owocami są doskonałym pomysłem na lekki deser o każdej porze roku. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 150g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Masa budyniowa: 125g masła extra 500ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 żółtka 2 łyżki cukru 200g truskawek 100g borówki amerykańskiej 200g frużeliny wiśniowej Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinymoże to być również pyszny deser lub podwieczorek. Jest to dobra alternatywa dla tradycyjnej owsianki czy płatków śniadaniowych. Kilka składników i gotowe, musicie spróbować. Składniki: * 50 g płatków ryżowych ( użyłam Radix- bis ) * 80 ml mleka (najlepiej chude) * 20 ml wody * 1 łyżka płynnego miodu * opcjonalnie owoce, w moim przypadku rozgniecione widelcem truskawki Wykonanie: Mleko razem z wodą i miodem
Zrób to smaczniebohaterem dzisiejszego deseru-koktajlu. Bardzo zdrowy, bardzo odżywczy, bardzo smaczny i bardzo łatwy. Jedyny minus to wysoka cena tych superjagód, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży jogurt • 1/2 szklanki jagód goji • kilka truskawek, malin, wiśni lub innych czerwonych
To co kochamdesery trustawkowe , kremowe. Ostatecznie raz na jakiś czas nie zaszkodzą . Rożki to moje ulubione ciastka . Dość łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne Składniki 100 g mąki 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru kryształu 3 jajka 1/2 gorzkiej czekolady 1/4 l śmietany kremówki 1 serem mascarpone truskawki Wykonanie 1 . Jajka wbić do miski dodać
Eli Gotowanieładniki na 6 porcji/ Ten deser zalicza się do sufletów na zimno, czyli takich które przygotowuje się bez pieczenia, ale z użyciem białek i żelatyny. Ma konsystencję bardzo delikatnego musu i myślę, że z powodzeniem mógłby też nosić taką nazwę. Podobnie przygotowywane suflety wspaniale smakują z dodatkiem innych owoców, np. malin, truskawek czy jagód. 7 g żelatyny
KUCHARNIAsię te pyszne, duńskie, naprawdę smakujące truskawkami, wyjadam bez dodatków prosto z miski w ilościach dowolnych. Rabarbaru saute nie jadam - chyba już z tego wyrosłam... Kwaśne łodygi maczane w cukrze jakoś mi w tym sezonie nie podchodzą, choć dwa lata temu wcinałam, aż mi się uszy trzęsły... Na szczęście w ciastach i deserach wszelakich nadal mnie zachwycają.Tę tartę miałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzedeser. Na dodatek bardzo praktyczny, ponieważ ciasto i krem możemy przygotować dzień wcześniej. Gotowy krem przechowujemy w lodówce, a upieczone koszyczki w suchym miejscu. Tuż przed podaniem wypełniamy kremem koszyczki i obkładamy borówkami. Jeżeli komuś za mało słodkości całość możemy posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym. Wskazówki, jak obchodzić się z ciastem filo znajdziecie we wpisie “Truskawki(...)pozostałym masłem po wierzchu. Pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarnika około 15 minut, na zloty kolor. Upieczone wyjmujemy ostrożnie z foremek i studzimy na kratce. Tuż przed podaniem deseru wypełniamy koszyczki kremem, obkładamy owocami, możemy posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym. Smacznego
Tajemnice Smakuchia oraz ich wszechstronne zastosowanie sprawiło, że stały się popularnym produktem, chętnie używanym w deserach. W związku z tym, d ziś przygotowałam dla Was 4 pomysły na deser z udziałem nasion chia :). Chia z mlekiem kokosowym i borówkami Składanki: 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki 2 łyżki nasion chia mała garść borówek opcjonalnie: syrop klonowy lub jakaś inna(...)Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj. Poczekaj ok. 1-2 h, aż nasiona napęcznieją. Po tym czasie dodaj garść mrożonych owoców. Chia smoothie z mango i truskawkami Składanki: 1 łyżka nasion chia 1 małe mango 3 truskawki Przygotowanie: Mango zblenduj i przelej do małego naczynia np. słoika. Dodaj do niego nasiona chia i dokładnie wymieszaj. Poczekaj
wegujemySernik mascarpone z musem morelowym to pyszne orzeźwiające ciastko. Jest lekkie i znika dość szybko z talerzy. Ten sernik zrobiłam z musem z moreli, ale można
Pieprzyć z FantazjąTaki wspaniały serniczek powstał z produktów jakie akurat posiadałam :) Wyszedł mega delikatny i wspaniały w smaku. Mus truskawkowy jest tutaj przysłowiową wisienką na torcie. Polecam na
Pani na deser09 . 06.2018 Magda Kwintesencja letniego smaku zamknięta w półkruchym cieście – tak właśnie określiłabym tą intensywnie truskawkową tartę. Prezentuje się równie pięknie jak smakuje – latem
Smaczna StronaSkładniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z wiaderka 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1/2 kg świeżych truskawek Sposób wykonania
Prosto i Smacznie z AnetąZainspirowana przepisem na zapiekaną kaszę jaglaną, poszłam o krok dalej i zrobiłam zapiekany ryż z owocami. Zamrażarka jeszcze pełna a już niebawem świeże owoce będą, Moja
Życie zaczyna się w kuchniLato dobiega końca, pora zamykać owoce w słoiki. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby je jeszcze na świeżo przygotować, a jak najlepiej?! Oczywiście że pierogi
Życie zaczyna się w kuchniKremowa kasza jaglana z karmelizowanymi jagodami i skropiona syropem klonowym. Możecie użyć mleka krowiego lub roślinnego, jednak najlepiej sprawdzi się mleko kokosowe. Skarmelizować można dowolne owoce
Jaglusia