wymieszania, czterdzieści minut i deser gotowy. Wadą ciasta jest to, że znika jeszcze szybciej niż powstaje. Sprawdźcie sami: Składniki (na jedną formę): 300 gram mąki pszennej 2 jajka 5 łyżek cukru pudru łyżka serka mascarpone 50 ml śmietany 30% łyżka rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia garść borówek amerykańskich 5 truskawek 2 połówki brzoskwiń z zalewy Przygotowanie
Kuchnia po mojemuPrzepis na to ciasto pochodzi z bloga "moje wypieki"... ciasto kruche jest nie za słodkie, a pianka leciutka jak puch. Do tego ciasta można wykorzystać nie
IMPRESJA SMAKUwiem czy kogoś zaskoczę, ale dziś zaproponuję Wam deser w którym wykorzystałam... szparagi. Wiem, że może to być z mojej strony dziwne posunięcie, ale przecież połączenie słodyczy z warzywami to żadna nowość. A muszę Wam powiedzieć, że każdy z domowników chciał dokładkę. I jak tu się im dziwić? Spróbujcie!"Składniki na 3 porcje:1/2 pomarańczy15 truskawek6 główek z zielonych szparagówjogurt(...)odrywamy szypułki. Kroimy na połówki albo ćwiartki w zależności od wielkości owoców.Pomarańcze kroimy na plasterki.Na szeroki talerz nakładamy kleks jogurtu, na środek układamy plasterek pomarańczy, na toszparagi i truskawki. Całość posypujemy cukrem cynamonowym.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościDziś mam dla Was wspaniały deser , który zachwyci nie tyko podniebienie , ale i oczy! Zarówno dzieci , jak i dorośli będą zachwyceni móc zjeść kwiatka ;)Delikatny , waniliowy, serowy krem przełożony musem rabarbarowym … i dodatek chrupiących ciasteczek oreo ( którymi jakiś czas temu dogodził mi bdsklep.pl sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem!Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki :- waflowa miseczka
Ostra na SłodkoPropozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystaniasyrop truskawkowy.Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem,zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć.Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciasti jako kompot
Maminek kulinarnymusisz zaakceptować drugiego człowieka w całości, a nie tylko to, co Ci się podoba. Głupotą jest odwrócić się od czegoś takiego jak miłość. Menu walentynkowe: Na dobry początek – Truskawki maczane w gorącej kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka - Sałatka z avokado i granatu, Zupa - Krem(...)pomidorów z czerwoną fasolą i świeżą bazylią, Danie gorące – Filet z dorsza w cieście piwnym z langustynką,( scampi) Na koniec tej kolacji – Tiramisu mój ulubiony deser, co tłumaczy się - poderwij mnie. Deser - A na deser ? - wspólna kąpiel z bąbelkami w wannie i w kieliszku (myślę o pozostałym szampanie), kilka zapalonych świeczek
Kulinarny karnet Christopheramnie jeden z prostszych deserów, który sprawdza się idealnie w gorące dni. Sorbet owocowy doskonale gasi pragnienie, orzeźwia, można sorbet podać z dodatkiem niewielkiej ilości jogurtu naturalnego, bo to super połączenie. Sorbety owocowe są mniej kaloryczne niż tradycyjne lody, sorbety są zdrowe i do tego pyszne. Najbardziej go lubię w wersji z truskawkami. Ale takie jak ten, z leśnymi jagodami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięświeżymi sezonowymi owocami. Polecam! :) Deser z kaszy jaglanejPRZEPIS{dla 3 osób} Składniki 1 szkl. kaszy jaglanej 1,5 szkl. wody 0,5 szkl. soku pomarańczowego (można zastąpić wodą) ekstrakt waniliowy 1 łyżka miodu/syropu z agawy/stewii//ksylitolu/cukru trzcinowego (ilość można dopasować do własnych upodobań) 3 łyżki wiórków kokosowych owoce, najlepiej świeże: np. truskawki, maliny, śliwki, banany lub owoce z puszki
coolinarnastrefa.blogspot.comCiasto Pleśniak. Edyta Guhl Serdecznie zapraszam na tradycyjny pleśniak, który bardzo modny byl w czasach mojego dzieciństwa. Ciasto znane jest również pod nazwą zapleśniak, skubaniec, kruszeniec
dolcevitainmykitchenkorzystnie i atrakcyjnie, ale uwierzcie mi, że mam ich sporo i te szklane półki dają radę Spokojnie mogę rozplanować na nich duże zakupy, pozostawiając jeszcze miejsce na pyszne desery czy ciasta. A propos zakupów! Jeśli macie takie większe w planach, to lodówka ma możliwość szybkiego chłodzenia. Wystarczy na pasku ustawień przycisnąć ikonę wózka zakupowego(...)przygotować np. jeden wybrany deser. Powiem Wam po cichu, że te truskawkowe były pyszne, takie bardziej fit, ale te kawowo orzechowe to prawdziwe niebo w gębie i na pewno będą robione nie raz, zwłaszcza że kawy i orzechów laskowych mam pod dostatkiem (tylko nie ma komu ich łupić). Fit deserki truskawkowe: 250g mrożonych truskawek 30g drobnego cukru 2 łyżki zimnej
Kuchnia w czekoladziedomu jeden z ulubionych deserów. SKŁADNIKI: BEZA: 6 BIAŁEK Z DUŻYCH JAJEK 190 G DROBNEGO CUKRU DO WYPIEKÓW 1 ŁYŻKA OCTU 1 ŁYŻKA MAKI ZIEMNIACZANEJ ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO BITA ŚMIETANA: 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY *** WASZE ULUBIONE OWOCE. U MNIE TRUSKAWKI, MALINY, BORÓWKI, KILKA LISTKÓW MIĘTY
Pani M - kuchnia smakowitanaprzemiennie wkładamy arbuza i truskawki. Sorbet jest gotowy do podania! Smacznego 😊 Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Testowana przeze mnie wyciskarka przygotowuje soki z miąższem, soki klarowne, shake, smoothie, koktajle oraz mrożone desery takie jak lody, sorbety, pina
Kulinarne przygodyzamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina, daktyle, morele. Jest w nich naturalna słodycz owoców – nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo posypać cukrem pudrem albo kleksami gorącej czekolady z dodatkiem wiórków kokosowych, bitą śmietaną. Tak powstanie ciepły deser. Takie placuszki to danie, które
Zasmakuj Kuchnimożecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina, daktyle, morele. Jest w nich naturalna słodycz owoców - nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo posypać cukrem pudrem albo kleksami gorącej czekolady z dodatkiem wiórków kokosowych, bitą śmietaną. Tak powstanie ciepły deser. Takie placuszki to danie, które
Zasmakuj Kuchnideser Pavlovą . Przyznam się że robiłam ją pierwszy raz , zawsze jakoś bałam się do niej zabrać :) No ale w końcu musiałam :) bo dzieci mnie bardo prosiły :) Przyznam się że jak na pierwszy raz to w smaku wyszła pyszna , córka nie mogła się nią najeść . Dodałam do niej bitą śmietanę , truskawki
Sama słodycz i szczypta chili