Ciekawy pomysł na lekki owocowy deser, idealny na nadchodzące upały. Mniam <3 Do przygotowania tej "pizzy" zainspirowały mnie filmiki z przepisami na Youtube . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz): 1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm* 3 duże truskawki, pocięte w krążki garść borówek amerykańskich listki
My Culinary Artjakże byłoby inaczej gdy za oknem ciepło i chce się czymś ochłodzić. Pianka jest lekka i bardzo kolorowa, nie wymaga dużo nakładu pracy tylko trochę czasu. Zapraszam na pyszny deser. Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis zaczerpnięty z książki "Kudłaci Kucharze na diecie" i lekko przeze mnie zmodyfikowany. Razem z Dominikiem jesteśmy słodyczożerni, więc taki deser jest po prostu stworzony dla nas. :) Staramy się jednak odżywiać rozsądnie, raczej zdrowo, dlatego korzystamy z przepisów, które pomagają choć trochę zaoszczędzić kalorie. Dziś jedna z takich pysznych propozycji. #Jak nie marnować jedzenia: Bezy to idealny przepis
Cooking Monsterdomu. Wiem jednak, że dużo osób omija ten posiłek usprawiedliwiając się brakiem czasu. Ten przepis jest wprost stworzony dla nich, bo batony świetnie sprawdzą się jako przekąska między posiłkami, deser, ale również jako zdrowe śniadanie, które można zabrać ze sobą wychodząc z domu i zjeść w drodze do pracy czy szkoły. ;) Batony przygotowałam w formie o wymiarach
Cooking Monsterbyła ze mną w ciąży, to pochłaniała je kilogramami. W dorosłym życiu, do miłości wyssanej z mlekiem Mamy, doszła jeszcze ich wszechstronność zastosowania. Świetnie sprawdzają się we wszelakich wypiekach, deserach, no i jako samodzielna przekąska. Na blogu nie mogło zatem zabraknąć przepisu na ten chlebek. I choć nazwa może być myląca i wskazywać na rodzaj pieczywa, to odwołuje się raczej
Cooking MonsterPrzepis powstał z myślą o grillowym szaleństwie, które rozpętało się w majówkę. Dobrze, by choć deser nie wzbudzał wyrzutów sumienia. ;) Majowy weekend to czas grillowania, pysznych kiełbasek, karczku i kaszanki. Nie wiem jak Wy, ale ja po posiłku zawsze mam jeszcze ochotę (i miejsce) na coś słodkiego. Dla mojej wagi lepiej, by było to jednak coś mniej grzesznego niż potrawy
Cooking MonsterDeser na gorące dni kiedy nie mamy ochoty odpalać piekarnika, orzeźwiająca warstwa z truskawkami i galaretką w połączeniu z waniliowo-miętową daje wspaniały efekt smakowy, jej przygotowanie nie wymaga dużej wprawy, można ją wykonać wcześniej i trzymać w lodówce. Składniki: Warstwa truskawkowa: 40 dag świeżych truskawek 3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki
Wanilia i Kardamonkwiatów czarnego bzu, ale w muffinkach, które Wam dzisiaj proponuję jest on niezwykle subtelny, a same muffinki są puszyste i lekkie. Możecie je zabrać na piknik, podać na deser lub na podwieczorek. Przygotowanie 30 min Pieczenie 20 min Macerowanie 24 godz Na około 10 muffinek 180 g mąki pszennej 150 g masła 200 g drobnego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskacukierenki . Zrobiłam je z mąki orkiszowej i truskawek z dodatkiem mrożonych malin. Jest pyszne, fantastycznie smakuje zarówno bananami jak i truskawkami. Warto się pokusić i je zrobić na letni deser. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMąkę ziemniaczaną wlewamy do truskawek i energicznie mieszamy. 4. Miksujemy bazylię przy pomocy blendera. 5. Bazylię mieszamy z serkiem homogenizowanym. 6. Do pucharka nakładamy truskawki i przykrywamy bazyliowym serkiem. Deser jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z truskawek), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 190 g Energia: 135,5 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachMyślę, że makaron z truskawkami to deser, który był, jest i będzie wspomnieniem każdego z nas z lat dzieciństwa :) Tym razem w zestawieniu z makaronem czekoladowym, który przypadkowo wypatrzyłam w sklepie. Składniki na 2 porcje: ok. 200 g makaronu czekoladowego (u mnie z Biedronki) 20 szt. truskawek + kilka truskawek do dekoracji 4 łyżeczki brązowego cukru 150 mleka 4 łyżki śmietany
Alutka-Gotujetruskawkowym, a w drugim masę kokosową, jednocześnie napełnić pucharki. Najlepsze są do tego naczynia z dziubkami. Gotowe lody wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Lody kokosowo-truskawkowe podajemy jako deser. Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, witaminy z grupy B, C, A, E - to wszystko znajduje się w jednej truskawce. Owoce te są bogate w błonnik
My Chcemy JeśćDoskonały deser na gorące, upalne dni :) Składniki na 5-6 słoiczków: 400 gr jogurtu Greckiego 1 Galaretka agrestowa 1 Galaretka Winiary z pianką o smaku owoców leśnych jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru Parę średniej wielkości truskawek 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy
Gotowanie...to proste !Dziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom. Nie należę do grona wielbicieli piłki nożnej, jednak gorąco kibicuję naszym. Nie zapomnę, jak dwa dni po wygranej z Niemcami 20 miesięcy temu zaczęłam rodzić Zuzię. :) Czytaj całość
Anioszek w kuchnitych ze sklepu. Tym razem przedstawiam brzoskwiniowe... Są pyszne! Co prawda, nie bardzo jestem za spożywaniem jajek na surowo, ale tu akurat o tym zapomniałam... Ten prosty deser można udekorować według własnych upodobań, dzięki czemu może stać się wyjątkową słodkością nie tylko na co dzień. Moje lody dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli dla Marco
Di gotuje