pieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g delicji Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (do deserów) 1 galaretka cytrynowa + 200ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 800ml gorącej wody Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać
Mała CukierenkaSkładniki: 1 opakowanie truskawkowej galaretki 1 Nestea Greentea Truskawkowa 700 g skondensowanego mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego 13 łyżeczek żelatyny w proszku
My Culinary Artdworze gorąco, więc trzeba było zrobić jakiś prosty, zimny, kolorowy deser (choć czasochłonny) i tak powstały pasiaste galaretki... Miałam okazję wypróbować nowość dr Oetkera - żelatynę fix do deserów... i muszę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjna! Zwykła żelatyna często lepiła mi się w jedną wielką grudkę i nie chciała się rozpuścić w masie... a ta nowa żelatyna(...)deserów bez problemu bardzo ładnie się rozprowadza ze śmietanką... i na pewno zagości w moim domu na stałe :)Składniki: 1 galaretka poziomkowa dr Oetker, 1 galaretka agrestowa dr Oetker, 1/2 żelatyna fix do deserów dr Oetker, 200 ml śmietany 12%, 2 łyżki cukru pudru. Przygotowanie: Galaretki przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Śmietankę miksujemy z cukrem
Aga w kuchninaturalny 500 ml - 3 jajka - 1 szklanka cukru pudru cytrynowego - 2 łyżki żelatyny - 300 ml gorącej wody - 1 opakowanie bitej śmietany waniliowej - 1 galaretka cytrynowa - 1 galaretka truskawkowa - 2 kiwi Przygotowanie deseru rozpoczynamy od rozpuszczenia żelatyny w gorącej wodzie i rozpuszczenia galaretek w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Pozostawiamy do wystygnięcia. W między czasie robimy masę. Miksujemy serki
Kuchenne Wariacjemajówkowe słoneczko mam dla Was uroczy, kolorowy deser. Bardzo prosty w przygotowaniu a efekt zniewalający. Już kiedyś podobny deser zrobiłam i przepis znalazł się na blogu, wtedy wykorzystałam jogurt naturalny i żelatynę. Tym razem zrobiłam wersję bardziej kolorową, z wykorzystaniem samych galaretek, jogurtu greckiego oraz pysznych herbatników black od firmy Cukry Nyskie. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 4 galaretki(...)wierzch wykładamy truskawki lub inne owoce. U nas było ich ostatecznie mało, ponieważ pomocnik skonsumował kilka (kilkanaście) przez położeniem na deser. Całość zalewamy tą ostatnią tężejącą galaretką przeźroczystą. Przykrywamy deser folią i wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby deser całkowicie stężał
Życie zaczyna się w kuchnibyć przezroczysta. Zalać kaszę mlekiem, ewentualnie dorzucić trawę cytrynową i ugotować. Mieszać od czasu do czasu, gdy całość zawrze. Po odparowaniu cieczy przykryć kaszę pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia. Pigwy obmyć z zamszu, który ją okrywa i obrać ze skórek. Usunąć ich gniazda nasienne. Pokroić pigwy na małe kawałki. Wrzucić pigwy(...)zainwestować w nową ;) Na kaszę wyłożyć dżem z pigwy. Wyłożyć na owoce tężejącą galaretkę. Odstawić jagielnik do ostygnięcia i stężenia. Ja wystawiłam po prostu na balkon na 2 godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy
Weekendy w domu i ogrodzieTruskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z galaretkami [klik] . Deser dodaję do akcji Desery na zimno .Pyszne desery można zobaczyć u : Dorotki , Sylwi , Kasi , Gosi , Joasi , Dorotki, Tereski , Dorotki . 500 ml mleka 3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody
Moje domowe kucharzenienowe, ale na razie skupmy się na tym co było :-) Dżem truskawkowy-bardzo pyszny, gładki, bez dużych kawałków owoców Przepis znajduje się tu KLIK Wspaniały truskawkowy deser z galaretką, bitą śmietaną oraz kaszą manną Przepis znajduje się tu KLIK Jogurtowiec zebra z truskawkami, lekki, pyszny :-) Przepis znajduje się tu KLIK Puszysty śmietankowo-kakaowy sernik(...)truskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje się tu KLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudeser pamiętam z dzieciństwa, jadałam go u mojej cioci. Jego wykonanie jest bardzo proste, najtrudniejsze jest wyciągnięcie go z butelki, zwłaszcza jeśli chcemy, żeby wyszedł idealnie. Ładny, nieładny, nie ważne. Ważne, że pyszny i zawsze wszystkim smakuje. Składniki: galaretki: żółta i czerwona * (po jednym opakowaniu po 75 g) 100 g galaretki pomarańczowej (niecałe 1,5 opakowania(...)dobrze wystudzona przelać ją do butelek. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z butelek przecinając je najlepiej nożyczkami. Kroić na plastry. * do przygotowania tego deseru użyłam galaretek firmy Master Cook, które niedawno dostałam do testowania. Mogę je śmiało Wam polecić z czterech względów: duże opakowania w bardzo korzystnej cenie- opłaca się dużo bardziej niż kupowanie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik
Ostra na SłodkoBłyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej
Ze smakiem i z pasjąOrzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki 2 jogurty greckie ( 2 x po 400 g) 2 galaretki agrestowe 1 galaretka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCiasto, które wymyśliłam na urodziny mojej młodszej siostry, jako że wstąpiła już w zaawansowany wiek należy jej się dedykowany deser. Podany na fenomenalnej Martha gold prezentuje się bosko. Składniki: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe okrągłe biszkopty 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru
Malinowe Pocałunkinależy użyć do 3 dni od otwarcia. Więc był to odpowiedni czas na jego użycie. Najlepsze, że deser jest prosty w przygotowaniu i w sam raz na letnie dni. Pianka jest puszysta, delikatna i przyjemnie orzeźwiająca. SKŁADNIKI : mleko skondensowane – 200 ml galaretka o smaku owoców leśnych – 1 opakowanie woda – 250 ml jagody – garść serek danonek truskawkowy – 1 sztuka(...)Zostawić do ostudzenia i przełożyć do lodówki aż stężeje w połowie. Galaretkę dać do miski. Dolać skondensowane mleko, mały serek truskawkowy danone i wymieszać mikserem do powstania pianki. Dodać jagody i przemieszać. Przełożyć do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i włożyć do zamrażalki. Wyjąć po 1,5 godziny. Deser przełożyć do pucharków i posypać startą białą czekoladą
kuchniabellissima.wordpress.commleka kokosowego. Odstawiamy na chwilę do schłodzenia, ale gdy tylko zacznie gęstnieć wylewamy do większych półkulistych foremek silikonowych, a w środku masy umieszczamy gotowe już półkuliste miętowe galaretki. Wkładamy deser do lodówki, żeby dobrze zgęstniał. Z pozostałego naparu miętowego przygotowujemy "kawior". Dodajemy do niego 2 łyżki soku z cytryny i 1 gram agaru. Cały czas mieszając(...)dobrze przepłukać na sitku pod bieżącą wodą, aby pozbyć się oleju. Jeśli zostanie Wam trochę galaretki z agaru, wystarczy ją ponownie podgrzać, aby się rozpuściła i można jej użyć do posmarowania gotowych już zimnych deserów, aby nadać im błyszczącą powierzchnię. Agar z kontakcie z zimnym musem natychmiast zgęstnieje. Gotowe desery wykładamy
Quinoa Raz!