Zawsze jak robię jakiś deser z galaretki to zawsze ja ubijam . Jest o wiele delikatniejsza. Składniki 4 galaretki i różnym smaku 1 polewa czekoladowa cukier puder 3 jajka 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki cukru 1/2 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie 1 . Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu ,(biorąc o 1/3 wody mniej). WAŻNE(...)pomarańczowym , następnie nakładamy galaretki pomagając sobie rękawem cukierniczym.Kolory muszą być kładzione na przemian . 7 . Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i polać wierzch deseru .( polewa powinna wpłynąć w wolną przestrzeń między galaretkami jeśli taka powstała. Następnie posypujemy wszystko cukrem pudrem i wstawiamy deser do lodówki
Eli GotowanieWitam Kochani dziś zapraszam na coś baaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło 10 deserów w szklankach 200ml -3 różne galaretki u mnie cytrynowa, wiśniowa i owoce leśne -200g truskawek -1 duży banan -1 nektarynka lub brzoskwinia KREM -500ml śmietany 36% -2 tabliczki białej(...)nich warstwę na stężałej galaretce. Następnie zalewamy je resztą galaretki. Odstawiamy do stężenia. Następnie białą czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, studzimy ją. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej ostudzoną czekoladę i wszystko mieszamy na najwyższych obrotach kilka sekund. Krem szprycujemy na stężały deser. Ja całość posypałam startym batonikiem kinder. I gotowe :) Oczywiście przechowujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuProsty i smaczny deser dla dzieci i dorosłych. Zrobiłam, bo moje dzieciątka galaretki uwielbiają, a i my zjedliśmy z chęcią. Można dodać różne smaki, różne owoce i deser zawsze będzie trafiony, a wszyscy zadowoleni :-) U mnie pierwsza warstwa to galaretka malinowa i mrożone maliny, a druga to galaretka bezbarwna winogronowa i brzoskwinie z puszki. Miła być jeszcze warstwa zielona
kruche babeczkiWiniary wprowadziło na rynek przezroczyste galaretki. Dzięki nim możemy wyczarować wspaniałe desery. Producent na swojej stronie pisze: "Nowa Galaretka Przezroczysta WINIARY ma unikalny winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczystą formę, która z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast(...)także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem." Ja chciałam sprawdzić czy galaretka jest rzeczywiście przezroczysta i desery wyglądają przepięknie. Jest lato więc myślałam nad deserem letnim ale jednocześnie smacznym. Wymyśliłam więc miętowy sernik na bazie spodu sernika florentyńskiego . Składniki: Spód: 25 g posiekanych wiśni kandyzowanych
Kuchnia w oparachJest to moja propozycja na umilenie sobie popołdnia dla tych co nie lubią piec, a lubią słodkie. Nic prostrzego, trochę czasu i gotowe. Takie deser znika zawsze najszybciej. Przygotowanie galaretki z mrożonymi owocami. Można użyć mrożonych owoców, nie trzeba ich rozmrażać tylko zalać gorącą rozmieszaną galaretką. Galaretki rozmieszać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W taki sposób przygotowane truskawki będą smakowały
Kuchnia PokoleńGalaretki to jeden z najprostszych deserów dla dzieci. Świetnie się sprawdzą na wszelkich imprezach urodzinowych. Warto do nich dodać trochę sezonowych, miękkich owoców takich jak maliny, jeżyny lub jagody. ok 50 g biszkoptów okrągłych 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki jagód 1/2 szklanki malin Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia(...)wysokości galaretki, nie może zamoczyć biszkoptu. Tym sposobem galaretka łatwo wyjdzie z foremki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , Dla dzieci Tagged: galaretka , jagody , maliny
https:KKuchniaMniamnową galaretkę. Jest przezroczysta i ma smak winogronowy. Ja wypróbowałam czy rzeczywiście galaretka jest wyjątkowa. WINIARY na swojej stronie pisze; Nowa Galaretka Przezroczysta WINIARY ma unikalny winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczystą formę, która z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast(...)także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY 1 galaretka truskawkowa WINIARY 1 galaretka agrestowa WINIARY 1 galaretka cytrynowa WINIARY
Kuchnia w oparachnaprawde niskokaloryczny,bo baza deseru jest mleko skondensowane.Mleko skondensowane ubite na sztywna piane jest tak lekkie i puszyste.ze naprawde moze sie tylko kojarzyc z puszystym obloczkiem lub chmurka.Spoiwem deseru jest galaretka o smaku lesnych owocow,poniewaz deserowi towarzysza czarne jagody.Skladniki na 6 pucharkow:mleko skondensowane niesłodzone-200 ml1 galaretka o smaku owocow lesnych100-150 g jagodWykonanie:przygotowac galaretke.Zagotowac(...)trwa krotko,okolo 3 minut.Mleko podczas ubijania bardzo zwieksza swoja objetosc.Caly czas ubijajac powoli wlewac przestudzona galaretkena dno pucharkow wylozyc jagodki,wylozyc porcjami pianke.Udekorowac wierzch jagodamiwstawic do lodowki,by deser stezal
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kształty galaretek w przeróżnych kolorach. W moim przypadku jest to jedynie zielony i czerwony, ale to też między innymi dlatego, że deser robiłam tylko do czterech osób, a przy wykorzystaniu trzech, czterech kolorów wyszłoby mi strasznie dużo galaretki :-) Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 opakowania galaretki (w odmiennych kolorach) 400-500 ml śmietany 30% 1 torebka cukru waniliowego 2 opakowania(...)żeby niektóre galaretki były widoczne. Śmietanę można również udekorować startą czekoladą (wedle uznania). Deser schłodzić w lodówce. No i tradycyjnie kilka zdjęć zrobionych w trakcie przygotowywania deseru ;-) Dno pucharków zalane galaretką. Napełnianie foremek galaretką. Napełnianie pucharków stężałą już i wyciągniętą z foremek galaretką. Ostatni etap: schłodzenie deseru w lodówce
Passions hobbies lifesmakuje lepiej w gorące letnie dni niż deser prosto z lodówki. Stąd właśnie pomysł na dzisiejsze danie :). Mamy tutaj wspaniałe połączenie galaretki i lodów z dodatkiem owoców. Jest to świetna opcja jako deser po obiedzie, jak również propozycja na podwieczorek. Lekki mus lodowo - owocowy doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania(...)lody zmiksować na jednolity mus. Dodać rodzynki, posiekane orzechy, całość wymieszać. Mus wylać na galaretkę, odstawić do lodówki i porządnie schłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji, pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder. Bitą śmietanę nałożyć na wierzch deseru, udekorować startą czekoladą. Podawać mocno schłodzone. Uwaga – sprawdzona rada 1) Aby ułatwić ubijanie, końcówki miksera
Świat SmakuDeser dzieciństwa. Pamiętacie jeszcze galaretki w cukrze? Dobrze pamiętam jak w dzieciństwie zajadałam się nimi z wielkim apetytem, były bardzo słodkie i bardzo kaloryczne, ale kto wtedy liczył kalorie. Podobne są do galaretek Fresh & Fruity tylko bez nadzienia. Galaretki jabłkowe w cukrze to słodka porcja owocowego smaku. Jabłkowe galaretki w cukrze: Ostatnio Piotrek dopominał się o słodycze, postanowiła więc
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDeser truskawkowy /galaretka z truskawkami i serkiem homogenizowanym/ Składniki: - 1 galaretka truskawkowa - świeże duże truskawki - serek homogenizowany naturalny - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżeczka żelatyny spożywczej + łyżka gorącej wody Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na torebce. Do miski dodać(...)serek, cukier i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Poukładać na masie oczyszczone truskawki. Zalać galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia galaretki. Podawać zimne. A kolejny przepis na deser, to będą pewnie powyższe roladki
Kuchnia co dniaGalaretka czy też kisiel, to były moje ulubione desery z czasów dzieciństwa. Na co dzień robiło się je z torebki, ale gdy jeździłam do babci, to ona przygotowywała je sama. W zimie dawała do nich mrożone owoce, natomiast w czasie lata wsypywała wszystkie te, które świeżo zerwała z krzaczka. Dziś na blogu domowa galaretka z owocami lata, takie moje wspomnienie
Kulinarne przygody Gatitypomysł wykorzystania galaretek do stworzenia pasiastej babki, który wygląda prześlicznie i przewspaniale smakuje :) To fajny pomysł na imprezy dla dzieci, chociaż podejrzewam, że dorośli też nie pogardzą takim deserem :) Składniki: 5 galaretek o różnych kolorach po 3/4 szklanki wrzątku na jeden kolor galaretki 500ml mleka/śmietanki/mleczka do kawy (u mnie mleczko Mlekoma ) 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki(...)lodówki i chłodzić całą noc. Po tym czasie nożem delikatnie obrysować brzegi, foremkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie i przełożyć na talerz. * robiłam ten deser w bardzo upalny dzień, więc rozpuściłam wszystkie galaretki w jednym czasie. Jeśli dzień jest chłodniejszy, najlepiej rozpuszczać je w pół godzinnych odstępach (rozpuścić jedną, za pół godziny następną i tak dalej). Jeśli galaretki zestalą
Cakes By Kejtmediach… i nie tylko. Dla tych co jednak postanowią uczcić ten dzień i przygotować coś słodkiego – Deser na Walentynki. Składniki: - pączki bez nadzienia i lukru (ilość zależy od potrzeb) - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 2 łyżki mleka w proszku instant - 1 galaretka wiśniowa (w proszku) - wiśnie w syropie (do dekoracji) - cukier puder do oprószenia Śmietanę ubijamy robotem(...)możemy nałożyć łyżką). Na wierzchu robimy rozetkę z masy i kładziemy po wisience z syropu. Całość oprószamy cukrem pudrem. Ilość śmietany podałam taką, aby zużyć całe opakowanie galaretki. Jak widać z przepisu deser na Walentynki nie jest skomplikowany, a jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu. Po tłustym czwartku wystarczy zostawić kilka pączków i w kilkanaście minut przygotujemy pyszny deser
mojewypiekiinietylko