Szybki i prosty deser. Najważniejsze to nie przypalić mleka. Idealny na wypadek, gdy już nic nie ma w domu. Słodki ryż ze słodkim dżemem. 1/3 szklanki ryżu 3/4 szklanki mleka 2 łyżki dżemu Mleko wlać do rondelka i zagotować. Do wrzącego się dodać ryż i gotować aż wchłonie całe mleko i będzie miękki. W razie potrzeby można uzupełnić ilość mleka
Czerwony GupikWarstwowy deser, podany w wysokiej szklance wygląda bardzo ekskluzywnie. Zapakowany do pudełeczka i wzięty do pracy może wzbudzać zazdrość współpracowników. Proporcje na 1 porcję. 50 gram ciastek Petit Beurre 2 jabłka 3/4 szklanki porzeczek Jabłka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rondla i poddusić bez przykrycia aż będą lekko przezroczyste. Na początku duszenia i w trakcie można dodać po łyżce
Czerwony Gupikdelikatnie wmieszać w czekoladową masę. Wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Gotowe lody podawać razem ze zbożowymi płatkami śniadaniowymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dla dzieci , Lody i desery lodowe , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , kremówka , płatki śniadaniowe
https:KKuchniaMniamMożemy leciutko je osolić.Czekoladę rozpuszczamy w szklance mleka, podgrzewając je i mieszając. Do napęczniałych płatków dolewamy stopniowo mleko i rozdrabniamy blenderem, aż do uzyskania konsystencji puddingu. Deser układamy warstwowo: pudding jaglany + mus śliwkowy. Dekorujemy kawałkami czekolady. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAKremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest dość łatwe, trzeba jedynie uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o tężenie galaretki. Z moją cierpliwością nie było najlepiej i galaretka zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd przyjmijmy
Kuchcik gotujeMyślę ,że ten deser lodowy jest teraz na czasie.Coraz bardziej się robi ciepło i upalnie ,a to świetne orzeźwienie dla amatorów lodowych rozkoszy. 200ml.kremówki 30% 3 żółtka + 2 białka 10dag.cukru pudru-dla mnie osobiście za dużo,można zmniejszyć jego ilość 150g.ananasa+2 plastry do przybrania-ja swoje zjadłam:( kilka listków mięty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Śmietanę lekko ubić,Żółtka ucieramy z 1 łyżką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiaromaty, aby można nimi było zachwycać się w chłodne dni. Na początek jednak grube plastry papierówek smażone w naleśnikowym cieście. Danie dobre na obiad i na kolację. Na deser również się sprawdzi. Obsypane cukrem pudrem, cukrem z cynamonem lub kardamonem lub oblane miodem lub syropem klonowym. Jedno proste danie, a można podać na tyle sposobów. Takich jabłek nie obieram nigdy
Codzienna kuchnia niecodziennapowodu moich ograniczeń żywieniowych domownik kupił mi niedawno maszynkę do lodów i teraz kręcę ;) Oto moje ostatnie dzieło, całkiem udany deser lodowy z mleka kokosowego i orzechów laskowych z ekspandowaną quinoą i solonymi orzechami macadamia :) Jeśli nie macie maszynki lody można zrobić tradycyjną metodą, czyli co jakiś czas wyjmować z zamrażarki i mieszać, tak jak robiłam niebiańskie lody z mleka
Quinoa Raz!Myślę, że z powodzeniem odnalazłabym się we włoskiej, śniadaniowej rzeczywistości. Uwielbiam kawę i niestety jestem łasuchem ;) Jeżeli wolicie rozpocząć dzień kanapką czy jajecznicą to spróbujcie tych ciasteczek w porze deseru, bo warto :) Składniki: 250 g ricotty 120 g cukru 300 g mąki pszennej 1 duże jajko 50 g miękkiego masła szczypta soli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie
zadanie-gotowanieznika, co jest wielką zaletą, bowiem im dłużej beza stoi, tym mocniej nasiąka śmietaną i mięknie. Myślę, że do ciasta można wykorzystać również inne, ulubione owoce i dżemy. Świetny deser na lato! składniki: beza: szklanka białek 300 g cukru szczypta soli łyżeczka octu 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej krem: 330 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru łyżka soku z cytryny
6nieboPrzelać do pojemnika do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Nie ma potrzeby mieszania w trakcie mrożenia. Po paru godzinach lody są gotowe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Lody i desery lodowe Tagged: alkohol , kawa , kremówka , mleko skondensowane
https:KKuchniaMniamBardzo intensywna, mocno owocowa domowa galaretka malinowa. Potrzeba tylko soku owocowego i żelatyny. O wiele zdrowsza niż wszystkie kupne galaretki. Nadaje się do ciast, deserów, do wyjadania prosto z miseczki. A jaki ma kolor! Dzieci bardzo lubią galaretki więc te malinowe zniknęły w mgnieniu oka. 250 ml. soku malinowego 1 łyżka żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę rozpuścić w małej ilości
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDeser z gruszkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Trzy składniki: pokruszone herbatniki jogurt naturalny gruszki Do szczęścia jeszcze potrzebne dobre towarzystwo i słońce
Kuchnia smakówjednak odpowiada mi klasyka, czyli cynamon , wanilia i rodzynki jako główne składniki. Tym razem w towarzystwie gruszki , choć wersję z jabłkiem też całkiem niedawno robiłam: Zapiekany ryż na deser dla fajnej babki . Składniki na 2 porcje - u mnie 2 średnie naczynia do zapiekania : 1 łyżeczka masła 1/2 szkl. ryżu 1 szkl. mleka szczypta soli - do smaku 1 łyżka
Grunt to przepis!podajemy w miseczce i posypujemy ulubionymi dodatkami, najczęściej popularnymi superfoods, takimi jak: nasiona chia, młody jęczmień, jagody goji itp. Po koktajlach w słoiczkach pora na takie pyszne, letnie desery. Nie ma nic prostszego i szybszego w przygotowaniu, w dodatku zdrowego! Sierpień rozpoczęty, kilka dni temu wybrałam się więc do lasu na jeżyny. Nazbierałam wystarczająco dużo, aby przygotować koktajl
Moja smaczna kuchnia