Puszyste i lekko wilgotne muffinki z truskawkami i z kokosem, to zdecydowany must to do lata. bo chyba inaczej tej pogody, która jest za oknem nie
SMYKWKUCHNIObecne upały nie sprzyjają pieczeniu (a potem jedzeniu) ciężkich ciast czy deserów. Najlepiej na taką pogodę sprawdzają się delikatne musy z dużą ilością owoców. Mus zrobiłam
Przepisy AleksandryNa krzaczkach znaleźliśmy już pierwsze truskawki, stwierdziłam więc, że nadszedł najwyższy czas, by pozbyć się zeszłorocznych zapasów z zamrażarki:)) Dlatego zrobiłam ciasto na zimno z sycącą
Z miłości do słodkościKolejna letnia propozycja. Babeczki. Muffinki. Powtarzam się, ale każdy je lubi:) Tym razem zrobiłam je z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką. Prosta i szybka propozycja na deser. Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Składniki mokre: 1 jajko L 80ml oleju 250ml jogurtu naturalnego Owoce: 200g truskawek 200g czereśni Kruszonka
Szefowa kuchniBardzo lubię ciasta, których przygotowanie nie zajmuje du ż o czasu . Czasami wystarczy tylko kilka składników, kilka minut pracy i otrzymujemy przepyszne ciasto, którego widok nikogo
La grande e la piccola cuocasię włączać piekarnika zrobiłam szybki deser z serka homogenizowanego i ricotty na zimno. Sernik taki robi się błyskawicznie, jest lekki i pyszny. Lekko kwaśne truskawki dodają mu orzeźwiającego smaku i idealnie nadaje się na deser do kawy w ten słoneczny dzień. Fanom serników na pewno zasmakuje, zachęcam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Spód: 200 g herbatników maślanych
Danka PichciCzekoladowe pierogi uzyskałam dodając kakao do standardowego przepisu na ciasto na pierogi. Następnie nadziałam je kawałkami świeżych truskawek, ugotowałam i podałam z sosem truskawkowo-śmietanowym. Proste, a zarazem takie pyszne. Dzieci je uwielbiają! Takie słodkie pierożki to świetna propozycja na deser, podwieczorek, a nawet letni obiad - o ile lubicie obiady na słodko 😉 Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej
Kuchnia MagdaLenyDIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! Ale za mną chodził taki sernik na zimno! Jak byłam ostatnio u rodziców w domu na weekend, na mamy imieniny robiłam
SMYKWKUCHNIDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik na zimno z moimi ukochanymi truskawkami. Mogę je jeść cały sezon, same, w ciastach, sernikach, muffinkach, deserach, ze śmietaną i z jogurtem, w koktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki: opakowanie biszkoptów
TrufelkowoCudowny puszysty krem sabayon - ekspresowy i łatwy deser z żółtek, cukru i szampana. Przepis pochodzi z książki "Mała Paryska Kuchnia" Rachel Khoo. Składniki: 4 żółtka 30 g cukru 100 ml szampana 200 g truskawek Żółtka i cukier umieścić w żaroodpornej misce postawionej na rondlu z wrzątkiem. Ubijać, aż masa zrobi się jasnożółta i gęsta. Wolno wlewając szampana, nadal ubijać
wyzwania kuchenneWarstwy biszkoptu przełożonego owocami skąpanymi w sherry (w wersji dla dzieci zamieniamy na sok owocowy) , kremem angielskim (tzw. custard) i bitą śmietaną. Pyszności! Od razu zaznaczę
Domowa Cookierenka Agijagodowe w pełni trwa, dlatego polecam Wam pełnowartościowy, smaczny oraz szybki w przygotowaniu wieloowocowy koktajl na mleczku kokosowym. Jest to doskonały deser dla wszystkich osób, które szczególnie dbają o linię. Składniki: (5 porcji) - jagody (200g) - truskawki (200g) - maliny (100g) - mleczko kokosowe (100g) - jogurt naturalny (300g) - miód - 1 łyżka Sposób przygotowania: Wszystkie owoce
Fit-aminaTruskawki z kruszonką to świetny pomysł na szybki i tani deser. Ponadto kruszonka z dodatkiem wiórek kokosowych jest lekko chrupiąca i naprawdę bardzo smaczna. Truskawki przygotowane w ten sposób powinny delikatnie puścić sok. Mąkę ryżową możecie zastąpić zwykłą mąką, np. pszenną, ale gdy ją zamienicie to danie nie będzie już bezglutenowe. Składniki: 800 g truskawek (waga z szypułkami
Ugotowaćzetrzyj go na tarce lub pokrusz w palcach. Wyłącz dolne grzanie i piecz ciasto kolejne 20-25 minut, aż wierzch się przyrumieni. Po wyjęciu lekko przestudź deser. Połóż na nim pokrojone w ćwiartki truskawki (1 szklanka) i posyp cukrem. Przepis bierze udział w akcji: Konkurs na najlepszy przepis z wykorzystaniem polskiej superżywności rozstrzygnięty! Konkurs trwał równolegle na moim blogu
Qlinarnie i QlinarnieWiem, że Dzień Matki już minął, ale mimo wcześniejszych chęci, nie mogłam dodać tego przepisu wcześniej, bo sama robiłam torcik dopiero w środę po południu. Ale
Anioszek w kuchni