patelnia i dobry blender kielichowy lub robot kuchenny, by w rezultacie uzyskać rewelacyjną, zdrową pastę sezamową, którą możemy użyć do wykonania prawdziwego hummusu, czy jako dodatek do sosów i deserów, a nawet możemy wyjadać go łyżeczką prosto ze słoika! Z tahini jest jak z masłem orzechowym - prawdziwe nie zawiera dodatku oleju, cukru, czy soli, ewentualnie po szczypcie dwóch ostatnich(...)sezamu mieliły się o wiele łatwiej na znacznie gładszą konsystencję niż bez ich dodatku. Przetestujcie to i zaskoczcie się tak jak ja! Na moim blogu znajdziecie już kilka przepisów z dodatkiem prawdziwego, domowego tahini, a m. in. na hummus klasyczny , hummus z pieczoną dynią , hummus z pieczonymi burakami , sos tahini z pomarańczą . Składniki: - dowolna ilość sezamu *opcjonalnie: szczypta
Be Fit Be StrongDynia piżmowa charakteryzuje się słodkim smakiem o orzechowej nucie i zapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast
My Chcemy JeśćCiasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej
Tradycyjna KuchniaZapraszam Was na przepis na najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Takie lody przygotujecie bez użycia maszynki do lodów oraz jajek. Wystarczy kilka składników i
Słodkie okruszkibędzie się kruszyć możemy dodać więcej roztopionego masła. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 165ºC. Bez termoobiegu ustawiamy temperaturę wyższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy też od wielkości i grubości ciastek. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić(...)innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów, to zapraszam Cię do słodkiej grupy na FB: ‘Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj i sprawdź co przygotowałam dla Ciebie Smacznego Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Ciasteczka
Słodki PomysłTe babeczki to mój najbardziej udany kulinarny eksperyment :) To zdecydowanie najlepsze ciasto bez jajek i produktów mlecznych jakie do tej pory upiekłam. Jeśli jesteście na
głodny alergikCześć :)Piekarnik wciąż w naprawie, więc teraz słodkości trzeba robić bez niego...Pomysł na ciekawe ciasteczko-czekoladki znalazłam u Cukrowej Wróżki, z kolei oryginalny przepis
Pora coś zjeśćwykonane kremem śmietankowym. Krem ze względu na zawartość masła nie każdemu może zasmakować. Dzieci zjadają go bez mrugnięcia okiem. Ja jednak nigdy nie daję rady zjeść go do końca. Krem maślany na bezie szwajcarskiej mimo obszernego i szczegółowego opisu nie jest trudny w wykonaniu. Mam nadzieję, że uwagi(...)można zamrozić. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka i inne słodkie wypieki. Jeśli lubisz chwalić się swoimi kulinarnymi dziełami i dzielić z innymi sprawdzonymi przepisami. Jeśli szukasz więcej sprawdzonych słodkich pomysłów, to zapraszam Cię do słodkiej grupy na FB: ‘Słodki Pomysł na tort, ciasto, deser i przyjęcie urodzinowe!’ . Zajrzyj
Słodki PomysłKierunek Fitness . Zrezygnowałam ze stewii, dałam mleko sojowe zamiast wody do gotowania kaszy. Dałam odrobinkę miodu. Bardzo szybko się go robi, smakuje się świetnie, zarówno jako śniadanie lub deser. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: 150 g nieugotowanej kaszy jaglanej 300 ml wody lub mleka 5 dużych jajek (u mnie rozmiar L) 1 słoik prażonych jabłek(...)masę, bez żadnych grudek. Przełożyć do formy wysmarowanej olejem, wyrównać. Piec 20 min. W międzyczasie przygotować jabłka. Jabłka ze słoika lub jabłka uprażone przez nas, zblendować na gładką masę, mają być na tyle gęste, że łyżka stoi, jeżeli będą wodniste należy je odparować. Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Piec kolejne 20 min w 180 st. Ja piekłam pod folią
moj przepis namojprzepisna.pl | Truskawkowe Love Coś dla miłośników truskawek i serników na zimno, pyszny deserek naładowany truskawkami. Jeżeli nie macie truskawek świeżych możecie użyć tych z kompotu, tylko
moj przepis naPo burzliwym i bardzo intensywnym lecie mamy, mam nadzieję, złotą, spokojną, polską jesień, która niesie ze sobą bogactwo owoców. Dlatego dzisiaj po długiej przerwie chcę Wam
Taste Of My Daywolnego weekendu, że już nie pamiętam, jak w pełni korzystać z czasu bez pracy. Pracoholizm nie jest dobry. Bywa uciążliwy, bo przeszkadza w odpoczynku. Dziś starałam się odpoczywać aktywnie, najpierw poza domem, a potem w mojej kuchni. Efektem tej pracy było przygotowanie puree (musu) z pieczonej dyni. Puree jest składnikiem wielu dań z dynią. Można je przechowywać w lodówce(...)stopni C. Dynię ze skórą pokroić na mniejsze kawałki, usunąć miąższ i pestki. 2. Porcje dyni ułożyć skórą do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut do miękkości. 4. Sprawdzić, czy dynia jest gotowa, wbijając widelec w miąższ. 5. Wyjąć z piekarnika i zupełnie ostudzić. 6. Z każdej porcji
W mojej kuchniAromatyczne babeczki na soku jabłkowym (w lżejszej bezmlecznej wersji). To taka nasza mniejsza wersja ciasta jabłkowego. Zdecydowanie Wam je polecam. Pyszne, aromatyczne, bez dodatku
Słodkie okruszkibezy z mascarpone i bitą śmietaną, udekorowane mango i marakują. To słodki deser na każdą okazję. Bezy z wierzchu są chrupiące, a w środku piankowe, takie jak powinny być Ładnie się prezentują i są pyszne. Można użyć dowolnych, świeżych owoców. Polecam Składniki (na około 10 bez) : Bezy: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki soku(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać bezy tak, żeby w środku pozostało małe wgłębienie. Piec w piekarniku nagrzanym do 110°C przez około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić na około 10 minut. Krem: Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Następnie wyłożyć na ostudzone bezy. Udekorować obranym i pokrojonym
Oryginalny smakrosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny, nie sposób sobie odmówić kolejnego kawałka.... Polecam.Pavlova - Składniki:150 ml białek225 g cukrułyżeczka wódki400 g śmietanki kremówki(...)pieczenia ołówkiem rysujemy dwa koła o średnicy ok. 20 cm (można np. odrysować od talerzyka). Gotową masę wykładamy na papier w granicach narysowanych kółek. Wyrównujemy tworząc krążki bezowe. Suszymy w piekarniku nagrzanym do temperatury 130-140 stopni przez ok. 50 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia.Śmietankę ubijamy (jeżeli używamy fixu dodajemy go pod koniec ubijania).Na wystudzony krążek bezy wykładamy
Słodka Strona