deser lub drugie śniadanie. Wartości odżywcze na całość: 1037 kcal; B: 6 g; W: 34 g; T: 17. Składniki - 60 g mąki ryżowej - 60 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 50 ml oleju kokosowego - 2 łyżki jogurtu greckiego - 10 dag miodu lub innego słodzidła - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 3/4 szklanki dowolnych owoców - ja wybrałam maliny oraz śliwki - szczypta
Health-Fit-LifeObiecałam sobie , że z nadejściem sezonu na truskawki upiekę kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką. To ciasto jest przesmaczne i dla mnie hitem lata. Pasuje
codojedzeniaCiasto biszkoptowe nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto. Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny, wtedy będą mogły go jeść
Dieta bez mlekaprzenieść gotowy deser na talerz). Wygładzamy i odstawiamy do lodówki do stężenia. Gdy masa się schłodzi, a galaretka (ostatnia już, rozpuszczona w 350ml wody) zaczyna lekko tężeć (lub wystarczy, że masa serowo-galaretkowa z lodówki już mocno stężała) wylewamy ostatnią galaretkę (można także w masę serową wcisnąć wcześniej drobne owoce (ja dałam małe ogrodowe maliny-mrożone). Tortownicę odstawiamy do lodówki
Smaczne ZdroweDziś Dzień Mężczyzny :) więc pora osłodzić im życie <3 SKŁADNIKI: 250ml mleka 250ml śmietany 30% 80g cukru 3-4 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy (jeszcze
Dziś Ja gotujeRacuchy drożdżowe to klasyka wśród kulinarnych recept ur . Chrupiące z wierzchu, delikatne i puchate w środku - takie właśnie wychodzą placuszki z poniższego przepisu. Racuchy to świetny
Słodka StronaPyszne i lekkie ciasto bez pieczenia to coś idealnego dla mnie. Wystarczy zrobić masę i całość zostawić w lodówce na kilka godzin by rozkoszować się owocowym
Magiczne Życie Martyczasem z malinami a kiedy indziej z jagodami w zależności od dostępności produktów. Ta wersja powstała z ubitej śmietany kremówki, ale zdarza się, że robię to ciacho na bazie zwykłego mleka ( tak! tak!). Po prostu rozpuszczam galaretkę w mniejszej ilości wody a resztę uzupełniam spienionym mlekiem kiedy galaretka zacznie tężeć. Całość jest delikatna, lekko piankowa. Taki deser wspaniale się sprawdzi
Poezja Smaków - blog kulinarnystworzyła bajkowy deser... :-) Składniki bezy: - 6 białek - 300g drobnego cukru (u mnie 250g cukru białego, 50g trzcinowego) - 1 łyżeczka octu winnego - 2 płaskie łyżeczki skrobi ziemniaczanej (nie trzeba, ja tym razem dałam, choć zawsze przygotowuję bez) Masa śmietanowa: - 300g słodkiej kremówki 30 lub 36% - 300g mascarpone - 1 łyżeczka pudru Dodatkowo: - ulubione owoce sezonowe (u mnie truskawki, maliny i borówki
Smaczne Zdrowemalinami 3. z suszonymi śliwkami 4. z brzoskwiniami Dla mnie to zdecydowana nowość, nigdy nie jadłam podobnych jogurtów z owocami. Kilka razy na sklepowych półkach rzuciły mi się w oczy podobne produkty konkurencji, spojrzałam tylko na ich skład i rezygnowałam - dużo cukru, chemii i mało miało to wspólnego ze zdrowym jedzeniem a więcej z deserem. A desery to ja wolę
Szefowa kuchniMiałam zrobić kolejne konkursowe danie z konkursu kulinarnego Taste The Summer by Almette Fruit , które urzekło jury. Miała być Francuska Fantazja z truskawkami
Lili w kuchniIdealny deser do kawy w piękne letnie popołudnie. Polecam! Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je na około 1 godzinę przed pieczeniem. 350g gęstego jogurtu naturalnego 3 jajka 200ml oleju 1 szklanka cukru 500g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 200g świeżych owoców: truskawki, maliny, jagody
Blog z ApetytemCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy
Kuchnia MagdaLenysłynnego włoskiego deseru zrobionego ze śmietanki, polanego musem owocowym. Tradycyjnie podaje się je w formie babeczki odwróconej do góry dnem. Jest bardzo delikatna i kremowa. Ja uwielbiam w każdej formie. Kto się skusi? PANNA COTTA Składniki: (4 porcje) 125 g białej czekolady 200 ml mleka 400 ml śmietany 30 6 g żelatyny 1/3 szkl wody 150 g malin
Bon appetit mon amiemaliny. Bardziej możemy je kojarzyć z daniami rozgrzewającymi, bardziej kalorycznymi (np. 1kg śliwek to już niemała dawka kalorii i cukru :)). Jabłek niestety nie mogę jeść z powodu problemów z żołądkiem, ale śliwki i gruszki w moim menu pojawiją się głównie solo – jako przekąska między posiłkami lub jako dodatek do drugiego śniadania, ale także jako składnik deseru – ciasto
365 dni dookoła kuchnigorzką czekoladą. Deser przygotowałam z wody z ciecierzycy. Troszkę obawiałam się smaku, ale to najlepszy mus czekoladowy jaki jadłam! Musisz spróbować! Razem z #MyVictorinox siekałam czekoladę. Tym razem bez ucinania palców ;) Składniki: woda z puszki z ciecierzycy 150 g gorzkiej czekolady o zawartości min 65% kakao 4 łyżeczki ksylitolu (może być inny cukier) kieliszek amaretto 200 g malin garść orzeszków
coolinarnydeserze dowolność doboru galaretek , owoców wg własnych upodobań..można zrobić z samych różnokolorowych galaretek, można dodać różne owoce itd.Można zrobić bez biszkoptów..wszystko wedle własnego gustu. 500 ml mleka 3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody 3 łyżki żelatyny 3 galaretki różne kolory na 0,5 l wody dowolne owoce [ u mnie mrożone jagody,maliny , porzeczki, truskawki
Moje domowe kucharzenieowocowe, desery, cuda można stworzyć! ;) Zapraszam Was na proste, sympatyczne babeczki. Skusicie się?:) Składniki: Babeczki: szklanka mąki pszennej 2/3 kostki margaryny pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki cukru łyżka kakao czubata łyżeczka śmietany 18% Masa: 200 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady Dodatkowo: maliny do dekoracji
Czerwona Porzeczka