Przepis na : deser
W oczekiwaniu na tańsze, polskie truskawki, robię miejsce w zamrażarce. Zobaczcie co znalazłam! Jeżyny, zebrane w zeszłym roku, piękne, pachnące, słodziutkie. W niedzielę deser musi być, tak więc zrobiłam łatwy i bardzo smaczny kisiel z tych owoców. Kilka chwil i gotowe! Sam w sobie jest naprawdę dobry! Można podać z bitą śmietaną lub gęstym jogurtem, jak kto woli! Idzie lato, domowe kisiele to jest zawsze dobry pomysł! Kisiel jeżynowy / 2 porcje Składniki: 1 szklanka mrożonych jeżyn 1 szklanka wody+ 1/2 szkla... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!