Dziś u Nas za oknami pochmurno i szaro, a My pragniemy przywrócić wakacyjną atmosferę, dlatego zapraszamy na kawałeczek letniego ciasta z owocami. Malinki i brzoskwinie użyte
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCiasto wyszło idealnie wilgotne, a smaki łączyły się w smakowitą całość. Nie był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny. Potrzebne nam: Na biszkopt: - 7 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Na przełożenie: - pół słoika konfitury malinowej - 8 łyżek likieru(...)łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny Na przybranie: - 350 ml śmietanki 30% - 6 łyżek wiórek kokosowych - 1 łyżka cukru pudru - 2 łyżki likieru kokosowego - 30-40 dag ładnych, świeżych malin - 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijać na średnich obrotach około 4 minut, aż się spienią. Cały czas ubijając zwiększać obroty miksera dodając po trochu cukier
W poszukiwaniu inspiracjiWieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować
Zdrowa Kuchnia SowyPo raz kolejny sięgnęłam po przepis siostry Anieli ponieważ lubię stare sprawdzone przepisy takie można by rzec z „duszą”. Jak stwierdza siostra Aniela u niej
RAROSSAsmakiem. Delikatny, puszysty mus cytrynowy to idealne wypełnienie chrupiących, ciasteczkowych skorupek. Do tego świeże owoce, takie jakie lubicie najbardziej, bo wszystkie będą pyszne i wzmocnione smakiem kremu. Na letni deser idealne, dodatkowo łatwe do zrobienia w dużej ilości, a będą znikać tak szybko, że warto się zastanowić czy od razu nie zrobić podwójnej porcji. Składniki (na 12 mini babeczek): szklanka(...)lemon curd/krem cytrynowy: sok i skórka z 1 cytryny 1/2 szklanki cukru 1 całe jajko 1 żółtko 200ml śmietanki kremówki Do podania: świeże owoce na wierzch – u mnie maliny, ale dobrze też smakują borówki amerykańskie cukier puder do oprószenia Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy foremki do pieczenia babeczek – standardowe foremki należy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką
Smaczna Stronawegetarian. Polecam Wam i firmę i produkt. A poniżej moja inspiracja na pudding chia. :) Składniki: 1/4 szklanki nasion chia 400 ml mleka kokosowego syrop z jeżyn owoce: jeżyny, maliny, borówki Wykonanie: Wsyp do pojemnika nasiona chia, zalej je następnie mlekiem kokosowym. Wymieszaj dokładnie, odstaw na parę godzin (najlepiej na noc) do lodówki. W tym czasie możesz jeszcze 2-3 razy(...)gładką masę. Odparuj na patelni syrop (aby był gęsty). W pucharkach lub słoiczkach układaj kolejno: pudding chia, zmiksowane jeżyny, pudding chia, polej całość syropem. Na wierzchu ułóż owoce. Deser nie wymaga dodania cukru - świetnie zastępuje go w moim przepisie zagęszczony syrop. Smacznego
Garniec MagalieDziś chcę zaprezentować przepis na niezwykłe i niezwykle pyszne ciasto; które przygotowałam jeszcze w karnawale. Idealnie nada się na wiele różnych okazji, nie polecam serwowania go
6nieboKilka dni temu natrafiłam na temat o lodach wegańskich. Koniecznie musiałam sama je zrobić. Udały się, ale szczerze to nie miało co się nie udać, gdyż
W kuchni u MonikiSą takie ciasta, potrawy, których wygląd tworzy się w mojej głowie. Wchodzę wtedy do kuchni i dokładnie wiem co z czym i jak. Przepis na to
Blondynka GotujeSłodki , gęsty po prostu przepyszny :) A do tego całkiem prosty do wykonania Składniki : Szklanka cukru 1/3 kostki masła Puszka mleka skondensowanego niesłodzonego ew esencja waniliowa lub
Malinowa Kawiarenkaciasta. Rozkładamy je po całym dnie i lekko dociskamy. Podpiekamy spód w 190 stopniach ok 15-20 min. Na podpieczony spód wykładamy piankę. Na piankę układamy owoce. Jeśli używamy malin, układamy je otworkiem do góry. Delikatnie wpychamy łopatką owoce w piankę. Na wierzch ścieramy pozostałe kruche ciasto. Pieczemy do zrumienienia góry - ok 30 min. Pianka Białka ubijamy. Dodajemy powoli cukier(...)budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuOwoców coraz więcej...kuszą Nas by użyć je do deserów, ciast...Co jednak gdy jesteśmy na diecie i nie chcemy odmawiać sobie tych przyjemności? Polecam Wam przepis na ciasto mega malinowe, przepyszne...Dla chcących bez grama cukru. Ale cukier oczywiście możemy dodać- to dla tych którzy nie wyobrażają sobie ciasta bez cukru. Ozdoby na ciasto otrzymałam ze sklepu SŁODKI ŚWIAT(...)Podałam je moim gościom na pięknych talerzach TINA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: opakowanie biszkoptów 3 duże jogurty naturalne gęste 6 szklanek malin ksylitol do smaku lub cukier puder żelatyna 15 łyżeczek Wykonanie: *Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.Połowę szklanki malin wysypujemy pomiędzy biszkopty na dnie tortownicy. *8 łyżeczek żelatyny zalewamy 1/2 szkl zimnej wody
Z Majeczką w kuchniczyli po prostu owoce zapiekane pod kruszonką. Deser, który nie może się nie udać! Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Szybka alternatywa dla szarlotki, ale można też wykorzystać dowolne owoce sezonowe. Rewelacyjnie smakuje na gorąco z kulką lodów waniliowych. Składniki: (na 4-6 porcji) 1 szklanka mąki (1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej) szczypta soli 1/2 kostki zimnego masła(...)szklanki cukru brązowego+ 2 łyżki do owoców 4 łyżki płatków owsianych 6 jabłek 1 szklanka borówek lub malin 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny lody waniliowe do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier i płatki owsiane zagniatamy z masłem pokrojonym w drobną kostkę aby powstała kruszonka. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z 2 łyżkami cukru
Smakowity Blog KulinarnyCiasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Nie miałam okazji go wypróbować, aż do tej pory. Skorzystałam z tego przepisu z hiszpańskiego bloga, ponieważ deser podobno pochodzi z Hiszpanii. Dlaczego zwykłe ciasto budyniowe określone zostało magicznym? Otóż przygotowujemy jedną masę, a podczas pieczenia rozdziela się ona na trzy warstwy. Tak więc mamy ciasto warstwowe małym kosztem pracy(...)myśli – na górze otrzymamy puszysty biszkopt, na dole budyń o różnej gęstości. Samo ciasto jest tanie i dobre, ale żeby było smaczniej, polecam podać je z owocami np. malinami. Składniki: 4 jajka o temperaturze pokojowej 2 szklanki mleka (500 ml) 125 g masła (ok. 2/3 kostki) 4/5 szklanki mąki pszennej (120 g) 1 szklanka cukru pudru
Poezja smakuZapraszam Was dzisiaj na pyszne tarteletki z delikatnym i lekkim nadzieniem serowym oraz owocami. Ja porządkowałam zamrażarkę po zimie i wykorzystałam mrożone borówki i jeżyny ale
babka w formie