deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:190/640)

Przepis #177 Czekoladowy fondant - bez glutenu i laktozy 127

idealnym deserem kiedy mamy ochotę na naprawdę coś słodkiego.   I mimo swojej kaloryczności jest i tak zdecydowanie lepszym wyborem niż sklepowe słodkości. Dodatkowo deser jest bezglutenowy (jeśli wybierzemy mąkę owsianą bezglutenową) i  bez laktozy (o ile czekolada, którą wybierzemy nie będzie miała w składzie mleka).  Idealny fondant powinien mieć chrupiącą skórkę z zewnątrz i płynny środek(...)lekko puszystą masę. Następnie wlewamy rozpuszczoną czekoladę. Chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę oraz resztę oleju kokosowego. Tak przygotowaną masę wlewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 7-8 minut. Deser możemy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.  Smacznego ! Weronika

Health-Fit-Life
Prosty sernik z wiaderka z brzoskwiniami 257

Maślany, delikatny i zawsze się udaje.  Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie

Życie zaczyna się w kuchni
Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 320

**************************** I znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można

W kuchni Karmel-itki
Crumble ze śliwkami 164

Crumble idealny deser w porze letniej, ale czasem chwile pyszności można sobie sprawić również w porze zimowej. Osobiście mam dwa ulubione smaki, jeden z nich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody).   Składniki na kruszonkę(...)wolnym ogniu. Masło roztopić. Wymieszać wszystkie składniki na kruszonkę, tak  by powstały z nich grudki. Owoce umieścić w kokilkach lub innych żaroodpornych naczyniach. Wyłożyć na nie kruszonkę.  Piec deser przez około 20-25 minut w temperaturze 180ºC.  Najlepiej smakują podane z lodami waniliowymi. Smacznego

ChilliJemy
Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi 127

Lekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby

My Chcemy Jeść
DONATY 134

Ekspresowy przepis na pyszne pączki z dziurką bez dodatku drożdży. Wychodzą bardzo puszyste i naprawdę pyszne. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji ;) SKŁADNIKI NA

Pani na deser
Deser bezowy 188

Deser BezowyPrzepis inspirowany na podstawie przepisu Kingi Paruzel z Masterchef Składniki : (na 2 porcje)Beza:- 6 białek- 300g cukru pudru- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej- szczypta soliKrem:- 1 budyń śmietankowy - pół kostki masłaŚrodek:- kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców)- owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi)Dekoracja:- Owoce ( takie jakie w środku bezy lub tak jak na zdjęciu liczi(...)środku wydrążamy dziurkę. Do otworu wkładamy owoce z kisielem.Na to kładziemy drugie krążki bezowe. Kładziemy po łyżce zrobionego kremu. Na co kładziemy różne elementy dekoracyjne. Bezę podawać na okrągłych talerzach.Cały deser można pokropić delikatnie sokiem z cytryny lub limonki. Smacznego ;)Michał

Gotuj Z Muzyką
Czekoladowy suflet z Nutelli 167

można sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie(...)puder do podania Naczynia żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy kakao, im dokładniej to zrobimy, tym większa szansa, że suflet nie przyklei się do ścianek i nie popęka w czasie pieczenia. Nie tak jak u mnie ;) Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Musi być koniecznie nagrzany przed włożeniem do niego sufletów. Rozdzielamy białka od żółtek. Do Nutelli dodajemy żółtka i mąkę

Ciastkozercy
Sernik cytrynowy 145

Bardzo lubimy wszelkie ciasta czy desery z dodatkiem cytrusów lub kawy, mogliście to już zauważyć ;) Tym razem mam dla Was sernik o pysznym, intensywnym cytrynowym smaku. Bardzo kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach! Udekorowany pieczoną polewą z kwaśnej śmietany. Pycha! Polecam :) PS - http://www.sandc.pl/  rury stalowe ze szwem i bez szwu, konstrukcje stalowe i stalowe elementy, rury(...)koniec ubijania dodać cukier, dalej miksując. Stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodać olej. Mąki przesiać, dodać do ubitej masy jajecznej, delikatnie połączać. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) o wymiarach 20×20 cm w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Masa serowa - Twaróg przełożyć do miski

Domowa cukiernia Ewy
Brownie jaglane z truskawkową polewą 138

pokoj-ksiazek.blogspot.com/2013/08/przepiorki-w-patkach-rozy-laura-esquivel.html   A na deser brownie jaglane z musem truskawkowym. Polecamy! Brownie jaglane z truskawkową polewą Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3/4 szklanki cukru brązowego nierafinowanego 60 g roztopionego oleju kokosowego (ewentualnie masła) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 szklanki dobrego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów lub sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli

Moja Mama Gotuje
Ciasto z truskawkami 113

więc ile się da i przygotowuje desery, o których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka

Moja smaczna kuchnia
Babka krówkowa, długo świeża i pyszna 187

Zaczynam powoli myśleć o wypiekach na Wielkanoc. Taka babka to nie tylko na Wielkanoc, zawsze bez względu na okoliczności taka babka umili nam dzień. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń
Maliny i borówki pod kruszonką (crumble) 247

trakcie pieczenia owoce puszczą sok i zmniejsza objętość, czyli automatycznie deser po wyjęciu z piekarnika będzie niższy niż na początku. Owoce wsypujemy do foremek Owoce zasypujemy kruszonką I wstawiamy do piekarnika Deser pieczemy około 25 minut. Najlepiej obserwować ostatnie 5 minut, żeby kruszonka się ładnie zarumieniła, a nie przypaliła. Tak jak wspominałam na górze zajadamy się deserem jeszcze(...)ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub czekamy, aż ostygnie. Najgorsze jest czekanie, kiedy w całym domu już pięknie pachnie Jedna kokilka to około 260 kcal (bez lodów oczywiście ) Prosty deser: owoce pod kruszonką Pyszne na ciepło i na zimno Deser podany na deskach ze Sklep10x.pl Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Zielona pokusa 172

dlatego… często używam ich w swojej kuchni, a dzięki temu ciasta i desery tylko zyskują na smaku. Zielona podbiła nasze kubki smakowe :) Skusicie się? :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 3 żółtka 35 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Składniki na ciasto połączyć, szybko zagnieść(...)spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno blaszki o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Składniki na bezę: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania

Domowa cukiernia Ewy
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 191

zawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy i umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak(...)bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego.Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania