wspaniała zarówno w zimie - do gorącej kawy jak i w lecie - wyjęta z podkręconej lodówki - schłodzona jak lody. Pyszna po prostu. Długo nie mogłam się zebrać aby zrobić ten deser gdyż bałam się jego ciasta. Powszechnie uważa się, że ciasto parzone jest bardzo trudne gdyż lubi opadać i nie można otwierać piekarnika w trakcie jego pieczenia. Stąd też były moje
sierotka maRysia w kuchniDeser dla łasuchów pachnący czekoladą i miętą. Uwielbiam małe czekoladowe czekoladki nadziane kremem miętowym i dlatego z ciekawości upiekłam tę babkę. Jest pyszna i smakuje podobnie jak moje czekoladki. Babka jest wilgotna, lekko zbita i przepyszna, pachnie miętą i smakuje czekoladowo, polecam serdecznie. Babka czekoladowo - miętowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTarta z gruszkami i serem pleśniowym to szybki i smaczny deser – koniecznie spróbujcie tego połączenia. Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą
Kuchnia Bazyliirozgotować. Ugotowaną cukinie przekładamy do wyprażonych słoiczków, zalewamy sokiem. Zakręcamy słoiczki. Wstawiamy do garnka z wodą (dno wyścielone ściereczką) i zagotowujemy. Taką cukinię używamy jako dodatek np. do ciast, deserów zamiast ananasa Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaJak zrobić dietetyczne lody wodne truskawkowo-jabłkowe z owocami? To nic trudnego, potrzebne nam będą różne owoce i foremki do lodów. Mrożenie lodów też wymaga trochę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięProsty ,zdrowy deser z kiwi i kaszy jaglanej . Ma konsystencję budyniu i jest świetny.Tyle, że ja uwielbiam kiwi.Jeśli ty również ,będziesz zadowolona ze smaku.Miksujemy? Składniki: na dwie porcje Pół szklanki suchej kaszy jaglanej 4 kiwi,dojrzałe,ale nie przejrzałe Kaszę prażymy na suchej patelni ,około dwie minuty , uważając aby jej nie spalić.Następnie gotujemy w 1 ,5 szklanki
Ladylaura.Cześć ! Kto ma ochotę na deser, którego przygotowanie zajmuje 15 minut ? Dodam, że jest pyszny ! Kogel – mogel kojarzy mi się z dzieciństwem. Gdy miałam ochotę na coś słodkiego, mama mi go przygotowywała. Dziś w trochę innej wersji – zapiekanej. Z kwaśnymi owocami, smakuje obłędnie. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): duża garść malin duża garść borówek 2 żółtka 4 łyżki
Moja pasja smakubardziej odpowiadający letnim klimatom. A tymczasem w lodówce... czeka coś na ochłodę. Ładnie wygląda? Apetycznie wygląda i jeszcze lepiej smakuje Prosty, orzeźwiający i pyszny, dwa w jednym, napój i deser. Na początek przygotowujemy składniki. Truskawki- myjemy i oczywiście pozbawiamy szypułek Zielonego melona obieramy i kroimy w kostkę (wszystko będziemy miksować, więc nie musi być drobna) To samo z ananasem- obieramy
Pichceniomaniagalaretka się zetnie to już koniec pracy i można pałaszować. Przygotowanie nie jest skomplikowane, lecz, faktycznie, rozciąga się w czasie, ale myślę, że warto spróbować. Przyjemny, typowo letni deser
PichceniomaniaPrzy obecnej pogodzie chce mi się czasem jeść wszystko na ciepło. A że i kawa czasem też jest bardzo potrzebna przy deszczowej i smętnej aurze, powstał więc kawowy deser z brązowego ryżu, który idealnie smakuje na ciepło. Składniki (na 2-4 porcje): - 2 szklanki ugotowanego i lekko przestudzonego brązowego ryżu - 1 szklanka suszonych daktyli - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Smakuje zdrowomnie słońce, świeże i soczyste owoce, więc jeśli za oknem próżno szukać słońca można pocieszyć się kolorami owoców, na które czeka się z niecierpliwością przez cały rok. Do dzisiejszego deseru użyłam owsianych ciasteczek oraz jagód i malin, które można zastąpić innymi, ulubionymi owocami. TARTALETKI z OWOCAMI Składniki: (na 6 sztuk) 300 g ciastek owsianych 150 g masła budyń waniliowo-cytrynowy
Bon appetit mon amiewystudzoną mieszankę jajeczną i wszystko razem połączyć. Wlać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Lody i desery lodowe , Wykorzystanie żółtek Tagged: jagody , kremówka , mascarpone
https:KKuchniaMniamutęsknieniem wypatruję ich cały rok na drzewie w moim ogrodzie, a kiedy tylko się pojawią zaraz wskakuję na drabinę. Przygotowuję z nich nie tylko fantastyczne przetwory, kompoty, placuszki, desery, ale również ciasta! Jednym z tych ulubionych jest Sernikobrownie z czereśniami ( bo jak wiecie jestem ogromną wielbicielką wszelkiego rodzaju serników! ) I już siedząc na plaży w Grecji myślałam tylko
Ostra na SłodkoRewelacyjne śniadanie, zdrowo i pysznie. Nawet jako podwieczorek będie super. Nasionka Chia zalać mleczkiem kokosowym, dodać syrop klonowy, wanilię i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na
Kuchnia Pokoleńpłaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: Sos do deserów wiśniowy Fanex 50 gram startej czekolady Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i cukier waniliowy, wlewamy mleko, olej, wodę gazowanej i dodajemy żółtka, całość dokładnie
Bajeczna Kuchnia