właśnie ta chrupiąca kruszonka dodaje muffinom charakteru, skarmelizowany cukier, orzechy i odrobina cynamonu to mieszanka idealna. Muffiny jak to muffiny, są dziecinnie łatwe w przygotowaniu, doskonałe na szybki deser. Zachowują świeżość do tygodnia przechowywane w temperaturze pokojowej. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową (12 muffinek) Składniki na kruszonkę: 100 g brązowego cukru 1/2 szklanki
karmelowyporzeczki z żelatyną – najpierw do śmietany dodać trochę porzeczek, wymieszać, następnie wlać porzeczki do śmietany, lekko ubijając. Masę wlać do tortownicy. Wstawić na 15 minut do lodówki, następnie udekorować deser malinami. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. zastawa
królestwo garówczekoladowo jagodowy Leśne soczyste jagody i gorzka czekolada, a wszystko to połączone z delikatną i lekką serową masą. Czy można sobie wyobrazić lepszy deser na letnie dni? składniki 1 kg twarogu z wiaderka 1 tabliczka czekolady gorzkiej ok 30 szt okrągłych biszkoptów 12 łyżek cukru 150 ml śmietanki 30% 2 szklanki czarnych jagód
Miód i pieprzgotowe do serwowania lody Lemon Pie czekają w zamrażarce, więc gdy tylko pojawią się niespodziewani goście lub zwyczajnie przyjdzie Wam ochota na wspaniały, szybki i idealny na lato orzeźwiający deser, takie lodowe tartaletki cytrynowe są wprost wymarzone. LODOWE TARTY CYTRYNOWE /składniki na 12 porcji/ Na ciasto: 130 g masła o temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki soli
KUCHARNIAChrupiące z zewnątrz, a miękkie, piankowe w środku – idealne bezy. Porcja pysznego szczęścia. Dzisiaj proponuje przygotować potrójne szczęście w towarzystwie śmietany i owoców. Tort bezowy to idealny deser na ciepłe dni: lekki, słodki z mnóstwem pysznych sezonowych owoców! Czas przygotowania: 20 minut + 1 godzina pieczenia Ilośc porcji: malutka blacha (około 6) Składniki: Bezy: 6 białek 250g drobnego cukru
Kolizje Smakówniejednogłośnie wybrałyśmy jako temat porzeczki. Ja z racji braku piekarnika musiałam odpuścić sobie wszelkie wypieki. Jednak w mojej głowie dość szybko pojawił się pomysł, by zmienić klasykę i przygotować deser Eton Mess z porzeczkami. Wraz ze mną w akcji biorą udział: Ania, Marta, Dorota, Agnieszka, Gosia i Julianna. Zajrzyjcie do nich po garść inspiracji Składniki /2 Czytaj dalej... Artykuł
Pasja Smakuduet idealny. Crumble robi się bardzo szybko, do naczyń wystarczy wsypać owoce, wyrobić kruszonkę, przy użyciu miksera zajmuje to niecałą minutę i umieścić całość w piekarniku na 20 minut. Deser jest bardzo orzeźwiający, kwaskowy i znika w mgnieniu oka! Składniki na 4 porcje: 60dkg agrestu skórka otarta z jednej cytryny 50g masła masła pół szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru
Wrzosowa PolanaSzybka przekąska lub lekka kolacja :) W sumie na śniadanie też się sprawdzi :) Budyń można przygotować także bez wychodzenia z domu. Podam pomysły na obie wersje :) Deser będzie miał piękny kolor, jeśli dodamy do niego sok z malin lub jagód - oczywiście wyciśnięty z owoców! Składniki: 1/2 opakowania budyniu malinowego bez cukru 1/2 szklanki jagód dowolna substancja słodząca np miód, erytrol, ksylitol
Chocolate Muffin Blogprzepisu na opakowaniu trzecią galaretkę i kiedy zacznie tężeć wylewamy ją na owoce. Wstawiamy znów do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy pod ręką
W Moim Magicznym Domukończą, jest to więc przysłowiowy ostatni dzwonek , żeby się na taką zupę skusić. Tato wczoraj stwierdził, ciężko wzdychając, że u nich temperatury w okolicach trzydziestki, więc taki chłodny, lekki deser, niejednej osobie umili upalne popołudnie. Wystarczy wszystko razem zmiksować, schłodzić - i gotowe. Jeśli nie macie w spiżarce domowego syropu z kwiatów czarnego bzu, kupcie buteleczkę, i zauroczeni jego smakiem pamiętajcie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeFrużelina wiśniowa to gęsta, słodko-kwaśna polewa. Jest wprost idealna do kawałków sernika, do tortów, a przede wszystkim lodów i deserów. Jeśli macie w domu wiśnie (świeże lub mrożone) warto ją przyrządzić od razu – robi się ją błyskawicznie, a co najważniejsze – bez problemu można przelać ją do słoiczków i po pasteryzacji przechowywać bardzo długi czas. A w sezonie
Poezja smakuDeser na zimno, aksamitnie malinowy, bez pieczenia, zniewalający smakiem i wyglądem, otulony biszkoptami nasączonymi likierem truskawkowm, a więc tylko dla dorosłych, prosty i szybki do przygotowania , idealny na lato! Składniki: Na 4 porcje: 120 g podłużnych biszkoptów Likier truskawkowy do skropienia biszkoptów Krem malinowy: 1 szklanka słodkiej śmietanki 30% 25 dag serka mascarpone 15 dag świeżych malin 1 łyżka
Wanilia i KardamonDomowe lody jagodowe, pyszne, aż strach! Po nich język, a nierzadko i ząbki nabierają śmiesznego, niebieskawego odcienia:D Idealny deser po niedzielnym obiedzie. U nas podane z bitą śmietaną, świeżymi jagodami, sosem czekoladowym i listkami melisy; zostało trochę na jutro, nałożę gałki w waflowe rożki - każdy może je podać, jak zechce! składniki: 330 ml śmietany kremówki 250 ml jogurtu greckiego
6niebowidokiem na las, cudowny, zielony, tajemniczy i relaksujący! Nie wyobrażam sobie dnia bez koktajlu, tak mi smakują! Zachęcam do wspólnego miksowania przez cały rok, a zwłaszcza latem, to najlepszy deser na świecie! Koktajl brzoskwiniowo - bananowy z arbuzem Składniki: 1 banan 1 słodka i soczysta brzoskwinia około 1/2 szklanki wody 2 łyżki arbuza bez pestek Przygotowanie: Banana obieramy ze skóry, dzielimy
Moja smaczna kuchniapojawia się cała lista alergenów. Nikt w mojej rodzinie nie zmaga się z alergią pokarmową. W moim otoczeniu są jednak osoby, które nie powinny spożywać glutenu. Bywało, że przygotowywałam desery z myślą o nich. Starałam się, aby były nie tylko zdrowe, ale również smaczne. Jedno przecież nie musi wykluczać drugiego :) Chciałabym, abyśmy podążyli w tym tygodniu drogą, na początku której
zadanie-gotowanie