deser z malinami - 4129 przepisów (strona:175/276)

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 274

ciasta. Rozkładamy je po całym dnie i lekko dociskamy. Podpiekamy spód w 190 stopniach ok 15-20 min. Na podpieczony spód wykładamy piankę. Na piankę układamy owoce. Jeśli używamy malin, układamy je otworkiem do góry. Delikatnie wpychamy łopatką owoce w piankę. Na wierzch ścieramy pozostałe kruche ciasto. Pieczemy do zrumienienia góry - ok 30 min. Pianka Białka ubijamy. Dodajemy powoli cukier(...)budyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
DIETETYCZNY MALINOWY POCAŁUNEK 1562

Owoców coraz więcej...kuszą Nas by użyć je do deserów, ciast...Co jednak gdy jesteśmy na diecie i nie chcemy odmawiać sobie tych przyjemności? Polecam Wam przepis na ciasto mega malinowe, przepyszne...Dla chcących bez grama cukru. Ale cukier oczywiście możemy dodać- to dla tych którzy nie wyobrażają sobie ciasta bez cukru. Ozdoby na ciasto otrzymałam ze sklepu SŁODKI ŚWIAT(...)Podałam je moim gościom na pięknych talerzach TINA- PORCELANA BOGUCICE   Składniki: opakowanie biszkoptów  3 duże jogurty naturalne gęste  6 szklanek malin  ksylitol do smaku lub cukier puder  żelatyna 15 łyżeczek  Wykonanie: *Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.Połowę szklanki malin wysypujemy pomiędzy biszkopty na dnie tortownicy.  *8 łyżeczek żelatyny zalewamy 1/2 szkl zimnej wody

Z Majeczką w kuchni
Crumble 115

czyli po prostu owoce zapiekane pod kruszonką. Deser, który nie może się nie udać! Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Szybka alternatywa dla szarlotki, ale można też wykorzystać dowolne owoce sezonowe. Rewelacyjnie smakuje na gorąco z kulką lodów waniliowych. Składniki: (na 4-6 porcji) 1 szklanka mąki (1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej) szczypta soli 1/2 kostki zimnego masła(...)szklanki cukru brązowego+ 2 łyżki do owoców 4 łyżki płatków owsianych   6 jabłek 1 szklanka borówek lub malin 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny lody waniliowe do podania (opcjonalnie)   Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier i płatki owsiane zagniatamy z masłem pokrojonym w drobną kostkę aby powstała kruszonka. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, mieszamy z 2 łyżkami cukru

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto magiczne 3028

Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Nie miałam okazji go wypróbować, aż do tej pory. Skorzystałam z tego przepisu z hiszpańskiego bloga, ponieważ deser podobno pochodzi z Hiszpanii. Dlaczego zwykłe ciasto budyniowe określone zostało magicznym? Otóż przygotowujemy jedną masę, a podczas pieczenia rozdziela się ona na trzy warstwy. Tak więc mamy ciasto warstwowe małym kosztem pracy(...)myśli – na górze otrzymamy puszysty biszkopt, na dole budyń o różnej gęstości. Samo ciasto jest tanie i dobre, ale żeby było smaczniej, polecam podać je z owocami np. malinami. Składniki: 4 jajka o temperaturze pokojowej 2 szklanki mleka (500 ml) 125 g masła (ok. 2/3 kostki) 4/5 szklanki mąki pszennej (120 g) 1 szklanka cukru pudru

Poezja smaku
tarteletki z nadzieniem serowym i owocami 126

Zapraszam Was dzisiaj na pyszne tarteletki z delikatnym i lekkim nadzieniem serowym oraz owocami. Ja porządkowałam zamrażarkę po zimie i wykorzystałam mrożone borówki i jeżyny ale

babka w formie
Sałatka owocowa z miodem 225

pestki z ½ owocu granatu, 1 mango, 1 banan, 1 nektarynka, 1 kiwi, około 10 szt. winogron, 250 g malin, 150-200 g borówki amerykańskiej, sok z połowy limonki, 2-3 łyżki miodu. Dzisiaj coś dla tych, którzy wolą owoce w oryginalnej postaci - sałatka owocowa z dodatkiem miodu i soku z limonki. Mango, banana, nektarynkę i kiwi obrać i pokroić(...)kawałki. Resztę owoców dokładnie umyć i osuszyć. Wszystkie owoce umieścić w naczyniu, polać sokiem z limonki i miodem. Delikatnie wymieszać całość. Wstawić do lodówki na pół godziny. Podawać jako deser lub samodzielną przekąskę. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Domowy kisiel owocowy 161

Kisiel można przygotować z każdych owoców, z syropu, świeżych i mrożonych. Ilość wody, owoców i cukru jest dowolna, w zależności od tego jaki chcemy uzyskać. Czy

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczkowa tarta z czekoladowym musem i wiśniami (bez pieczenia) 151

Kocham czekoladowe wypieki, bardzo! Ta ciasteczkowa   tarta bez pieczenia   z musem czekoladowym z dodatkiem wiśni   posypana krokantem z orzeszków arachidowych jest pyszna J

Wanilia i Kardamon
,,Pavlova z malinami’’ 159

myślicie o lekkim deserze z bezą, bitą śmietaną oraz świeżymi owocami? Tort bezowy Pavlova to jeden z najbardziej lubianych tortów. Deser w konsystencji jest lekki jak chmurka, delikatny chrupiący na zewnątrz piankowy oraz delikatny w środku. Rozpływa się w ustach, przekonajcie się sami! Pyszna beza powstała dzięki uprzejmości marki ePrezenty, Frisco, oraz Stovit Składniki: 6 białek 300 g drobnego cukru(...)łyżeczka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Dodatkowo: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (lub mniej), schłodzonej świeże owoce sezonowe np maliny, winogron 6 łyżeki konfitury Babuni z malin W misie miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej

Podróż w kulinaria
Szybkie lody bananowe 183

  Domowe, szybkie w przygotowaniu lody bananowe. Ich przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut a smak zachwyca. Najlepiej smakują w połączeniu z masłem orzechowym ale

Słodka Strefa
Sok z malin 113

owoców,po prostu robię to na wyczucie. Słoik z owocami stoi tam dzień czasem dwa,do momentu aż owoce ładnie puszczą sok. Oczywiście kilka razy trzeba wstrząsnąć słojem aby maliny lekko się przemieszały. Kiedy owoce oddadzą sok zawartość słoja przelewam do garnka,doprowadzam do wrzenia,smakuję czy sok odpowiada moim wymogom odnośnie słodkości (jeśli nie to w tym momencie należy(...)sito,delikatnie odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję

Kolorowa kuchnia Elki
Domowe żelki z mango - ruloniki, bez żelatyny i agaru! 203

Uwielbiam żelki! Niestety w sklepach możemy znaleźć głównie te nafaszerowane chemią, m. in. przeciwutleniaczami, barwnikami, aromatami i syropem glukozowo-fruktozowym. Ale po co to wszystko? Możemy

Be Fit Be Strong
Waniliowo – poziomkowy sernik na zimno z malinami i jeżynami 104

Mimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno

Smaki Ewy
Koktajl z melona, malin i banana 201

Drinkujemy- bezalkoholowo i chłodzimy się jak możemy ;) Dziś na Lubelszczyźnie podobno ma być chłodniejszy dzień- do 32 stopni :P Pozdrawiam Was serdecznie! Nie dajcie się upałom

Czerwona Porzeczka
Sezon na lody! 189

Małe, zimne przyjemności. Każda gałka, niczym porcja radości i uśmiechu. Nie zapomniwszy o smaku! I konsystencji. I kolorze. Delikatne i kremowe. Zabawnie kolorowe. Aromatyczne, pachnące świeżo

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania