To najlepszy przepis na ciasto drożdżowe jaki kiedykolwiek robiłam, a świadczy o tym fakt, że aby zrobić zdjęcie musiałam specjalnie zachować kawałek, zniknął by na pewno
nietylkopasta.plSkładniki (na 1 porcję) - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g), - 2 łyżeczki soku z cytryny (ok. 10 ml), - łyżeczka skórki z cytryny (ok. 5 g), - łyżeczka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachCiasto cytrynowe z borówkami to proste ciasto ucierane, które znacznie zyskuje na smaku w połączeniu z kremową polewą na bazie serka i dodatkiem owoców. U mnie
Poezja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc
Marta GotujeZ wielką radością i przyjemnością zapraszam do wspólnego miksowania najlepszych koktajli. Aż 50 przepisów czeka na wypróbowanie! Niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju najsmaczniejsze koktajle z owocami
Moja smaczna kuchniaCzym się schładzać w upalne dni w pracy, w domu czy w podróży? Pić należy dużo, zwłaszcza wody niegazowanej, ale sama w sobie może się nam
Moja smaczna kuchniaByły już malinowe lody wegańskie, a dziś są truskawkowe lecz podane troszkę inaczej. Zarówno mi jak i moim dzieciom tak zasmakowały te lody, że z pewnością
W kuchni u MonikiLody truskawkowe, na bazie śmietany i owoców. Słodkie i mocno owocowe. Nie potrzebujecie maszynki do robienia lodów by zrobić samemu pyszne lody. Potrzebna jest za to
KreatywnePinyDziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem. Polecam również: Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z
Tradycyjna KuchniaOdkąd nadeszła wiosna miałam ochotę na owocowy obiad, taki, który byłby smaczny i sycący. Mój P. mówił, że zjadłby pierogi z jagodami, którymi postanowiłam umilić mu
dom-agi.plJak przygotowujecie dżemy dodajecie żel fiksy czy robicie metodą tradycyjną? U mnie bywa to różnie gdy mam więcej wolnego czasu wtedy zdecydowanie, wybieram dłuższe gotowanie bez
RAROSSAMocno truskawkowe, słodkie, zimne - idealne na upał dla dzieci. Moje dziecko pochłonęło galaretkę ze smakiem. Jak do tego dodam, że proste i szybkie - myślę, że i
Blondynka Gotujeowocami lub jogurtem na słodko. Placuszki biszkoptowe jak zrobić? Placki na maślance Placki na maślance idealnie wyrastają, są puszyste i delikatne. Taką przekąskę można zrobić z jabłkami, rabarbarem, truskawkami, borówkami czy jagodami. Można także zamiast na maślance to na kefirze, przygotować na jogurcie lub jak Babcia swoje placuszki na zsiadłym mleku. Każde pszenne placuszki przygotowuje się tak samo. Należy(...)piany i odrobiny cierpliwości. Placki są bez sody, drożdży czy innego spulchniacza. Może nie wyrastają jak inne, ale i tak są pyszne i puszyste. A my dzieciom podajemy pyszny deser bez zbędnych dodatków. Placuszki
Dieta moja pasjaścieranie co przedłuża ich żywotność. Zapiekane owoce pod bezą na patelni tytanowej Woll Diamond (do przygotowania przepisu użyłyśmy patelni o średnicy 20 cm) Składniki: -450g mrożonych truskawek (lub malin) -szklanka świeżych truskawek -kilka łyżek konfitury jagodowej lub świeżych jagód/borówek -ok 20g ksylitolu (2-3 łyżki) Kruszonka -100g mąki kukurydzianej -3 żółtka -30g ksylitolu(...)razem tworząc kruszące się ale plastyczne ciasto. Wkładamy je do lodówki. 2. Na patelni umieszczamy rozmrożone truskawki oraz ksylitol. 3. Następnie smażymy je na średnim ogniu do odparowania większości soku oraz lekkiego zagęszczenia. 4. Na wysmażone owoce dodajemy kilka świeżych, umytych i pokrojonych truskawek oraz jagody/konfiturę. 5. Na górę kruszymy ciasto zostawiając trochę na posypanie nim bezy. 6. Patelnie
Candy PandasRolada bezowa z mascarpone i owocami Rolada bezowa z mascarpone i owocami Rolada bezowa z mascarpone i owocami. Deser to pyszny i prosty, tak prosty wbrew pozorom, tylko uwaga uzależniający ;) puchowa beza, pyszny krem i owoce – czy można chcieć czegoś więcej ? Rolada bezowa z mascarpone i owocami 5 białek + szczypta soli 250 g cukru 2 łyżeczki mąki(...)ziemniaczanej 125 gram serka mascarpone 250 ml śmietany 30 % + 4 łyżki cukru dowolne owoce – u mnie garść borówek i kilka truskawek ( świeżych nie mrożonych ) papier do pieczenia + 1 łyżeczka oleju rzepakowego Piekarnik rozgrzewamy do 150 C. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy już będą lekko ubite dodajemy po łyżce cukru a a na koniec dodajmy
Kuchnia na wzgórzu