PRZEPIS NA DESER Z CUKREM KOKOSOWYM Składniki na 2-3 porcje deseru: 2 szkl mleka krowiego lub roślinnego 2-3 łyżki cukru kokosowego 4 łyżki kaszy manny 2 szczypty kurkumy pestki granatu jagody goji Jak zrobić deser z cukrem kokosowym: Do garnka wlewam mleko, wsypuję cukier i kaszę (wsypanie kaszy do zimnego mleka wyklucza zrobienie grudek) a także kurkumę. Wszystko(...)zaczynamy podgrzewać, cały czas mieszając. Kaszę zagotowujemy i dajemy jej jeszcze minutę się podgotować (cały czas mieszając). Kaszę przelewamy do miseczek, posypujemy granatem, goji. Artykuł Prosty deser z cukrem kokosowym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujerozkoszować się lekką jak chmurka jogurtowo-truskawkową FIT pianką. Jogurtowo-truskwkowa FIT pianka to pyszne połączenie słodkich truskawek, jogurtu naturalnego i pachnących poziomek. Wyjątkowo prosty i delikatny wakacyjny deser, który dobrze schłodzony orzeźwi nawet w najbardziej upalne dni. Koniecznie dajcie znać jak mijają Wasze wakacje i czy udało Wam się wypróbować przepis? Miłego dnia Print Jogurtowo-truskawkowa FIT pianka Jogurtowo(...)truskwkowa FIT pianka to pyszne połączenie słodkich truskawek, jogurtu naturalnego i pachnących poziomek. Wyjątkowo prosty i delikatny wakacyjny deser, który dobrze schłodzony orzeźwi nawet w najbardziej upalne dni. Course FIT deser Keyword fit, fit deser, fit pianka, jogurt naturalny, ksylitol, owocowa pianka, poziomki, truskawki Prep Time 10 minutes Czas chłodzenia 3 hours Total Time 3 hours 10 minutes Servings
Fitsweet.meNiedziela bez deseru to jak lato bez słońca, albo zima bez śniegu. Korzystając z rozpoczęcia ferii oraz pięknej, słonecznej pogody, postanowiłyśmy spędzić niedzielę poza domem, deser musiał być więc szybki w przygotowaniu. Idealnie sprawdził się Eton Mess - bałagan w Eton. Bezy, słodka śmietana i borówki - poezja smaku i jednocześnie szybkość wykonania. Po prostu deser idealny. Składniki: 200 ml śmietany kremówki(...)bezy pokruszyć na dość duże kawałki. W pucharkach układać na przemian śmietanę, pokruszone bezy i borówki. Podawać od razu po przygotowaniu. Zbyt długie przechowywanie sprawi, że bezy rozmiękną i deser straci fajną "chrupkość
Moja kraina smakówEton Mess, czyli bałagan z Eton to bardzo prosty i przepyszny deser brytyjski, który składa się z truskawek, bitej śmietany oraz pokruszonych bez. Tak naprawdę można go przygotować z dowolnymi owocami, ale truskawki uważa się za bardziej tradycyjne. Choć pierwsza wzmianka w druku o tym popularnym deserze pojawiła się w 1983 roku to ja znam go dzięki Nigelli Lawson. Zresztą(...)pokroić na mniejsze kawałki i zasypać cukrem. Opcjonalnie na tym etapie można dodać sok z granatów lub ocet balsamiczny. (Nie są to składniki obowiązkowe, ale bardzo fajnie podkreślają smak deseru.) Truskawki delikatne podusić widelcem, aby szybciej puściły sok. W między czasie porządnie schłodzoną kremówkę ubić do gęstości (nie na sztywno!) oraz wymieszać z uprzednio pokruszonymi bezami. Do śmietanki dodać większość
Di gotujeLody to najpopularniejszy zamrożony deser, po którego najczęściej sięgamy latem. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze są lody domowe - mają lepszy smak oraz naturalny i prosty skład, bez emulgatorów, zagęstników, syropu glukozowego i innych E-dodatków, których jest pełno w lodach kupnych. Takie domowe lody, wbrew pozorom, wcale nie są trudne do wykonania. A gdy mamy maszynę do lodów(...)chcemy je gałkować to przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na 3-4 godziny. Porady dotyczące przygotowania domowych lodów: używamy dobrej jakości śmietanki 30% lub 36% przeznaczonej do deserów i ubijania, słodkiej, nieukwaszonej mleko powinno być pełnotłuste, czyli 3,2% używamy dobrej jakości czekolad zamiast cukru białego możemy użyć cukier trzcinowy lub kokosowy, a także ksylitol miskę
Kuchnia MagdaLenyPrzedstawiam Wam idealny deser z galaretką i śmietanką na upalne dni . Smakuje wyśmienicie, w tej wersji wybrałam galaretkę pomarańczową, którą możecie zastąpić swoim ulubionym smakiem. Deser świetnie sprawdzi się także z dodatkowymi owocami . Deser z galaretką i śmietanką 1 galaretka o smaku pomarańczowym ((lub innym)) 400 ml śmietanki 30% lub 36% 3 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej 1/2 pomarańczy(...)podawaj Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 392 | Białko: 5,3 | Węglowodany: 22,1 | Tłuszcze: 31,5 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Deser z galaretką i śmietanką pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu
Przepisy na widelcuCzasami warto przygotować danie z małej ilości składników, aby wyczarować coś niesamowitego. Poniższy deser to połączenie musu truskawkowego i zmiksowanego serka typu grani. Deser jest bardzo pożywny, nie za słodki w smaku i najlepiej smakuje podany mocno schłodzony z lodówki. Składniki na 2-3 porcje: 0,5 kg świeżych truskawek 1 opakowanie serka typu grani (200 g) ewentualnie(...)szklanek/literatek (ja wykorzystałam szklanki po małych opakowaniach po kremie nutella) przelać mus truskawkowy, na to położyć 1,5 łyżki masy z serka grani i całość ponownie zalać musem truskawkowym. Desery schować do lodówki i mocno schłodzić. Przed podaniem ozdobić połamanymi herbatnikami i świeżymi truskawkami. Truskawki przed i po zmiskowaniu Serek typu grani przed i po zblendowaniu Poszczególne warstwy desery
Ugotowaćprawdziwa euforia smaku. Kwaśny lekko kruchy rabarbar zapieczony pod obfitą ilością kruszonki owsianej. Naprawdę warte uwagi połączenie smakowe. Crumble można zrobić z dowolnymi owocami, nawet mrożonymi, więc to świetny deser nie tylko na lato. Na dodatek, taką kruszonkę można przyrządzić w dużych ilościach, a następnie ją zamrozić i jak tylko mamy świeże, smaczne owoce, dostajemy i sprawnie zapiekamy. Zawsze się(...)grubą warstwą kruszonki. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min, aż crumble będzie złociste. Serwujemy tuż po upieczeniu z gałką lodów, lub po prostu jako deser. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia ŁukaszaKiedy przychodzi niepohamowana ochota na słodycze, warto sięgnąć po zdrowe, pożywne, a przede wszystkim pyszne zamienniki. Mam dla Was super propozycję na zaspokojenie ochoty na słodkie: fit deser z galaretką, twarogiem i owocami. Smakuje wyśmienicie, a do tego uroczo się prezentuje . Uwielbiają je również najmłodsze łasuchy, więc warto zrobić takie deserki dzieciom . Fit deser z galaretką 1 galaretka ((smak-owoce(...)poprzednio – znów obróć szklankę i wlej masę. Włóż na 10 min. do stężenia. Gdy wszystkie warstwy są gotowe, na środek każdej szklanki włóż owoce, startą czekoladę i biszkopty. Deser można podać od razu do spożycia lub chłodzić w lodówce. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 196 | Białko: 20,7 | Węglowodany: 22,6 | Tłuszcze: 2,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj
Przepisy na widelcuProsty w przygotowaniu deser, który z powodzeniem sprawdzi się w roli śniadania na słodko. Miks soczystych owoców, które dostarczą nam cennych witamin, pożywna kasza jaglana i chrupiąca pełnoziarnista granola. Śniadanie lub deser, który nie tylko zapewni porcję energii, ale także wygląda zachęcająco i niezwykle wiosennie :) Do przygotowania śniadaniowego deseru wykorzystałam domową granolę z tego przepisu. Jest przygotowana(...)przewagę nad większością dostępnych na półkach sklepowych musli. Słodzona jest jedynie owocami, a pełne ziarna, pestki i nasiona dostarczą nam wszystkiego czego potrzebujemy, aby dobrze zacząć dzień ;) ŚNIADANIOWY DESER Z OWOCAMI, KASZĄ JAGLANĄ I DOMOWĄ GRANOLĄ Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2-3 łyżki granoli bez cukru Banan 3-4 truskawki Garść borówek Kiwi Płatki kokosowe Łyżeczka miodu Ugotowaną
HealthyCreationsWśród zalewu książek kulinarnych o deserach było już wszystko – wegańskie, bezglutenowe, zdrowe, artystyczne… Nie było tylko prostych nowoczesnych przepisów z mąką, masłem i bitą śmietaną jak “Deserownik” . Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Kuchniokracji znana jest przede wszystkim jako znawczyni kuchni azjatyckich i kultury kulinarnej, ale okazuje się, że to też znakomita cukierniczka. Jeśli znacie jej wcześniejsze książki jak “ Tradycje kulinarne(...)kulinarne, więc z radością dowiedziałam się jak stare są przepisy na muffinki, magdalenki czy kołacze, jaka legenda stoi za powstaniem przepisu na katarzynki, że deserownik to specjalny mebel na desery i że czeska marlenka ma ormiańskie korzenie. Po lekturze nowej książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek jest mi szkoda osób, które nie jedzą cukru, glutenu i bitej śmietany. Przepisy są przede wszystkim
Ugotowane pozamiataneTruskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto
KorniszonkiDzisiaj pavlova w wersji mini, a mianowicie bezy z mascarpone i bitą śmietaną, udekorowane mango i marakują. To słodki deser na każdą okazję. Bezy z wierzchu są chrupiące, a w środku piankowe, takie jak powinny być Ładnie się prezentują i są pyszne. Można użyć dowolnych, świeżych owoców. Polecam Składniki (na około 10 bez) : Bezy: 6 białek 1 i 1/2 szklanki(...)window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Tort bezowy z kawą → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Deser jaglany z jagodami i bezą
Oryginalny smakOpis Bita śmietana : Bita śmietana to deser, któremu ciężko się oprzeć. Idealnie pasuje prawie do każdego deseru: od ciepłej szarlotki, po gofry, lody, czy gorącą czekoladę, gdzie jest doskonałym dopełnieniem. Nie wyobrażam sobie letniego słodkiego deseru bez bitej śmietany, gdzie idealnie komponuje się ze świeżymi owocami. Bita śmietana powinna być puszysta, delikatna w smaku i rozpływać się w ustach(...)właśnie uzyskać taki efekt domowym sposobem? Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery. Składniki : 250 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36% 1 czubata łyżka cukru pudru (lub innego słodzika wedle uznania) Sposób przygotowania: Zanim przystąpimy do przygotowywania bitej śmietany, przedstawiam Wam kilka ważnych wskazówek. Po pierwsze pamiętajmy, żeby śmietana była zawsze bardzo
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne