Sezon na truskawki w pełni, u nas robią się konfitury i kompoty na zimę ale nie zapominamy o pysznych słodkościach. Dzisiaj ekspresowe, najostrzejsze ciasto z truskawkami
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj proponuję Wam orzeźwiający letni deser- chłodnik truskawkowo-rabarbarowy. Słodycz truskawek idealnie dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Gorąco polecam na lato! Przygotowanie: 25 min Gotowanie: 20 min Chłodzenie 1 godz. Dla 6 osób: 500 g rabarbaru 300 g truskawek 120 g cukru 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 laska wanilii Pieprz Rabarbar obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Laskę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaLubię ten czas. Truskawki tanieją, a ja z przyjemnością wybieram się na giełdę owocowo-warzywną. To była przyjemność, wybrać się wczoraj na taki spacer. Truskawki w
Moja smaczna kuchniaoczekiwaniu na tańsze, polskie truskawki, robię miejsce w zamrażarce. Zobaczcie co znalazłam! Jeżyny, zebrane w zeszłym roku, piękne, pachnące, słodziutkie. W niedzielę deser musi być, tak więc zrobiłam łatwy i bardzo smaczny kisiel z tych owoców. Kilka chwil i gotowe! Sam w sobie jest naprawdę dobry! Można podać z bitą śmietaną lub gęstym jogurtem, jak kto woli! Idzie lato, domowe
Moja smaczna kuchniaZnacie to uczucie kiedy impreza rodzinna zaskoczy Was w najmniej oczekiwanym momencie? Ja już tak :) Byłam poza miastem na wyjeździe służbowym, wracam w piątek bardzo szczęśliwa
Kolizje Smakówbardziej treściwe ciasto), z różnymi dodatkami. Na słodko, proszę bardzo, sezon letni zachęca do jedzenia świeżych sezonowych warzyw i owoców, więc naleśniki można przygotować nawet na deser z bitą śmietaną i np. truskawkami, malinami, borówkami, konfiturą z bakłażana lub kabaczka. Polane czekoladą... słodko, rozkosznie...Pyszota! Na słono, wytrawnie? Polecam domowe sushi z ciasta naleśnikowego, np. z wędzonym łososiem, koperkiem, serkiem
Zasmakuj KuchniSezon na truskawki mija, teraz na tapecie czereśnie i maliny. Zawsze czereśnie magazynowałam w postaci przetworów na zimę, głównie kompoty i kilka słoiczków dżemu. Rzadko kiedy
Życie zaczyna się w kuchniJadłam już truskawki w occie balsamicznym z pieprze m a teraz spróbowałam w podobny sposób podanego arbuza. Tak podany ma bardzo ciekawy, głęboki smak i doskonale
Moje Małe CzarowanieDzisiaj proponuję Wam orzeźwiający letni deser- chłodnik truskawkowo-rabarbarowy. Słodycz truskawek doskonale dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Gorąco polecam na lato! Przygotowanie 25 min Gotowanie 20 min Chłodzenie 1 godz. Dla 6 osób: 500 g rabarbaru 300 g truskawek 120 g cukru 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 laska wanilii Pieprz Rabarbar obierz, umyj i pokrój na małe
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZnudziła Wam się już owsianka? Nam też, dlatego PŁATKI RYŻOWE... Artykuł PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU KOKOSOWYM Z OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki : 1 mango około 20 sztuk truskawek kawałek arbuza (według uznania) łyżka cukry waniliowego Sposób wykonania: Mango obieramy, wyciągamy pestkę i rozdrabniamy. Truskawki szypułkujemy. Arbuza obieramy
Qchnia po prostuSkładniki: 2kg świeżych truskawek 2 szklanki cukru kryształu 2 op. cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100ml wody 2 -3 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania
Prosto i Smacznie z AnetąHej :)) Taką oto wczoraj kolację mieliśmy ;)). Zostało nam kilka truskawek , uprażyłam do nich na suchej patelni płatki owsiane i słonecznik , dodałam miód , do tego jogurt naturalny
kruche babeczkiZielona herbata i truskawki? Czemu nie. Niewielki dodatek herbaty matcha nie tylko nadaje lodom ciekawy kolor i smak, ale także wzbogaca je o antyoksydanty, składniki mineralne
Powiedz dietom nieCharlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym
Bernika - moj kulinarny pamietnik