Kto nie lubi słodyczy? Ja mam do nich słabość, staram się jednak jeść te domowej roboty z dobrych składników. Zdrową alternatywą sklepowych batonów jest propozycja batonów
Cookery.plKto nie lubi słodyczy? Ja mam do nich słabość, staram się jednak jeść te domowej roboty z dobrych składników. Zdrową alternatywą sklepowych batonów jest propozycja batonów
Cookery.plWszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Sprawdzonych przepisów na ciasto
dolcevitainmykitchenGrissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez
dolcevitainmykitchenDziś były urodziny mojego męża. Postanowiliśmy z synkiem coś mu przygotować. Ponieważ czasu nie było za dużo, a do tego jest dość ciepło postawiłam, na ciasto
Państwo Wojtczuk gotująSkładniki: Spód: 15 dag mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 dag cukru 75 g masła + niewielka ilość do wysmarowania formy 3 żółtka (białka
Qchnia po prostuBez zbędnych wstępó w podaję przepis :] Składniki (9 sztuk)/jedna muffinka około 115kcal/: 80g mąki żytniej 15g otrębów pszennych 15g mielonego odtłuszczonego lnu czubata
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki na ciasto 1,5 szklanki mąki tortowej 125 g masła lub margaryny, zimnej 1 łyżka cukru pudru 3 żółtek 1 łyżeczka mała proszku do
w mojej kuchniCiasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze
Poezja smakuUwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik
Tradycyjna KuchniaSKŁADNIKI: 4 żółtka 1/2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu wiśniowego 1 łyżeczka cynamonu 2 biszkopty 1 łyżeczka sody
ClauditteMissCookingkulinarnych eksperymentów oraz niebanalnego łączenia smaków, bo czyż nie brzmi inspirująco tarta z rabarbarem, tahini i pomarańczą, kopytka z buraków z pietruszkowym pesto (te muszę koniecznie zrobić) albo pieczony batat z brązową soczewicą i jarmużem? Do tego wszystkiego autorka zrobiła coś co ja bardzo lubię, postawiła na sezonowość i pogrupowała przepisy ze względu na pory roku i dostępne wtedy(...)przepisów na dania roślinne pozbawione glutenu i białego cukru. Przepisy na każdą porę roku dzielą się dodatkowo na śniadania, obiady i desery. Na listach składników nie ma rzeczy, których nie znajdziemy w sklepie, co też bez wątpienia jest wielkim plusem. Wszystko pięknie opisane i jeszcze piękniej ilustrowane, nic tylko brać się za gotowanie. Mnie już same nazwy
Cynamonowe szczęściekonsystencję zadziwiająco przypominającą sernik. Inspiracją był zresztą właśnie sernik dyniowo- pomarańczowy, który piekłam wiele, wiele lat temu. Nie sądziłam jednak, że aż tak dobrze uda mi się go odtworzyć w obecnych okolicznościach. W moich najśmielszych oczekiwaniach nie przypuszczałam, że może wyjść z tego prawdziwy sernik, tylko że bez sera. Ciasto wyszło właściwie nawet lepsze niż oryginał. Mokre i puszyste(...)cukrem kokosowym . W roli zagęstnika wystąpiła zaś mąka kokosowa . Można więc go jeść praktycznie bez ograniczeń, do czego zachęcam! Ciasto dyniowo- pomarańczowe Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword ciasto dyniowe Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas
Modern Cave GirlPrzed nadchodzącym weekendem mam dla Was coś niesamowicie słodkiego, ale pysznego - torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i migdałami. Ci, którzy są na diecie
Codzienna kuchnia niecodziennakapryśny, wiele osób twierdzi, że to czasochłonny deser a wcale tak nie jest , robi go się w kilka chwil, wymaga co prawda delikatności i wyczucia, nie lubi pośpiechu, piecze się go w kąpieli wodnej w niskiej temperaturze. Nie próbujcie w wyższej, broń boże , bo wyjdzie ścięta jajecznica a nie krem.Ale pozatym nie jest wymagający :) Najlepiej smakuje dobrze(...)likier i wymieszać. Rozlać po równo do ceramicznych kokilek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 100*C Foremki wstawić do blachy do pieczenia, wlać gorącą wodę do połowy wysokości foremek. Piec około 60 minut. Deser się zetnie ale będzie galaretowaty gdy wyjmiemy z piekarnika. Krem w foremkach wystudzić. Zimny włożyć na całą noc do lodówki. Przed podaniem
Wanilia i Kardamon