Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta

Przepis na : deser

Aksamitna, kremowa konsystencja i delikatny, waniliowy smak, czyli panna cotta w klasycznej wersji. Jest obok tiramisu jednym z najbardziej znanych i lubianych włoskich deserów, a największą zaletą tego deseru jest jego prostota. Banalny w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników i smakuje chyba każdemu. Składniki na 4 porcje: 100 ml  mleka 400 ml śmietany 30% 50 g cukru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Do 1/4 szklanki gorącej wody dodajemy żelatynę i mieszamy aby się rozpuściła. Do g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.