deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:187/640)

Crumble ze śliwkami 195

Crumble idealny deser w porze letniej, ale czasem chwile pyszności można sobie sprawić również w porze zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody).   Składniki na kruszonkę(...)wolnym ogniu. Masło roztopić. Wymieszać wszystkie składniki na kruszonkę, tak  by powstały z nich grudki. Owoce umieścić w kokilkach lub innych żaroodpornych naczyniach. Wyłożyć na nie kruszonkę.  Piec deser przez około 20-25 minut w temperaturze 180ºC.  Najlepiej smakują podane z lodami waniliowymi. Smacznego

ChilliJemy
Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi 161

Lekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby

My Chcemy Jeść
DONATY 164

Ekspresowy przepis na pyszne pączki z dziurką bez dodatku drożdży. Wychodzą bardzo puszyste i naprawdę pyszne. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji ;) SKŁADNIKI NA

Pani na deser
Deser bezowy 209

Deser BezowyPrzepis inspirowany na podstawie przepisu Kingi Paruzel z Masterchef Składniki : (na 2 porcje)Beza:- 6 białek- 300g cukru pudru- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej- szczypta soliKrem:- 1 budyń śmietankowy - pół kostki masłaŚrodek:- kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców)- owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi)Dekoracja:- Owoce ( takie jakie w środku bezy lub tak jak na zdjęciu liczi(...)środku wydrążamy dziurkę. Do otworu wkładamy owoce z kisielem.Na to kładziemy drugie krążki bezowe. Kładziemy po łyżce zrobionego kremu. Na co kładziemy różne elementy dekoracyjne. Bezę podawać na okrągłych talerzach.Cały deser można pokropić delikatnie sokiem z cytryny lub limonki. Smacznego ;)Michał

Gotuj Z Muzyką
Czekoladowy suflet z Nutelli 199

można sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie(...)puder do podania Naczynia żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy kakao, im dokładniej to zrobimy, tym większa szansa, że suflet nie przyklei się do ścianek i nie popęka w czasie pieczenia. Nie tak jak u mnie ;) Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Musi być koniecznie nagrzany przed włożeniem do niego sufletów. Rozdzielamy białka od żółtek. Do Nutelli dodajemy żółtka i mąkę

Ciastkozercy
Brownie jaglane z truskawkową polewą 166

pokoj-ksiazek.blogspot.com/2013/08/przepiorki-w-patkach-rozy-laura-esquivel.html   A na deser brownie jaglane z musem truskawkowym. Polecamy! Brownie jaglane z truskawkową polewą Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3/4 szklanki cukru brązowego nierafinowanego 60 g roztopionego oleju kokosowego (ewentualnie masła) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 szklanki dobrego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów lub sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli

Moja Mama Gotuje
Ciasto z truskawkami 147

więc ile się da i przygotowuje desery, o których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka

Moja smaczna kuchnia
Babka krówkowa, długo świeża i pyszna 211

Zaczynam powoli myśleć o wypiekach na Wielkanoc. Taka babka to nie tylko na Wielkanoc, zawsze bez względu na okoliczności taka babka umili nam dzień. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń
Maliny i borówki pod kruszonką (crumble) 282

trakcie pieczenia owoce puszczą sok i zmniejsza objętość, czyli automatycznie deser po wyjęciu z piekarnika będzie niższy niż na początku. Owoce wsypujemy do foremek Owoce zasypujemy kruszonką I wstawiamy do piekarnika Deser pieczemy około 25 minut. Najlepiej obserwować ostatnie 5 minut, żeby kruszonka się ładnie zarumieniła, a nie przypaliła. Tak jak wspominałam na górze zajadamy się deserem jeszcze(...)ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub czekamy, aż ostygnie. Najgorsze jest czekanie, kiedy w całym domu już pięknie pachnie Jedna kokilka to około 260 kcal (bez lodów oczywiście ) Prosty deser: owoce pod kruszonką Pyszne na ciepło i na zimno Deser podany na deskach ze Sklep10x.pl Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 216

zawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy i umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak(...)bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego.Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna

Wypisz Wymaluj
Bezglutenowy deser chia z brzoskwinią i kokosem 286

znajomków, którzy co jakiś czas wpadają do mnie w gości. Tym razem wenę kulinarną skierowałam w kierunku deseru do towarzystwa popołudniowej kawce . Zaszalałam tu twórczo, bo wpasowałam się nie tylko w warunek: BEZ glutenu , ale udało mi się również spełnić kryterium: BEZ nadmiaru kalorii . Tak więc mimo że to słodkość, to okazała się satysfakcjonująco dietetyczna :) A wszystko(...)linię jest wyśmienita.   Gdyby ktoś miał wątpliwości zapewniam, że mąka kokosowa nadaje się nie tylko do pieczenia. W przeciwieństwie do tradycyjnej maki zbożowej, może być jedzona na surowo , stąd świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do jogurtów, koktajli i deserów na zimno . Ma lekko słodkawy posmak , stąd nie potrzebuje do towarzystwa zbyt wielu substancji słodzących, a w porywach

Grunt to przepis!
ciasto kruche z rabarbarem i bezą 173

składniki na ciasto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 4 żółtka 125 g masła, schłodzone 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Domowy kisiel jabłkowo porzeczkowy 179

Kisiel to chyba jeden z najszybszych do zrobienia deserów. Ja często robię go na bazie soków i dzięki temu mam smaki takie jakie lubię a których

Ala piecze i gotuje
SAŁATA Z KURCZAKIEM, GORGONZOLĄ I DRESSINGIEM. 218

 Kiedy nie ma czasu, czy też ochoty na gotowanie, za obiad posłużyć może jakaś nieskomplikowana, aczkolwiek smaczna sałatka.Tak jest w tym przypadku. Wystarczy sałata

W kuchni Karmel-itki
Pavlova z owocami lata 134

Australijski i Nowo Zelandzki. Wysuszona beza z dodatkiem lekkiego kremu na bazie bitej śmietany lub mascarpone oraz owoców. Idealny letni deser. Samą bezę można przygotować nawet dobę wcześniej przed podaniem, a następnie godzinę przed zaserwowaniem deseru można wypełnić ją kremem i owocami. Świetnie smakuje podane z Prosecco. Składniki: 4 białka jaj 150 gram cukru 1 łyżka octu(...)dodajemy cukier, po jednej łyżce. Następnie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej na papierze narysować ołówkiem okrąg o średnicy około 20-22 cm). Formujemy bezę- boki powinny być znacznie wyższe niż środek bezy. Gotową bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 5 minutach pieczenia

Mango Papaja