deser z galaretki - 3500 przepisów (strona:3/234)

Galaretka limonkowa z kokosową pianką 110

skórkę z cytryny odrzuciłam. Do syropu dodałam natomiast skórkę z limonki, jednak taka starta zesterem po całości była troszkę zbyt długa i finalnie nieco mi w samym deserze przeszkadzała. Początkowo galaretkę przygotowałam z jednej łyżeczki żelatyny. Pod koniec, po połączeniu wszystkich składników i rozlaniu ich do pucharków, bałam się, że deser mi nie zastygnie, więc dorobiłam kolejną porcję żelatyny(...)rozpuszczonej żelatyny dodałam po kilka łyżeczek płynnej „galaretki”, a następnie w równych proporcjach rozlałam do pucharków. Deser można przelać do 4 małych słoiczków, ale jest on tak dobry, że lepiej od razu przygotować z podwójnej porcji niż bawić się w małe ilości;) Inspiracja: Świat Kobiety 101 przepisów, tom 65, lekko zmodyfikowany

Smaki Na Talerzu
Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) 266

solo lub połączyć z galaretką i owocami - całość stworzy efektowny, wyśmienity deser, który zachwyci rodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki(...)kremówki 30% Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody.  Gdy przestygnie rozlewamy ją do pucharków i wrzucamy owoce.  Umieszczamy w lodówce do stężenia. Mleko podgrzewamy i wrzucamy pianki marshmallow - nadal podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy

Słodka Strona
Owocowy deser z galaretką i chia 163

Musze Wam powiedzieć, że Delekta wprowadziła ostatnio na rynek nowość w rodzinie galaretek. Galaretka deserowa to galaretka bez żelatyny, która gęstniej już w godzinę. Na bazie takiej galaretki przygotujecie szybkie owocowe desery(...)właśnie galaretka deserowa zainspirowała mnie do stworzenia lekkiego, letniego deseru z owocami. Soczyście owocowa galaretka, jogurtowy pudding chia oraz aromatyczne maliny - prawda że brzmi kusząco ? PRZEPIS NA OWOCOWY DESER Z GALARETKĄ I CHIA Składniki:   1 galaretka deserowa o smaku truskawka-malina od Delecta 200 ml jogurtu naturalnego 2 pełne łyżeczki nasion chia około 150 g malin  1 łyżeczka

kolorowotorcikowo
Galaretka z owocami 159

Świąteczny deser A na deser galaretka z owocami...Od lat nie wychodzi z mody. Obojętnie ile mamy lat, galaretka fascynuje każdego. Pięknie kolorowa, przezroczysta i do tego trzęsie się przy każdym ruchu. Może poświadczyć to każdy, kto spróbował ją sfotografować. Wszystko ustawione na stole, główny bohater-galaretka wyjęty z formy. Dotychczas mocno ściśnięty, teraz rozpycha się na boki

dolcevitainmykitchen
Owocowy pucharek 137

błyskawicznym tempie). Chyba też pogoda nie zachęca do długiego gotowania gorących obiadów, ale moi domownicy bez porządnego sytego obiadu nie wyobrażają sobie dnia. A co na deser? Lekki deser, galaretka, mnóstwo owoców, lody i bita śmietana. Szybko i pysznie, można się najeść! Składniki: - 3 kolorowe galaretki (już stężałe); - kawałek mango; - garść truskawek; - 1 nektarynka; - 2 łyżki jagód; - 4 kulki lodów

dom-agi.pl
Piwo z galaretki 109

niego jest wielu. Niech więc autor zostanie anonimowy. Deser najprostszy z możliwych, z jednego składnika (plus woda), ale efektem zaskoczy pewnie wielu - piwo z galaretki, galaretka piwo. Jakby nie nazwał, to jest deser, który sprawi miłą niespodziankę. No, może nie każdemu…     Składniki:  - 2 galaretki- 400ml wrzątku- 400ml zimnej wody (dałam mineralną gazowaną)  Galaretki rozpuszczamy we wrzątku(...)zastygniętą galaretkę w kuflach wlewamy piankę i odstawiamy do lodówki.Piwo z galaretki jest kolejnym przykładem geniuszu wydobytego z  prostoty. Moim zdaniem, to jeden z najciekawszych sposobów podania galaretki. Do tego deseru najlepiej nadaje się galaretka pomarańczowa i, ewentualnie, brzoskwiniowa. Cytrynową w zasadzie też możemy użyć, ale wrzątek musimy zabarwić lekko herbatą w saszetce, bo żółty kolor do piwa raczej

mojewypiekiinietylko
Galaretka 152

Galaretka, królowa deserów w okresie PRLu. Zwykła, kupna galaretka, w różnych kolorach, po zastygnięciu pokrojona, a następnie ułożona na talerzach lub miseczkach – najlepiej kryształowych. Świetnie również czuła się w różnego rodzaju szklankach kieliszkach, ułożona warstwami. Okryta bitą śmietaną i posypana tartą czekoladą, rodzynkami... tym co było akurat dostępne. Pięknie wyglądała i pysznie smakowała. Przygotowanie zajmowało kilka minut, później na chwilę(...)lodówki i mogła pojawić się na stole jako deser na zakończenie obiadu, na podwieczorek lub słodkości podczas imprezy. Galaretki owocowe w różnych kolorach (przynajmniej trzy), śmietana kremówka (około 500 ml na trzy galaretki), cukier puder, wanilia, czekolada do przybrania Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu. 1 sposób: Wlać do naczyń z płaskim dnem, odstawić do zastygnięcia. Zastygnięte galaretki pokroić, przełożyć

królestwo garów
"Gwiazdkowa" panna cotta 166

przygotowania: Na początku trzeba przygotować galaretkę (według przepisu na opakowaniu). Gdy się rozpuści, studzimy ją, rozlewamy do miseczek, dodajemy plasterek karamboli i wstawiamy do lodówki, by galaretka się ścięła. Teraz przygotowujemy główną część deseru. Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, a za chwilę śmietankę i na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy trzepaczką(...)przestygnięcia. Gdy śmietanka jest już chłodna, dodajemy do niej 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietankę wlewamy na zastygniętą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Zastygnięty deser można bez problemu wyjąć z miseczki, gdy zanurzy się ją na kilka sekund we wrzątku. Uważajcie, żeby woda nie dostała się do deseru. Podawać na talerzyku oprószonym cukrem

W SMAK
Panna Cotta 89

Chyba najpopularniejszy z włoskich deserów . Mnie szalenie podoba się wersja z galaretką zamiast sosu i pierwszy raz takową zrobiłam. Można ją przygotować samodzielnie ze świeżych owoców – i taka jest najlepsza! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)dodać – łyżeczkę lub dwie – galaretki truskawkowej , dla spotęgowania koloru jeśli jest blady. Gdy żelatyna i galaretka są rozpuszczone, rozkładamy całość do pucharków w których chcemy przygotować deser. Gdy galaretka wystygnie, wkładamy do lodówki aby stężała. Wtedy zaczynamy przygotowanie drugiej części deseru. Śmietankę, mleko, cukier rozgrzewamy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Również dodajemy żelatynę i mieszamy aż się

Za drzwiami kuchni
Panna Cotta 128

Chyba najpopularniejszy z włoskich deserów . Mnie szalenie podoba się wersja z galaretką zamiast sosu i pierwszy raz takową zrobiłam. Można ją przygotować samodzielnie ze świeżych owoców – i taka jest najlepsza! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)dodać – łyżeczkę lub dwie – galaretki truskawkowej , dla spotęgowania koloru jeśli jest blady. Gdy żelatyna i galaretka są rozpuszczone, rozkładamy całość do pucharków w których chcemy przygotować deser. Gdy galaretka wystygnie, wkładamy do lodówki aby stężała. Wtedy zaczynamy przygotowanie drugiej części deseru. Śmietankę, mleko, cukier rozgrzewamy na wolnym ogniu cały czas mieszając. Również dodajemy żelatynę i mieszamy aż się

Za drzwiami kuchni
Galaretka z miodu pitnego z jabłkami łąckimi i miodem kurpiowskim 147

tego po prostu użyć obu, a nawet trzech - Trzech znaków smaku (klik). Wybrałam więc dwójniak, jabłka łąckie i miód kurpiowski - cudowne trio, z którego powstał niebywale pyszny i aromatyczny deser - galaretka z miodu pitnego z musem z jabłek łąckich i miodem kurpiowskim.  Każdy z trzech głównych składników deseru znajduje się na liście produktów chronionych. Dwójniak:   Miód pitny dwójniak(...)historyczno-etnograficznym nazywanym Kurpiami, który obejmuje tereny znajdujące się w województwie mazowieckim i podlaskim.* * informacje cytuję za Trzy znaki smaku (klik) GALARETKA Z MIODU PITNEGO Z JABŁKAMI ŁĄCKIMI i MIODEM KURPIOWSKIM /przepis własny; składniki na 4 porcje/ Deser jest kwintesencją smaków, które od dawna fascynowały mnie kulinarnie i które zawsze chciałam razem połączyć. Udało się. Bardzo polecam wszystkim pełnoletnim smakoszom

KUCHARNIA
SŁODKI DESER Z GALARETKAMI, OWOCAMI I MASCARPONE 182

Jest to szybki w przygotowaniu (nie licząc czasu tężenia galaretek) deser. W sam raz dla osób lubiących galaretki. Banalnie prosty, ale za to jaki smaczny.  Ten klasyczny deser przyrządzany jest w moim domu dość często, córka uwielbia galaretki. Ale i dla mnie jest to smak dzieciństwa :) Nie wymaga dużego nakładu pracy, uwielbiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Składniki

Zrób to smacznie
CYDROWA GALARETKA Z GRANATEM 184

recipe in English, please scroll down. Bardzo prosty przepis na smaczną galaretkę alkoholową. Deser idealny na romantyczną kolację :).Jeżeli chcesz, aby owoce znajdowały się nie tylko na spodzie galaretki, musisz zamieszać galaretkę kiedy będzie tężeć (deser będzie mniej stabilny, więc lepiej go wtedy podawać w kieliszku, np. do wina). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego

Przepisy Aleksandry
Deser poziomkowy 144

Lubię lekkie desery z owocami i galaretkami. U mnie rosną poziomki na balkonie, codziennie dojrzewa po kilka sztuk. Kiedy dostałam paczkę od Winiary z galaretkami o różnych smakach, w tym poziomkową wiedziałam od razu jak ją wykorzystam. Do przygotowania tego prostego deseru poziomkowego potrzebujemy tylko trzech składników: 3 łyżki jogurtu greckiego, 1 galaretka o smaku poziomkowym (Winiary) i kilku poziomek(...)Jakiś czas temu przygotowałam dietetyczny deser na kefirze również z poziomkami. Polecam też deser jagodowy z limitowanej edycji galaretką jagodową. Wystarczy w szklanym naczyniu rozpuścić galaretkę poziomkową w 350 ml wrzącej wody, przestudzić, odlać do innego naczynia 1/4, a naczynie z resztą galaretki wstawić do lodówki. Gdy galaretka w lodówce zacznie tężeć, łączymy ją z jogurtem greckim na gładką masę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser jogurtowy z galaretkami i owocami 190

gdyż jest mniej kaloryczna, mogę wtedy się łatwo rozgrzeszyć z trochę większego ukrojonego kawałka Jogurtową wersję tego deseru – nazywam po prostu jogurtowiec, choć spotkałam się z nazwą galaretkowiec. Deser jogurtowy z galaretkami i owocami: składniki: 4 różnokolorowe galaretki, u mnie marki Winiary, 1000 g jogurtu greckiego + 1 galaretka malinowa rozpuszczona w ½ szklanki wrzącej wody 4 łyżki domowego cukru waniliowego(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią owoce. Formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Wyjmujemy deser z lodówki i kroimy. Smacznego! The post Deser jogurtowy z galaretkami i owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię