Witam w kolejną „ Zdrową Środę ” i zapraszam na przepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :)) Komosa ryżowa na mleku roślinnym(...)czubate łyżki masła orzechowego (najlepiej o zawartości orzechów 100%) 200g jogurtu naturalnego (może być grecki) 1-2 łyżki płynnego miodu około 2 szklanek owoców (pokrojone brzoskwinie, maliny, jagody, truskawki itp.) 4 garście poszatkowanych orzechów (można pominąć) 1. Komosę ryżową opłukać na sitku (płukać zimną wodą). 2. Mleko zagotować, wsypać komosę ryżową i zamieszać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy
Mała CukierenkaPrzepis na sernik z musem owocowym, tym razem z musem śliwkowym. To przepis uniwersalny ponieważ do jego przygotowania możecie użyć dowolnych owoców. Ja dałam śliwki, ale
To co lubię - gotuję i polecambiszkopt makowy: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki maku białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru galaretka: 35 dkg
wesoła kuchniaPyszne ciacho-zupełnie inne niż myślicie ,ucierane na maślance i sodzie,nie biszkoptowe,na styl "red velvet cake",do tego serowo-maślana masa i
Swojskie jedzonkowyjścia i koniecznie musicie przygotować ten przepyszny deser! Delikatny, puszysty, bez białek czy żelatyny, z sezonowymi dodatkami i lekką nutą białej czekolady. Sam opis wywołuje mrowienie w brzuchu i napływ śliny do ust. Wykonanie szybkie i nieskomplikowane – to do dzieła! Składniki (na 4 duże porcje): 4 łodygi rabarbaru 250g truskawek 250ml śmietanki kremówki tabliczka dobrej jakości białej czekolady 200g
Smaczna StronaNo dobrze, dobrze walentynki to święto miłości, ale i czekolady oraz tych różnych cudeniek, pachnących petit fours, bitej śmietany z truskawkami i wszystkiego najlepszego. Zatem dla
KulinarneImpresje.plNo dobrze, dobrze walentynki to święto miłości, ale i czekolady oraz tych różnych cudeniek, pachnących petit fours, bitej śmietany z truskawkami i wszystkiego najlepszego. Zatem dla
KulinarneImpresje.plwielkie święto. Świetnie się sprawdzą też jako niedzielny deser. Składniki: Beza: • 6 białek kurzych • 300 g drobnego cukru • 1 szczypta soli • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka octu winnego Krem: • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% mocno schłodzonej • 250 g mascarpone • cukier waniliowy Dodatkowo: • róznokolorowe świeże owoce, u mnie truskawki, borówki i jeżyny Sposób przygotowania: 1. Dzień wcześniej przygotować
W mojej kuchniW wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by
Kolorowy PrzepisownikWspaniałe drożdżówki upieczone według sprawdzonego przepisu, prawdziwy hit lata :-) Piekę je z różnymi owocami, lubimy te ze śliwkami , smakowały nam też z truskawkami czy czarną porzeczką
babka w formieSkładniki: 2,5 szkl. mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. cukru 14 łyżek oleju rzepakowego 6 jajek 0,5kg świeżych truskawek cukier puder
Prosto i Smacznie z AnetąSkładniki: 6 jaj 2 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny (250g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru kryształu 200g świeżych truskawek Sposób
Prosto i Smacznie z Anetądeser włoski, który pokochał cały świat! Jest to deser na bazie śmietanki, cukru i wanilii. Panna Cotta przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Sos truskawkowy
Podróż w kulinariatorcik z kremem truskawkowym i galaretkowym serduszkiem. Doskonały deser dla wszystkich zakochanych. SKŁADNIKI NA DWA TORCIKI: Biszkopt: 2 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao, 1/2 łyżki octu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka
Tradycyjna kuchnia KasiOstatnio nabrałam ochoty na wszystko co drożdżowe.Zamarzyły mi się drożdżówki pachnące owocami otulone w budyniu i posypane kruszonką.Zajrzałam do mojej zamrażalki i znalazłam jeszcze
Niespełnione zdolności kulinarne