ideał do szkolnej śniadaniówki. Składniki na około 12 sztuk: 3-4 gałązki świeżej mięty (od biedy może być

greenscarf
Kisiel śliwkowy z kardamonem 120

Taki kisiel idealnie nadaje się na podwieczorek jak lekko zziębnięci wrócimy do domu. Teraz dni już coraz chłodniejsze i żal za odchodzącymi ciepłymi chwilami doskonale zrekompensuje mi taki deser, polecam. Kisiel śliwkowy z kardamonem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Francuskie bułeczki z kruszonką 130

pół godziny. Błyskawicznie się pieką i zawsze się udają. Ja ciasto francuskie mam w lodówce zawsze, tak na wszelki wypadek.  Dodałam świeże maliny i tak powstał świetny deser do kawy. Składniki: 2 opakowania świeżego ciasta francuskiego-60 dag 2 szklanki świeżych malin Kruszonka: 40 dag mąki tortowej 25 dag masła 32 g cukru z wanilią 20 dag cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Chocotella krem orzechowo-czekoladowy RECENZJA + przepis na placki bananowe 164

sklepową nutellę, a nawet ją pobija! :) Jestem zachwycona faktem, że skład tego kremu jest genialny (samo zdrowie), a nie umniejsza to jego walorom smakowym! :) ZDECYDOWANIE POLECAM!  Idealne do deserów, naleśników, placków, owoców czy też konsumpcji solo :) JA zdecydowałam się na podanIe z banalnie prostymi plackami bananowymi Składniki: 2 jajka 80g dojrzałego banana 20g odżywki  białkowej  KULTURYSTA

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dietetyczny blok czekoladowy bez mleka w proszku i masła 647

Blok czekoladowy to deser, który składa się głównie z mleka w proszku, cukru i masła lub margaryny. Jego kaloryczność określa się na 490 kcal w 100 g, biorąc pod uwagę, że jeden kawałek jest dość ciężki wniosek nasuwa się sam... Dietetyczna wersja, którą dziś Wam przedstawiam jest o niebo lepsza (tylko 60 kcal w 100g!!!), ma identyczną konsystencję i przyjemnie

Chocolate Muffin Blog
Zabaglione z malinami 110

Klasyka włoskiego deseru z orzeźwiającymi, kwaskowymi malinami. Konsystencja zbliżony jest do klasycznego budyniu, jednak jego smak jest dużo aksamitny z wyraźnym posmakiem Masali. Robię go zawsze gdy przyrządzam piegusa z którego zostają mi żółtka.   Składniki: 6 żółtek jajek 7 łyżek białego cukru 1/2 szklanki półwytrawnego wina Marsala maliny listki mięty do dekoracji Sposób wykonania: W garnku zagotowujemy wodę

Pyry na Gaz
Jaglany mus kokosowy z marakują 106

kokosowe i cukier - miksuj do uzyskania jak najgładszej konsystencji. 4. Mus ( jest dość gęsty) wykładaj do naczynek i na każdy z nich wyłóż nasionka marakui - 1 owoc na 1 deser. Smacznego! W akcji

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pascha cytrynowa z migdałami 93

przysmak wielkanocny, na który każdego roku czeka wiele osób :) Dziś każdy ma swój sposób na najlepszą paschę. Wiele smaków i dodatków sprawia, że każdy odnajdzie swoją ulubioną postać tego deseru, który obecnie bywa podawany nie tylko w Wielkanoc, ale również w dni powszednie. Pascha, którą zrobiłam, jest moją pierwszą paschą w ogóle i myślę, że nie ostatnią! Lekka, delikatna

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Łyżeczka słodkiego Czerwca z truskawką 199

słodko i na słono. Tym razem przykryłam je puszystym musem z białej czekolady. Do tego mięta. Lekkość, słodkość i letniość - właśnie to odnajdziecie w każdej czerwcowej łyżeczce tego deseru. Porcje są niewielkie ale w zupełności wystarczają by zaspokoić drugośniadaniowe lub poobiednie zapotrzebowanie na kremową słodycz i truskawki ;) Polecam go Wam ogromnie! Calusieńkim podniebieniem :D Puszysty mus z białej czekolady

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Lipcowe mini ptysie 176

pojęcia, czy jej smakowały, bo przy mnie nie zjadła ani jednego...ale super było to, że były dla niej i że urodzinowe ;) Z ust tych, którzy spróbowali lipcowego deseru słyszałam przeciągłe mmmmmmm! , ponieważ tylko tyle są w stanie wydać z siebie usta pełne łakoci, żeby nie stracić słodkiej zawartości :) Letnie mini ptysie są słodko-kwaśne. Chrupiące na wierzchu i kremowe

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Budyniowy krem z chałwą i wiśniami 105

myślę, że i mój krem był dobry- w końcu korzystałam z oryginalnego przepisu! :D Słodka kwaskowatość wiśni przełamała ciężki sezamowy smak chałwy, a budyń dodał kremowej konsystencji. To taki deser, który kojarzy się z ciepłym, domowym kątem. Świetny na lato! Szczególnie wtedy, kiedy nie zawsze świeci słońce ;) Dzielę się dzisiaj nim z Wami, bo uważam, że takie dobro nie może

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jagodowy budyń jaglany 170

próbowaliście ale jaglany budyń jagodowy jest najlepszy na świecie, zakochałam się w nim. Zamroziłam dużo jagód i będę sobie go gotowała zimą na poprawę nastroju. Polecam gorąco, polubicie go, deser wyśmienity. Jagodowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie